Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Hallux Rigidus - Stuhnuty palec nohy

Hallux Rigidus - Stuhnuty palec nohy

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Belgican muž 11.05.2016 15:59:30

Dobry den,

Mam diagnostikovany Hallux Rigidus 1. dx, teda „stuhnuty palec nohy“. Jeho ohybnost je dost obmedzena, bolest nie je nejako extra velka, naucil som sa stym zit este predtym ako som navstivil doktora.

Mometalne mam „liecbu“ natieranie s Flector gelom + dlhodobe uzivanie Condrosulf 800.

Ak sa to nezlepsi (co presne neviem co znamena) je dost pravdepodobne, ze postupim znehybnenie, teda artrodezu.

Moje otazky:

  1. Tento stav sa uz moze iba zhorsit a Flector + Condrosulf sluzia uz iba na potlacenie bolesti ?
  2. Momentalne mam zakazane behanie. Dozivotne uz nebudem behat ? Resp. ak by som behal, tak urychlim poskodzovanie klbu a operativnemu zakroku pri ktorom mi znehybnia klb sa uz nevyhnem ?
  3. Ako to funguje po znehybneni klbu ? Potom uz „nebudem vediet“ behat ?

Dakujem za odpovede

avatar

max39 muž 13.05.2016 22:50:41

>> Belgican, 11. 05. 2016 15:59:30

Ahoj

Tento problem mam aj ja(Hallux Rigidus 1. dx,+ samozrejme k tomu pokrocila artroza).

Riesil som to operaciou(artro­plastikou) pri ktorej mi boli odstranene kostne vybezky-osteofyty a uvolnena klbova strbina.Moja operacia dopadla dobre,len po nej sa mi bohuzial vytvorili pri rane calcifikaty pre ktore podstupim dalsiu operaciu.Palec mam nadalej stuhnuty a este viac bolestivy.To sa stava ale len vo velmi vynimocnych pripadoch(vlastne len mne :-D )-tak sa nestresuj:-).

Co sa tyka tvojich otazok:

  1. ANO
  2. Ak operacia dopadne dobre,behat budes.Artrode­za(znehybnenie klbu) predsa nieje jediny spôsob operacneho zakroku vid.vyssie(ar­troplastika).A­no behanim pred zakrokom poskodzujes nielen klb na palci ale nespravnym(asy­metrickym) zatazovanim nohy môzes poskodzovat aj koleno,bedrovy klb a chrbticu.
  3. neviem

Ak mas nejake otazky(napr.pre­doperaciou,ope­racia,poopera­cii alebo ine)-pytaj sa.

MAX

avatar

Belgican muž 16.05.2016 12:47:31

Ahoj,

V provom rade sa chcem podakovat za odpisanie.

Po Tvojej artroplastike ake mas predpoklady? Budes moct klb zatazovat, t.j. sportovat, behat a pod.? Kde Ti to robili ?

Ja aktualne beriem Condrosulf 800 + Flector Gel + RTG ozarovanie a nasledna kontrola u ortopeda. Samozrejme, ze bez behu a pod.

  1. Myslis, ze to pomoze alebo iba zmierni bolesti ? Ma to vobec nejaky zmysel ?
  2. Nebolo by lepsie zacat riesit operaciu (artroplastiku) ako to casovo natahovat ?

Pisal som aj e-mail, ale asi neprisiel.

Dakujem

avatar

max39 muž 16.05.2016 21:41:44

Ahoj

E-mail mi neprisiel-nevadi.V prvom rade si musime ujasnit ,ze ja nie som ortoped(môzem Ti len tresknut po palci murarskym kladivom a zo stavebneho lepidla urobit dlahu :-D )a to co Ti pisem je len sprostredkovanie nazorov môjho ortopeda(inak s velmi dobrymi referenciami) a mojich skusenosti a pocitov.No podme k veci.

Ortoped mi este pred operaciou povedal,ze tento druh poskodenia(HR) u nich bezne operuju a aj vyliecia.U nas Pov.Bystrici sa to zdal neriesitelny problem a preto som isiel na doporucenie do Martinskej sukromnej kliniky- http://www.arthromed.sk/ .

Lekar sa jasne vyjadril na moju otazku(tiez ma to zaujimalo) ci budem môst behat,ze samozrejme ano.Zopakoval mi to najmenej 3 krat(nestaci mi raz sa opytat).

Operovany som bol pri vedomi.Nie je to prijemne ale vraj pre nich je to lepsie ak môze s nimi pacient pocas operacie spolupracovat(mohol som si vybrat aj celkovu anesteziu).Pocas zakroku som mal sam hybat palcom hlavne smerom hore-ved to je ten nas problem,ze. Ale taktiez aj oni s nim stale pracovali.Zakrok trval cca 1hodinu.Trochu masiarcina ale fakt nic necitis a mas aj nejake tie oblbovacky v sebe.Velmi,velmi prijemny kolektiv.Na tych par hodim co si tam ,mas samostatnu izbu a neustalu velmi prijemnu kontrolu od personalu a lekarov.

Teraz k bodom:

  1. Myslim(a to aj podla môjho ortopeda),ze to ma len docasny zmysel na utlmenie bolesti.Osteofyty tym condrosulfom neodstranis a tam je pricina.Liecis len nasledky nie pricinu.Predlzujes trapenie a hlavne ak krivas,tak aj poskodzujes dalsie veci-pisal som uz o tom.

Osteofyty:

Ak by si mal palec v stave Hallux Limitus tak by som za tu liecbu bol.No v mojom pripade je to este horsie ako na poslednom obrazku-ja ten palec nezdvihnem ani o milimeter.Neviem ako si na tom ty.

  1. Tu som si 100% isty,ze je lepsie to neodkladat.Ja som to tiez prenasal z roka na rok a bolo to len horsie.Zacalo ma boliet aj koleno aj bedrovy klb.Dobre je ,ze to bolo len z pretazenia a doktor povedal ,ze bolesti ustupia po vyriesani Halluxu r.

Ak este nieco mas tak kludne sa pytaj.Este doplnim,ze operacia ma stala aj s kontrolami a liekmi cca 350eur.Zvysok preplacala poistovna.

MAX

avatar

Belgican muž 17.05.2016 19:03:26

Opat dakujem za podrobny popis.

Moja mobilita je presne rovnaka ako na obrazku pre Hallux Rigidus, Limitus to urcite nie je :). Palec zdvihnem cca 0,5–1cm.

Nabuduci tyzden idem na RTG terapiu, nasledne na akupunkturu a neskor na kontrolu k ortopedovi. Uvidime co sa zmeni, urcite napisem. Najprv vyskusam tieto metody, ale najskor iba zmiernia bolest a problem neodstrania. Taktiez mi bolo odporucane navstivit podológa.

Ak nepomozu tieto konzervativne terapie, tak urcite postupim artroplastiku (nechcem to odkladat, aktivne riesim tento problem). Klinika, ktoru si mi poslal sa mi pozdava a dolezite je ze uz mam jednu dobru referenciu.

Mometalne nebeham, chodim na bike. Uvidim ako dlho ma to bude drzat, lebo beh mi uz chyba :)

avatar

Desert muž 17.05.2016 21:22:44

>> max39, 16. 05. 2016 21:41:44

nosíš boty s ocelovou špičkou???

avatar

max39 muž 19.05.2016 23:12:10

>> Desert, 17. 05. 2016 21:22:44

Nie nenosim.

MAX

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.