PIM půlmaraton - výsledky
lastboyscout
29.03.2008 19:58:04
Tak asi jako první zakládám vlákno ke chlubení se nebo k vyjadřování zklamání… Osobně se mi to docela líbilo, organizaci dávám 1– , vítr mi vadil hrozně, OT 1:30:09 a RT 1:29:45, oproti loňsku jsem se o něco zlepšil, ale k osobáku mi víc než dvě minuty chyběly. Doufám, že je to právě tím větrem a ne pokračujícím stářím :)
Tak se ostatní také pochlubte…
Exploser
29.03.2008 21:00:51
Oficiální čas 1:38:52, reálný 1:38:42. Tempo do 5. km 4:10 min/km, potom spadlo na 4:50 min/km (to není moc pěkné). V Praze se účastním tradičně, protože v roce 2003 to byl vůbec můj první závod, kterého jsem se zúčastnil, nicméně časově se mně tradičně moc nedaří. Asi je to jednak podmínkami, jednak začátkem sezóny. Tento čas je tedy až 10. z mých celkových 18 půlmaratonů, nicméně 1. ze všech 6 pražských PIM půlmaratonů. Je dokonce lepší než můj dosud nejlepší čas z 1/2PIM 2005 v mé dosud nejlepší půlmaratonské sezóně, po němž následovaly z následujících 3 závodů 3 rekordní časy až na konečných a dosavadních 1:31:41. Tak možná nějaká šance ještě bude.
Janca
29.03.2008 21:32:41
Ja moc spokojena nejsem.Prvni 3 km fajn,ale pak to slo z kopce, dokonce jsem i myslela,ze to zabalim(zlobi koleno a prislo mi,ze pomalinku klusu).Pak jsem dobehla bratranka a tak jsme bezeli kus spolu a snazili se drzet jedne Italky,pak mi utekl.Ale zas jsem ho dobehla a shodli jsme se,ze oba bezime bidne a trochu jsme i kecali.Na 17.km jsem chytla treti dech a posledni kilometry zas byli v pohode.Takze s vyslednym casem (1:33,50)jsem docela spokojena,i kdyz o velkou kupu pomalejsi nez loni. Ale na ten vitr a horsi trenink kvuli kolenu nakonec vlastne spokojenost.
Praha 4
hanice
29.03.2008 21:58:11
Chlubit se neni cim, ale povedet Vam, jak se da takovy den prozit Vam musim. Sraz a foceni tragedu u Intercontinentalu jsem nestihla. Nastudovano vse dostupne z knih, tisku a behej.com. Pred vystrelem, ktery odstartoval predem tuseny a obavany prusvih, jsem se nehorazne drze postavila ke skupince kolem Katky se zelenymi balonky a vetu anglicky mluvici divky mirenou Katce !You"re my guide! prijala take za svou. Chyba.Uz za modrym kobercem anebo za prvni zatackou na moste o sobe zacal davat sporttester vedet a pipal na me 95%MTF, nepomohlo nic, ani osvedcene cupitani, ani svleceni prebytecne vrsty obleceni. Pak unik modrobalonkove skupiny Milose a zvuku jejich zvonce. Zkratim. Od nejakeho 6.,7.km kde nas predbehli posledni stafetovi borci, ztratily se pred nami 3 barevne vyladene sprechtici zeny, pred(indiansko)behl nas pan v modrem a vzdalily se i jdouci ucastnici- jsme zustali posledni dva. Dostali jsme se spolecna a udatne k 15. km, zvykli jsme si i na nescetnekrat slysenou vetu „to jsou posledni! anebo "last runners“, vsemu jsme vzdorovali.I sbernemu autobusu i autum poradatelu,sanitce, snad i pohrebnimu vozu v zadech. Ale obcerstvovacka a trasa pred nami v likvidaci a informace poradatelu, ze jsme 5 minut za limitem a ze dobeh uz jen na vlastni nebezpeci v obnovene doprave, nas zlomily.Chybelo 6 km. Litost, vztek, zmar. Ale zacnu znovu. Jeste nevim jak, ale rano me snad neco napadne… Vam vsem moc gratuluju, trochu zavidim a touzim, treba uz priste…
Nymburk
dan67
29.03.2008 22:05:55
Zdravím. první 1/2maraton, takže jsem spíše poznával novoty. Celkově spokojen, plán splněn. Ofic. Time 1:58:58 Real Time 1:53:33
Organizace –1. Velmi dobrá. Podrobnosti na blogu.
