Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Ploche nohy - behani

Ploche nohy - behani

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

MiBi muž 14.04.2008 12:07:45

Dnes mi lekar rekl, ze mam ploche nohy. To jsem si ostatne myslel „cely zivot“, resp. az do vysetreni v CASRI pred dvema lety, kdy mi Doc. Tichy(?) rekl, ze to neni pravda… Ted mi zase lokalni chirurg beh vymlouva, ze s taaaakhle plochejma nohama se behat nesmi, protoze se zhuntuju. Ted babo rad.

  1. komu byste verili?
  2. ma zde jeste nedko jiny ploche, resp. temer ploche nohy a beha?
  3. asi nepravdepodobne: je zde nekdo, komu ploche nohy nedovoli behat?

Diky. M.

avatar

10 km: 0:45:22 (2004)

KaatjaK žena 14.04.2008 19:58:21

Od malička mám příčně i podelně ploché nohy. Problémy jsem měla jen jednou – zborcená klenba. Ale doktor mi jen napsal ortopedické vložky na míru a vesele jsem běhala dál. Atletiku dělám od 9 let a ploché nohy mi nevadily ani když jsem byla běžec ani teď, když dělám trojskok a dálku. Ty ortopedické vložky fakt doporučuju – ortoped ti vystaví poukaz – a např. v Ergonu (Praha) ti je za týden vyrobí. Taky je dobré provádět rehabilitační cvičení – tzv. píďalky, chození po vnější / vnitřní straně chodidla, atd.

avatar

Pardubice

10 km: 0:35:17
půlmaraton: 1:15:58

alfun muž 09.09.2009 15:33:49

Ahoj, zeptal bych se ještě na něco podobného, byl sem před časem u sportovního lékaře a říkal mi, že mám příčně ploché nohy (občas mě pobolívají kolena – že to může být tím). Má s tím někdo zkušenost? Může mi někdo doporučit konkrétní vložky do bot nebo musím k ortopedovi aby mi nechal udělat speciální?

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.