Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Boty obecně » Vhodné boty pro sprint do kopce i na rovinu-silnice

Vhodné boty pro sprint do kopce i na rovinu-silnice

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Rotenlol muž 31.10.2015 11:29:25

Dobrý den,

rád bych se zeptal jestli mohou být na sprint do kopce Tarfy ,protože s tarfama běhám po trávě,ale jestli není problém i na silnici ? A jestli netrpí klouby když se sprintuje? Protože při běhaní samozřejmě trpí klouby na silnici. Díky za případné odpovědi

avatar

maraton: 2:56:59 (2019)

Wroclav muž 31.10.2015 16:56:06

>> Rotenlol, 31. 10. 2015 11:29:25

Určitě mohou. Kdysi jsem s nimi i odběhl jeden 10km závod po asfaltu po rovině, protože jsem jako futsalista, neměl žádné vhodné boty. Co si pamatuju, tak mě trochu bolely kyčle, což se mě už později s žádnými jinými botami nestalo. Přeci jen je ten dopad docela tvrdý a vůbec to nepruží. Do kopce to samozřejmě vadí míň než z kopce nebo po rovině. Čili, pokud by to měl být výklus jednou, max. dvakrát týdně, tak bych se toho nebál, pokud častěji, koupil bych si boty na běhání. Taky ty čudly se asi docela rychle na asfaltu ošoupou.

avatar

Rotenlol muž 01.11.2015 17:04:50

A jaké by byli nejlepší ? Chtěl bych,aby to byli na sprint,takže nějaké težké boty nejsou asi v úvaze.

avatar

maraton: 2:56:59 (2019)

Wroclav muž 01.11.2015 22:09:37

>> Rotenlol, 01. 11. 2015 17:04:50

Na výběr bot je tu mnoho vláken a každý na to má trochu jiný názor. Napsat to na pár řádků je v podstatě nemožné. Snad jen co mě teď napadá:

  • Pokud mají boty sloužit pouze jako tréningové a ne závodní, tak není jejich váha zas tak důležitá. Naopak, spíš trochu těžší se hodí. Sprintovat lze v čemkoliv.
  • Při výběru prvních bot je dobré dojít do kamenného obchodu, vyzkoušet pár modelů a zvolit to co mně sedí a co se mně líbí.
  • Samozřejmě hrají roli věci jako pronace, hmotnost.., ale podle mě je dobré se ze začátku vyvarovat extrémům. Tj. nezačínat s nejlehčími závodkami (ani minimalistickými botami) a ani nesahat po „papučích“.
  • Důležitá je cena, kupovat boty dražší než (±)2000 je blbost, i nejdražší závodní modely adidasu, pár let staré, lze koupit do této hranice.
  • Narozdíl od futsalu, kde jsem si kupoval boty o půl čísla menší (lepší šajtle a nárt) se u běhání hodí kupovat boty o číslo větší (noha se zvětšuje, při delších výbězích jsou u malých bot puchýře).
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.