Nymburk
dan67
29.03.2008 22:09:14
[quote=hanice]Chlubit se neni cim, ale povedet Vam, jak se da takovy den prozit Vam musim. Sraz a foceni tragedu u Intercontinentalu jsem nestihla. Nastudovano vse dostupne z knih, tisku a behej.com. Pred vystrelem, ktery odstartoval predem tuseny a obavany prusvih, jsem se nehorazne drze postavila ke skupince kolem Katky se zelenymi balonky a vetu anglicky mluvici divky mirenou Katce !You"re my guide! prijala take za svou. Chyba.Uz za modrym kobercem anebo za prvni zatackou na moste o sobe zacal davat sporttester vedet a pipal na me 95%MTF, nepomohlo nic, ani osvedcene cupitani, ani svleceni prebytecne vrsty obleceni. Pak unik modrobalonkove skupiny Milose a zvuku jejich zvonce. Zkratim. Od nejakeho 6.,7.km kde nas predbehli posledni stafetovi borci, ztratily se pred nami 3 barevne vyladene sprechtici zeny, pred(indiansko)behl nas pan v modrem a vzdalily se i jdouci ucastnici- jsme zustali posledni dva. Dostali jsme se spolecna a udatne k 15. km, zvykli jsme si i na nescetnekrat slysenou vetu „to jsou posledni! anebo "last runners“, vsemu jsme vzdorovali.I sbernemu autobusu i autum poradatelu,sanitce, snad i pohrebnimu vozu v zadech. Ale obcerstvovacka a trasa pred nami v likvidaci a informace poradatelu, ze jsme 5 minut za limitem a ze dobeh uz jen na vlastni nebezpeci v obnovene doprave, nas zlomily.Chybelo 6 km. Litost, vztek, zmar. Ale zacnu znovu. Jeste nevim jak, ale rano me snad neco napadne… Vam vsem moc gratuluju, trochu zavidim a touzim, treba uz priste…[/quote] Holt ne vždy se zadaří. Ale zase máš jistotu, že to za rok bude lepší. Držím palce a těším se za rok.
Maja
29.03.2008 22:29:38
Za mě spokojenost jak s organizací tak s výsledkem (1.38.23 je můj osobák), i přes ten vítr se mi běželo dobře. Hodně mi pomohl vodič na 1:40, díky němu se mi poprvý povedlo nepřepálit. Organizátorům taky nemám co vytknout, žádný dlouhý fronty na čipy a bagáž… Takže fakt se mi to líbilo.
Sokolov
koyama
29.03.2008 22:41:32
Z výkonu ani spokojenost, ale ani nespokojenost. Chtěl jsem běžet 1:35, nakonec RT 1:37:11. Když jsem zaregistroval ten fučák, měl jsem svůj cíl trochu přehodnotit. Nemusel bych se poslední kilometry trápit kolem 4:45 na kilák. Pokud jde o organizaci, zdá se mi, bohužel, rok od roku slabší.
Víc snad za „pár“ dní na blogu.
Soběslav
cox
29.03.2008 22:51:09
Za mne taky spokojenost, první půlmaraton v životě, vlastně vůbec první závod v životě, reálný čas 1:55:02. Chtěl jsem to pod dvě hodiny a tak se mi to splnilo. Organizaci posuzovat nemohu, protože nemám s čím srovnávat, ale zdála se mi dobrá.
