26th Athens Classic Marathon
Nymburk
dan67
12.06.2008 14:05:05
Uvažuji o tomto maratonu. Má tady někdo zkušenosti? Našel jsem jen útržkovité informace, něco konkrétnějšího by mi pomohlo.
ondra11
12.06.2008 16:45:08
http://www.marathonguide.com/…edetails.cfm?…
myslim, že tam by se něco našlo…:-)
Exploser
12.06.2008 16:52:04
To je opravdu skvělý nápad. Je to maraton ze všech maratonů nejmaratonovatější. Taé jsem o něčem takovém (někdy) uvažoval. Na stránce jsou všechny potřebné informace. Cena pro zahraniční účastníky 80 €. Uzávěrka přihlášek 19.10. Mapa a profil tratě – kopeček na 15. km, stoupání mezi 20. – 33. km, pak do cíle klesání. Prostě klasika. Stačí se přihlásit, zaplatit, zajistit letenku nebo jinou dopravu a vhodné ubytování v místě.
Nymburk
dan67
12.06.2008 20:29:55
[quote=ondra11]http://www.marathonguide.com/races/racedetails.cfm?MIDD=1282081109
myslim, že tam by se něco našlo…:-)[/quote] Díky, tohle vypadá zajímavě i na ostatní maratony. pěkný a užitečný odkaz.
Nymburk
dan67
12.06.2008 20:31:41
[quote=Exploser]To je opravdu skvělý nápad. Je to maraton ze všech maratonů nejmaratonovatější. Taé jsem o něčem takovém (někdy) uvažoval. Na stránce jsou všechny potřebné informace. Cena pro zahraniční účastníky 80 €. Uzávěrka přihlášek 19.10. Mapa a profil tratě – kopeček na 15. km, stoupání mezi 20. – 33. km, pak do cíle klesání. Prostě klasika. Stačí se přihlásit, zaplatit, zajistit letenku nebo jinou dopravu a vhodné ubytování v místě.[/quote] Tohle vím z oficiálních stránek. Jde mi spíše o osobní zkušenost přímého účastníka. Organizace, cesta, ubytování,… v Řecku jsem nikdy nebyl.
Brno
Pavlis
13.06.2008 08:14:31
[quote=dan67][quote=Exploser]To je opravdu skvělý nápad. Je to maraton ze všech maratonů nejmaratonovatější. Taé jsem o něčem takovém (někdy) uvažoval. Na stránce jsou všechny potřebné informace. Cena pro zahraniční účastníky 80 €. Uzávěrka přihlášek 19.10. Mapa a profil tratě – kopeček na 15. km, stoupání mezi 20. – 33. km, pak do cíle klesání. Prostě klasika. Stačí se přihlásit, zaplatit, zajistit letenku nebo jinou dopravu a vhodné ubytování v místě.[/quote] Tohle vím z oficiálních stránek. Jde mi spíše o osobní zkušenost přímého účastníka. Organizace, cesta, ubytování,… v Řecku jsem nikdy nebyl.[/quote] Info z r.2006 http://pavlos.bloguje.cz/…ili-jsme.php Organizace, pasta party, doprava po Athenach nejen v den zavodu zdarma, neuveritelne dobre vybavene obcerstvovacky (gel na 20km), proste vse suprove. Trochu zmatky na trati a tlacenice na startu. Letenky vychazely nejlip s Easyjetem Berlin-Atheny, nebo taky se da letet z Krakowa ze Skyeurope, mozna natrefis na nejakou akci ve stud.agency. Ubytovani jsem si nasel a predem rezervoval za tusim 10Eur/noc na: http://www.hostelbookers.com/ Doporucuji zustat v Recku dele a udelat si vylety dle tvych zalib. Hory Olymp, skaly v Meteore, Delphy, Mykény, Napflio, Epidavros, i v Athenach je hezky. Pokud nejsi student (vstupne „vsude“ zdarma), tak pocitej s drahym vstupnym na pamatky (odhad 5–10 Eur). Cestovani po recku je levnejsi vlakem, jinak mimo dalnice funguje dobre stop.
Beroun
martinha
10.07.2008 08:36:22
Zdravím všechny běžce. Já jsem se na letošní závod přihlásil, ještě s jedním kamarádem. Napadlo mě pokud by nás bylo z ČR víc, sejít se na startu a udělat větší českou skupinku. Dát o sobě trochu vědět. Tak se mějte. Martin
Nymburk
dan67
16.09.2008 14:18:15
Tak jsem se přihlásil a zaplatil. A už se těším.
Registrace na ofic. stránkách trochu zlobila ve Firefoxu3, ale nakonec se povedlo. Platba kartou taky bez problémů. Můžeme začít „organizovat“ českou skupinu.
martinha
16.09.2008 14:30:29
A já jsem to zase před dvěma týdny zrušil. Bohužel mám velké mproblémy s kolenem a tak už od konce srpna neběhám. Byl jsem i pana profesora Lewita a ten mi nedoporučil běhat do konce roku. Ale mám už dávno letenku a tak se tam asi podívám.
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý
16.09.2008 15:00:38
[quote=dan67]Tak jsem se přihlásil a zaplatil. A už se těším.
Registrace na ofic. stránkách trochu zlobila ve Firefoxu3, ale nakonec se povedlo. Platba kartou taky bez problémů. Můžeme začít „organizovat“ českou skupinu.[/quote] Tak doufám, Dane, že po návratu poreferuješ. Co vyprávěl Vláďa N. před čtyřmi lety, tak je zrádný doběh na ten starý olympijský stadión, kde je ještě nějaké kolečko navíc, což on netušil, a myslím, že mu to pod 4hod. o pár vteřin nevyšlo. Já se na něj chystám za dva roky, protože jako amatér-historik si 2 500 výročí bitvy u Marathonu (490 př. Kr.) nemohu nechat ujít. Ale na osobák prý trať není.
