Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecké závody » Oddych pred a po zavode

Oddych pred a po zavode

Nalezené položky: 10 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Celkem 2914 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:45:15 (2007)
půlmaraton: 1:55:00 (2007)
maraton: 3:59:30 (2008)

Juro muž 09.11.2007 13:06:20

Zdravim! Rad by som sa opytal kolko si doprajete oddychu? Kolko dni pred zavodom nebehate a kolko dni po zavode regenerujete? Zavisi to okrem ineho aj od dlzky zavodu, takze dajme tomu kolko dni pred a po

1. 10km
  2. polmaratóne
  3. maratóne
  4. inom závode?

Napriklad ja pri maratone nebeham 2 dni pred a cca podla pocitu 3 dni po, pri a), b) a d) cca 1 den a 1den. Je to individualne ale ide mi o to, ci je v poriadku, ked niekto oddychuje napriklad desat dni po maratone; lebo aj take som cital. Samozrejme toto vlakno sa netyka indexovej temy „Zdraví, nemoc, bolest“, teda pytam sa na na Vase skusenosti, ked nemate ziadne zdravotne problemy. Totiz zda sa mi, ze keby som nebehal trebars dva tyzdne alebo viac po maratone, odvykol by som si od behania a musel by som znova prechadzat fazou bezeckeho panica a vecami s tym suvisiacimi ((prekonavanie vlastnej lenivosti, nerozhodnosti (idem-nejdem) a podobne)).

Motto: Ten kto sa pýta, prečo miluješ, sám nikdy nemiloval. Iba bežci a milenci vedia prečo, ale nie sú schopní svoje vnútorné pocity popísať tým ktorí stoja mimo.

Praha 4 - Modřany

Celkem 5657 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:09:27 (2008)

ondra11 muž 09.11.2007 14:41:31

Mně se osvědčilo volno dny před závodem, den před si zajdu na spinning (nebo jdu na kolo) a den po závodě taky. Takže to vypadá následovně: volno-spinning-závod-spinning-volno. Intenzitu pak volím podle náročnosti závodu. Čím delší tím volněji. Ten spinning (kolo) beru hlavně jako vyjetí z únavy, žádná makačka na krev.

Brno

10 km: 0:33:55 (2009)
půlmaraton: 1:13:13 (2011)
maraton: 2:32:57 (2007)

tuta muž 09.11.2007 18:09:18

Juro: Ono to spis zavisi na dulezitosti zavodu, i pred dulezitym zavodem zadne volno nedavam, vyjimkou je den pred maratonem. No a po zavode bych obvykle normalne behal, jen pokud koncim sezonu, tak minimalne tyden bez behu, ted jsem dal po maratonu dva tydny. Rozbehavani se po dvou tydnech totalniho flakani samozrejme neni nic prijemneho, ale rozhodne bych se nebal toho, ze bych byl liny se vykopat k behu, to ani nahodou.

Praha|Dresden

Celkem 8867,4 km
Minulý měsíc 42,1 km
10 km: 0:46:18 (2009)
půlmaraton: 1:41:37 (2009)
maraton: 3:39:19 (2007)

dees žena 09.11.2007 19:03:15

Den pred zavodem se jdu vzdy na 5 km velmi regeneracne rozklusat, den po 5 km velmi regeneracne vyklusat (nekdy jeste i vyplavat).

U maratonu (pokazde byl v nedeli) Ct a Pa pred bez behu (samozrejme zalezi na vykonnosti, ti co utoci na rychlejsi casy tohle urcite nedelaji).

Ad oddych po: 10 km-vubec neresim, 1/2maraton-tyden az deset dnu jen regebehy dle pocitu, maraton-14–21 dni jen regebehy do 1 hod trvani dle pocitu. Po maratonu vzdy beru utokem bazen (tak 2–3krat tydne), protoze pred maratonem vic beham a plavani flakam.

Motto: Příště poběžíme tu hodinovku rychleji, ať to máme dřív za sebou.

Celkem 4546 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:11 (2011)
půlmaraton: 1:37:29 (2010)
maraton: 3:38:05 (2010)

MZ muž 09.11.2007 19:17:41

docela by mě zajímaly zkušenosti maratonců, za jak dlouho po maratonu se dají dohromady, aby mohli běžet další závod naplno. Já mám zkušenost jen s půlmaratonem, týden na to jsem jel hodně rychlý závod na kole a i po tom týdnu jsem byl úplně v háji s výkoností. Na jaře chci zkusit maraton a čtrnáct dní na to je 100km MTB Král Šumavy, docela z té kombinace mám obavy :-(

Praha|Dresden

Celkem 8867,4 km
Minulý měsíc 42,1 km
10 km: 0:46:18 (2009)
půlmaraton: 1:41:37 (2009)
maraton: 3:39:19 (2007)

dees žena 10.11.2007 10:39:23

U me to vidim tak na tri tydny (tedy pokud by nebyl dalsi zavod maraton), letos jsem si presne mesic po osobaku na maratonu zabehla i osobak na hodinovce (vcetne PB na 10 km).