MZ
29.03.2008 22:53:51
Já jsem byl dnes ukázkovým příkladem přepáleného začátku I když jsem se ubezpečoval,
že mě se to v žádném případě nemůže stát, opak byl pravdou. Plán
byl 1:50 a pokud možno od startu běžet s vodičem. Podlehl jsem ovšem
postartovní euforii, první čtyři kilometry jsem bežel kolem 4:50/km a
tajně mylsel na celkový čas 1:45. Od pátého kilometru už nebylo všechno
v pořádku, postupně jsem zpomalil až na 5:20, asi na devátém kilometru
mě doběhli vodiči na 1:50, s nimi jsem vydržel asi 3km a pak už to šlo se
mnou z kopce. Poseldní kilometry už byly trápením kolem 6:00/km. Výsledný
čistý čas 1:54:50, o pět minut horší než loni. Hrůza. Ale zase jsem
dostal lekci a na květnovém maratonu si na to dám sakra pozor.
lastboyscout
29.03.2008 23:07:30
[quote=koyama]Z výkonu ani spokojenost, ale ani nespokojenost. Chtěl jsem běžet 1:35, nakonec RT 1:37:11. Když jsem zaregistroval ten fučák, měl jsem svůj cíl trochu přehodnotit. Nemusel bych se poslední kilometry trápit kolem 4:45 na kilák. Pokud jde o organizaci, zdá se mi, bohužel, rok od roku slabší.
Víc snad za „pár“ dní na blogu.[/quote] Tak to teda nevím, co na blogu napíšeš, protože podle mě tohle byla NEJLÍP zorganizovaná akce PIMu pro běžce od roku 2002 – to byl můj první půlmaraton i maraton a to sem od té doby až na pár vyjímek zažil všechny.
Jestli chceš, řeknu i proč – pozitiva – konečně široký startovní koridor konečně někdo kontroluje startovní čísla podle koridorů vodiči-ti byli i loni, já vím, ale letos až na malé výhrady údajně výborní po doběhu PRO VŠECHNY folie i pláštěnky adidasu žádný bordel u pití nebo u ovoce – nikdo si nenabírá 5kilo pomerančů, jablek a banánů následně (teď nevím jestli se to později nezhoršilo) bezproblémové odevzdání čipu sms po doběhu s časem
Moje osobní plus – poprvé jsem stihl vyhlašování vítězů-ženský
Negativa Italové, jejich přístup k internetu a tds-live.com jako vždy po pimu nefungují online, přístup tymu maňana, není ani ping na jejich stránky velký vítr (vina toho nahoře) moje pomalé nohy......
Honza Pt
29.03.2008 23:15:57
…a taky rok od roku dražší startovné a za to mín´muziky,jak už tady někdo napsal.Kde jsou ty časy kdy se dávali místo igel.pytlíků sport.batohy…
lastboyscout
29.03.2008 23:24:49
[quote=Honza Pt]…a taky rok od roku dražší startovné a za to mín´muziky,jak už tady někdo napsal.Kde jsou ty časy kdy se dávali místo igel.pytlíků sport.batohy…[/quote] Tak to ale promiň, nikdo nikoho nenutí se zúčastnit a zaplatit. Někdy je něco drahé, někdy laciné. Vadí Ti dražší startovné? – Neregistruj se, je spousta vysloveně fajn závodů za pár kaček. Připomínáš mi člověka co si v restauraci objedná guláš, sní ho a když mu přinesou účet řekne, že to je moc protože v Ostravě stojí půlku
Praha-východ
Vanda
29.03.2008 23:27:59
Ahoj, tak já jsem spokojená, osobák a 1:34:01 přestože jsem se musela poprat zčásti s ucpaným nosem (i taková obyčejná rýmička byť na odchodu dá zabrat) a sporttester na mně od začátku řval alarmující čísla, dařilo se mi po přepáleném kilometru 4:13 držet tempo na 4:30 a v závěru ještě zrychlit… Ani mně nebolely nohy, takže kdyby se mi ještě lépe dýchalo a nefičel takový vichr, tak kdoví:)
Hanice, příště to stoprocentně zvládneš! Dane, gratuluju k vydařené premiéře! A všem ostatním – super, a příště zase ahoj, a ať to běhá!
