Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest na vnější straně lýtka pod kolenem

Bolest na vnější straně lýtka pod kolenem

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

kolpo muž 30.01.2016 11:48:05

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu. Nejsem čistokrevný bežec, dělám triatlon ale běhání mě začalo bavíc poslední dobou až příliš. Pravidelněji běhám tak necelý rok, poslední dobou jsem běhal tak 3× týdně po 10 km. Začal jsem postupně prodlužovat na 16 – 20 km, všechno v pohodě. Ostatní celkem intenzivní trénink také v pohodě (posilovna, plavání, kolo). V prosinci bylo více času, takže jsem si v pěti dnech dal v opravdu ale poklidném tempu, čtyři půlmaratony v lese. A problém při posledním běhu asi po 10km nastal a od té doby nezmizel. Tělo mi asi řeklo a dost. Pokud předek kolena by byla 12tá hodina a zadní část 6tá hodina, tak mám na pravém koleni bolest asi na čtvrté hodině – tzn. na vnější straně lýtka, asi 5–10 cm pod kolenem (Někdy ta bolest pokračuje i mezi holenní a lýtkovou kostí směrem dolů).

Tak jsem si naordinoval klid. Ostatní sport na to nemá vliv, ten mohu dělat bez problémů, ale i přes kompletní klidový režim nic nepomohlo. Zkoušel jsem dělat různé protahování, mazal Olfen gelem, dělal masáže, protlačoval bolestivá místa palcem (poradil masér) atd.

Celkem už jsem 1 měsíc neběhal a dnes to šel zkusit, po 3 km se bolest opět ozvala. Teď opravdu nevím. Tak pokud máte někdo radu, tak sem s ní. Běhat s bolestí mohu, ale nepřijde mi to jako dobrý nápad. Díky předem.

avatar

10 km: 0:37:00 (2014)
půlmaraton: 1:26:41 (2017)
maraton: 3:57:09 (2017)

Feidippidés muž 20.03.2016 20:45:34

Kolpo, jo, to jsem měl na podzim. Dal jsem si pausu a dělal trochu chůzi, vedle toho jsem dostal 2 tipy: v sedě protahovat zadní stehenní sval, jedna noha natažená druhá pokrčená chodidlem u ní, za chodidlo zaháknout ručník, každý konec do jedné ruky a pozvolna se přitahovat k natažené noze 2× denně (níž a níž)a k tomu při běhu střídavě svírat hýžďové svaly, potíže zmizely. Trochu jsem to mazal i K1 prvním mazáním a MO měsíčkovým olejem. Taky jsem se dal srovnat dornovou metodou. Rosťa

Motto: "Ten, který říká, že to zvládne, i ten, který říká, že to nezvládne, mají oba pravdu." Konfucius
avatar

kolpo muž 21.04.2016 20:59:05

>> Bohnický lepus europaeus, 20. 03. 2016 20:45:34

dekuji dekuji za radu, vyzkousim. ale pri behu pritahovat hyzdove svaly, to teda nevim nevim ;-)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.