Motto: Příště poběžíme tu hodinovku rychleji, ať to máme dřív za sebou.

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 10.11.2007 11:10:26

[quote=MZ]docela by mě zajímaly zkušenosti maratonců, za jak dlouho po maratonu se dají dohromady, aby mohli běžet další závod naplno. Já mám zkušenost jen s půlmaratonem, týden na to jsem jel hodně rychlý závod na kole a i po tom týdnu jsem byl úplně v háji s výkoností. Na jaře chci zkusit maraton a čtrnáct dní na to je 100km MTB Král Šumavy, docela z té kombinace mám obavy :-([/quote] Mě se stane vyjímečně že bych běžel dva dlouhé a intenzivní závody v krátkém čase po sobě. Vloni po P2M (25.a 26.11 ,střední intenzita) byl Běh na Býčí skálu 30km (10.12, vysoká intenzita). Krosová Býčina se mě běžela dobře, necítil jsem po Porubě únavu. Letos na podzim po Kladenském maratonu 9.9 jsem absolvoval Beh na Baranec (taky tříhodinovou záležitost) a dost jsem při tom trpěl. Naopak na jaře 5 týdnů po PIMu jsem se cítil na běhu Trangoška-Donovaly velmi dobře.

U mě je to jak kdy, kromě faktoru času je důležitá regenerace, psychika, celková odolnost atd. Na dva kvalitní závody bych potřeboval bez výčitek svědomí minimálně 2 měsíce.

Jiná situace je u kombinace běhu a kola. Tam by regenerace pohybového aparátu měla být kratší, je otázkou jak rychle se „dobiješ“ energeticky.

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 10.11.2007 11:17:56

MZ: teprve teď jsem mrkl na Tvoje stránky a ty seš celoroční víceletý cyklista. Běžecký profil se nezobrazuje, ale u Tebe bude zásadní, jak se zřídíš na běžeckém maratonu.

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 10.11.2007 11:33:10

me se po rychlejsich a kratsich (do pulmaratonu) zavodech osvedcil jeste den zavodu bazen. nemusi to byt ani nejake moc plavani, staci klidne par bazenu a jinak v te vode zevlovat :). jinak druhy den se snazim jit vyklusat. cca 6 km v pocitove neunavujicim tempu. a pak se protahnout.

po delsich zavodech to jeste nemam moc otestovane, protoze jsem jich moc nebezel. maraton jeden, 1/2M dva. Po PIMu jsem sel prvni zavod po mesici a bylo to 5000m na draze. na zavod jsem nijak specialne neladil a cas nebyl spatny. Prvni 1/2M jsem sel vicemene z plneho treninku, takze jsem ho proste v dalsim tydnu vybehal. a ten druhy jsem sel pred statnicema, abych ulevil mozku od uceni. obecne si myslim, ze tesne po zavode nejvic pomuze bazen, nebo rovnou virivka. dal zalezi na „poniceni“ pohyboveho aparatu pri zavode. takze bych volil klidne misto vyklusu kolo.

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 10.11.2007 16:58:11

Je to velmi individualne a najma to zavisi od toho, kolko objemu a intenzity behavas. Ja povacsinou v den zavodu, ktory nie je dlhsi ako 15km (ked je doobeda) chodim poobede este 8–12 km behat. Na druhy den si povacsinou davam dlhy beh v tempe podla pocitu. Malokedy si dam po zavode den volna- snad s vynimkou maratonu. Pred dolezitymi pretekmi si davam 2 dni pred zavodom volno (t.j. v piatok, ked je zavod v nedelu) a v sobotu idem volne 8–12km klusat so zopar rovinkami. Pred beznymi pretekmi si nedavam volno- tie chodim z plneho treningu. Castokrat chodim este aj rannu fazu v den zavodu, ak je poobede- idem len o nieco menej a volnejsie (tak do 8km). Ak by som si pred a po kazdom preteku daval volny den, tak by som nic nenabehal a kedy by som sa zlepsoval? S maratonom je to uplne inak- na ten sa dlhodobo pripravujem a tak uz 12 dni pred nim znizujem objemy a intenzitu – zaradim ten den volna pred a par dni volna po zavode. Najblizsi pretek bezim az po 4–6 tyzdnoch, ked sa citim oddychnuty a co to aj potrenujem. Obycajne mi vsak ani tieto zavody moc nejdu- holt, zavody su ako vyber z banky- treningom si do nej ukladas a na zavodoch si mas vybrat uspory. Po dlhom zavode obycajne vyberies vsetky- najma ak ho ides nadoraz. Na dalsi teda mozes ist, az ked si dobre nasporis.

Nalezené položky: 10 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.