Sokolov
koyama
29.03.2008 23:30:18
->lastboyscout: Ani jsem tak nemínil, že budu psát o organizaci PIMu. Spíš tak podrobnosti o tom, jak jsem běžel a dopadl já.
Přesto: Souhlasím koridor dostatečně široký. Ovšem okamžitá devadesáti stupňová zatáčka mi přinesla jednoho běžce ležícího pod nohama a druhého, který do mě byl nucen „neurvale“ strčit, aby se dotyčné oběti vyhnul. Trať samá zatáčka a samé kostky. Loni bylo dost stížností na šatny v „průvanu“ u řeky. Letos šatny přesunuli…na druhou stranu řeky. Míň kadibudek (ještě v 11:52 jsem čekal ve frontě – i když za to si můžu vlastně sám). Za čím dál tím větší částku, čím dál tím méně muziky. Jabka si brali lidi taky po kilech. Banány zase jako kdyby nám paní nechtěla vydat. Na občerstvovačkách ani kousek tuhé stravy. Osobně bych nějaké kolečko banánu či nějaký cukr sezob. Uvítalo bych i ionťák na začátku občerstvovačky, ne až na konci, kdy jsem ho dvakrát u čaje úplně přehlíd (asi moje chyba). Stejně tak bych stál o čtyři občerstvovačky. To je jen něco málo… Osobně mi prostě nejlepší přišel 1/2maratón v roce 2004 (možná i proto, že jsem si zaběhl osobák. Kdoví?) a možná ještě lepší 2003. A od té doby jde podle mě kvalita dolů a cena nahoru.
Praha-východ
Vanda
29.03.2008 23:57:47
Míň kadibudek (ještě v 11:52 jsem čekal ve frontě…
…tak tenhle problém řeším raději v některé z okolních hospod:))
- a jinak co tedy také nic moc, tak ty neprůstřelný italský výsledky…to zlaté české ručičky by to už určitě a přehledně pověsily na web.
lastboyscout
30.03.2008 00:07:32
[quote=koyama]->lastboyscout: Ani jsem tak nemínil, že budu psát o organizaci PIMu. Spíš tak podrobnosti o tom, jak jsem běžel a dopadl já.
Přesto: Souhlasím koridor dostatečně široký. Ovšem okamžitá devadesáti stupňová zatáčka mi přinesla jednoho běžce ležícího pod nohama a druhého, který do mě byl nucen „neurvale“ strčit, aby se dotyčné oběti vyhnul. Trať samá zatáčka a samé kostky. Loni bylo dost stížností na šatny v „průvanu“ u řeky. Letos šatny přesunuli…na druhou stranu řeky. Míň kadibudek (ještě v 11:52 jsem čekal ve frontě – i když za to si můžu vlastně sám). Za čím dál tím větší částku, čím dál tím méně muziky. Jabka si brali lidi taky po kilech. Banány zase jako kdyby nám paní nechtěla vydat. Na občerstvovačkách ani kousek tuhé stravy. Osobně bych nějaké kolečko banánu či nějaký cukr sezob. Uvítalo bych i ionťák na začátku občerstvovačky, ne až na konci, kdy jsem ho dvakrát u čaje úplně přehlíd (asi moje chyba). Stejně tak bych stál o čtyři občerstvovačky. To je jen něco málo… Osobně mi prostě nejlepší přišel 1/2maratón v roce 2004 (možná i proto, že jsem si zaběhl osobák. Kdoví?) a možná ještě lepší 2003. A od té doby jde podle mě kvalita dolů a cena nahoru.[/quote] Tak tohle je pohled z úplně jiné strany a ve spoustě věcí Ti musím dát za pravdu. Ty jsem totiž nezažil.
Já startoval v řadě 400–900 (a na startu jsem byl za 25s) a tam žádný problém na startu nebyl.
Kadibudky snad řešit nebudeme, ale orientace na pravý břeh je snad lepší, ne? Víc prostoru atd.
Ohledně občerstvení – přijde mi, že na půlku je zbytečný dělat nějaký velký občerstvení typu banány, pomeranče, sůl Občerstvovačky jsem neřešil, půlku běhám bez pití.
V cíli – mě nějak ani nenapadá brát si kila domů když si je múžu koupit
- a závodníci okolo 90min to ani nedělali. Možná ti potom ale to jsem neviděl.
Máš pravdu, že cena jde nahoru, ale vzpomeň si na trička z bavlny z roku 2002 až 6. A teď se schválně podívej za kolik se v krámě prodávájí Adidas response a odečti to od startovného.
Hlavně že máme o čem diskutovat… :) Ať Ti to běhá a měj se
lastboyscout
30.03.2008 00:11:02
[quote=Vanda]Míň kadibudek (ještě v 11:52 jsem čekal ve frontě…
…tak tenhle problém řeším raději v některé z okolních hospod:))
- a jinak co tedy také nic moc, tak ty neprůstřelný italský výsledky…to zlaté české ručičky by to už určitě a přehledně pověsily na web.[/quote]
Vando, navzdory Italům výsledky v pdf už dávno na českém netu jsou
Honza Pt
30.03.2008 00:23:27
Souhlasim,že toto vlákno slouží k diskuzi.S těma trikama máš pravdu jsou daleko kvalitnější a vydrží.Ale běž si koupit jedno triko a běž si jich koupit 5 000 ks. A jaká bude cena od dodavatele…
Sokolov
koyama
30.03.2008 00:43:23
->lastboyscout: Člověče, tak to se musel složit někdo těsně za tebou. Já byl na startovní čáře za 26 sekund.
Jinak ještě poznámka k trikům. Mám to jen z doslechu, ale na některé holky, co chtěli „S“ko, vybyly taky jen bavlněná trika. Bude to znít skoro krutě, ale teď je vlastně dobře, že manželka může začít běhat až v dubnu. Protože kdyby za x set dostala bavlnu, asi bych nadával jak špaček.
lastboyscout
30.03.2008 00:45:48
[quote=Honza Pt]Souhlasim,že toto vlákno slouží k diskuzi.S těma trikama máš pravdu jsou daleko kvalitnější a vydrží.Ale běž si koupit jedno triko a běž si jich koupit 5 000 ks. A jaká bude cena od dodavatele…[/quote] Proč mám zas takový nepříjemný pocit, že tím myslíš něco jiného. Samozřejmě – jdi do Adidasu a objednej 5000 triček, cena bude samozřejmě jiná než cena jednoho trička v Hervisu-a to je špatně?! Takže když oni to dostanou laciněji nebo úplně grátis od sponsora – tím se nějak snižuje cena toho trička? Jasně, všichni víme, že všichni vyrábí v Číně, Vietnamu, Malajsii a výrobní cena 0.05 dolaru ne-li míň. A co to mění? To tričko má tady takovou cenu jakou má a dostat ho v rámci prezentace je prostě bonus navíc.
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý
30.03.2008 01:08:57
[quote=Vanda]Ahoj, tak já jsem spokojená, osobák a 1:34:01[/quote] Moc pěkný, Vando, tak to jsi mi dala na těch posledních sedm km (na 14. km jsi mi předbíhala) skoro dvě minuty! Já se tam „dobelhal“ za 1:36:12 (chip mi naměřil 1:35:55). A Rosťu s Milošem Přibylem jsem stíhal jenom 5–6km. Kdepak, kde není forma, ani čert nebere :).
m.thums
30.03.2008 07:14:14
JJ gratulace všem a hlavně mé manželce, po ročním tréninku ( nikdy neběhala – 44 let ) to dala pod 1:50:00, malá kaňka je to, že jsme zapomněli tašku na zastávce ( kulaťák ), v ní mobil, foťák, občanky, věci na běhání a mojí MEDAILI sakra…nemám památku…
Brno
tuta
30.03.2008 10:08:05
Ja DNF, vitr me zcela odfoukl, a s 1/2PIMem prozatim koncim.
Praha 4 Háje
Pavel K.
30.03.2008 10:48:30
Tak já jsem naprosto spokojený. Osobák proti loňsku o 3 minuty. OT 1:36:59, RT 1:36:04. Asi na 3km jsem doběhl vodiče na 1:40 Sama Straku, kterého tímto zdravím a děkuji za doprovod do 10 km. Tam jsem po občerstvovačce trochu přidal a o něco mu utekl. I přes ten vítr se mě běželo skvěle. Organizace závodu skvělá, ale online výsledky, to už je u PIMu klasika :( Gratuluji všem co si zlepšili čas i všem doběhnuvším :)
ironman
30.03.2008 11:07:00
nebezel nekdo s GPS? Dle vysledku mi prijde prvni petka nejak moc rychla i kdyz byla po vetru a druha moc pomala, i kdyz byla proti, zvlaste rozdil u kenanu ukazuje, ze nebyla presne. Jinak celkove to shrnu, mam rad maly zavody, megaakce jsou spolecenska udalost, ale idealni vykon se tam podle me podat neda, 15minut stepovani pred lajnou kvuli mistu, klickovani mezi pomalymi bezci …
sam
30.03.2008 11:14:18
Já myslím, že byl určitě špatně postavený 5. km. Snažil jsem se běžet rovnoměrně a 5. km jsme běželi za 4:15. To je samozřejmě nesmysl a také se to bez změny tempa na 6. km srovnalo, když se ty dva kilometry zprůměrovaly.
Praha 9
JanDvorak
30.03.2008 12:14:23
Gratuluji všem, co doběhli, jak chtěli! Jám mám ze včerejška taky
osobák, ale jenom díky tomu, že jsem běžel poprvé… Jako tragéd mezi tragédy
jsem přepálil začátek a v karlínském protivětru mě totálně opustily
síly, měl jsem chuť to zabalit, což jsem naštěstí neudělal, stejně jako
potom ještě dvakrát. Do cíle jsem se doplazil o víc jak půl hodiny
později, než jsem podle svých tréninkových výsledků čekal (prozradím
to – asi pět minut po Milošovi, kterému tímto děkuji za vedení
v Nuslích a za příjemnou společnost). Běžel jsem, jak kdyby mi někdo
vysál všechnu šťávu. Dneska mě pálí nosohltan a mám takové ty návaly
horka, takže už mám tušení, odkud včera vítr vál… No nevadí,
takovýhle rekord se aspoň bude dobře překonávat. Zkusím to za tři týdny
v Pardubicích.
Praha
PetrS
30.03.2008 12:18:33
Garmin mi naměřil 5.km 200 metrů za seběhem z Libeňského mostu. Přesnost byla cca –1,0 % (naměřil celkem 20960 metrů a ideální trasou jsem určitě neběžel)
Po nahrání do Motion Based 21750 metrů, tempo prý 4:56 – ach ta technika
PetKo
30.03.2008 13:05:39
zdravim, ja som sa zlepsil z minulorocneho tragedkseho vysledku 2:01 na tohtorocnych trosku lepsich tragickych 1:52. takze spokojenost. k organizaci:
- obsah startovacich pytlov mozem porovnavat len s lonskymi pardubicami a lonskym kosickym maratonom: obsah sa mi zda na PIMe este stale OK. Tricko je skvele, moznost prebehnut si prahu, dostat trosku najest a napit, zazit takuto monster akciu – myslim ze to za tych 600 CZK je OK. trosku mi chybalo pivo po zavode ktore minuly rok bolo, padlo by dobre. :)
jedna vec mi ale predsa vadila…znacenie kilometrov. zaregistroval som asi 4…kto nebezal po pravej strane tak mal smolu. znacky boli nizko resp. prevratene vetrom. myslim ze uz po minulom rocniku o tom bola diskusia, uvazovalo sa o balonikoch… skoda ze sa to nezrealizovalo. Toto je moja jedina velka vytka. vsetkz ostatne drobnosti som ochotny tolerovat vzhladom k velkosti akcie a narocnosti organizacie. ale mozno zmenim nazor po viedenskom polmaratone ktoreho sa chcem zucastnit. uvidime…:)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.