Exploser
16.09.2008 22:51:56
Taky o tom stále uvažuji, ale nevím, jestli skutečně ještě letos nebo někdy jindy, záleží to na ještě jiných souběžných termínech. Deadline registrace je 19.10., tak je ještě chvilka času na rozhodnutí. Rád bych to ale někdy určitě zkusil. Na osobák to rozhodně není (na cestě jsou dost výrazné kopce) a bývá ještě teplo, ale je to velmi symbolické, i když nikdo neví, kudy vlastně marathonský běžec (pokud vůbec byl), běžel. Byl jsem několikrát v Athénách a znám zejména závěrečnou část trati, která se v podstatě shoduje s cestou z letiště do města. Od 33. km je to už stále z kopce dolů ulicemi města. Na Panathinaiko stadionu se má běžet posledních 170 m. Kdysi jsem tam uběhl pár koleček, když tam byl ještě volný přístup. Stadion byl nedávno zrekonstruovaný (na olympiádu) a vypadá docela pěkně. 2500 let bitvy u Marathonu bude ale až v roce 2011 (2011+490=2501, ale protože rok 0 nebyl, musí se odečíst 1 rok, roky –1 a 1 jsou totiž sousední!!). Nechtěl bych ale čekat tak dlouho (taky jsem trochu amatér-historik).
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý
17.09.2008 14:42:45
[quote=Exploser]2500 let bitvy u Marathonu bude ale až v roce 2011 (2011+490=2501, ale protože rok 0 nebyl, musí se odečíst 1 rok, roky –1 a 1 jsou totiž sousední!!). Nechtěl bych ale čekat tak dlouho (taky jsem trochu amatér-historik). Online[/quote] No, to jsi mě moc nepotěšil, že budu muset čekat až do roku 2011 :(. Ale kdo ví, jestli taky nevyrazím dříve.
hrdloun
05.10.2008 12:13:54
My bychom se do české skupinky určitě zařadili. Do Atén nás jede 12, na maraton jsme přihlášeni 4. Tak navrhněte nějaký sraz před maratonem a určitě někde v hospodě po něm, abychom si mohli sdělit zážitky z trasy.
[quote=dan67]Tak jsem se přihlásil a zaplatil. A už se těším.
Registrace na ofic. stránkách trochu zlobila ve Firefoxu3, ale nakonec se povedlo. Platba kartou taky bez problémů. Můžeme začít „organizovat“ českou skupinu.[/quote]
Nymburk
dan67
05.12.2008 18:25:49
Pro budoucí generace. Ať to je na jednom místě.
Popis trati a všeho kolem, fakticky jsem sepsal zde http://behy.cz/…atenach.html
Osobní popis, kdo by měl zájem je zde http://dan1967.blogspot.com/…9112008.html
Jinak, stručně organizace perfektní, bez chyb. Co bylo v propozicích to platilo. Trať je mírně zvlněná, ale dá se. Ale je to nuda,nuda,nuda. Až na doběh, ten je naopak úžasný.
Letenky koupíte na mnoha serverech. Bydlení jsem měl přes http://www.booking.com/ a mám s něma opakovaně dobrou zkušenost.
Pro amatéry-historiky – v roce 2010 je opravdu výročí 2500 let od bitvy u Marathonu, a to bude velká sláva…
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý
05.12.2008 19:59:51
[quote=dan67]Pro amatéry-historiky – v roce 2010 je opravdu výročí 2500 let od bitvy u Marathonu, a to bude velká sláva…[/quote] Taky jsem se učil v matematice při sčítání absolutních čísel, že /-490/ + /2010/ = /2500/ Problém je v tom, že to číslo musí být „celé“, takže kdyby bitva u Marathonu byla např. 1. září roku 490 př. n.l., chybí z toho roku /čísla/ 8 měsíců, a v roce 2010, pokud by se běželo např. 1. září 2010, chybí do konce roku /čísla/ dalších 4 měsíců. To je ten rok (12 měsíců), o kterém píše Exploser. Bohužel je to tak, je to až v roce 2011. Ale ruku na srdce, je to tak důležité :) ?
Nymburk
dan67
05.12.2008 20:15:55
[quote=Mirek Kostlivý][quote=dan67]Pro amatéry-historiky – v roce 2010 je opravdu výročí 2500 let od bitvy u Marathonu, a to bude velká sláva…[/quote] Taky jsem se učil v matematice při sčítání absolutních čísel, že /-490/ + /2010/ = /2500/ Problém je v tom, že to číslo musí být „celé“, takže kdyby bitva u Marathonu byla např. 1. září roku 490 př. n.l., chybí z toho roku /čísla/ 8 měsíců, a v roce 2010, pokud by se běželo např. 1. září 2010, chybí do konce roku /čísla/ dalších 4 měsíců. To je ten rok (12 měsíců), o kterém píše Exploser. Bohužel je to tak, je to až v roce 2011. Ale ruku na srdce, je to tak důležité :) ?[/quote] Tak to bych se musel hluboce zamyslet…To je mimo mé chápání. Moje informace je „oficiální“ od pořadatelů, resp. z oficiálních materálů. Pokud chceš Marathon se vším humbukem okolo, tak bych volil 2010.
Ale samozřejmě taky registruji, jak velkou slávu a publicitu měl Silvestr 1999/2000 a přechod na nové tisíciletí…
Exploser
06.12.2008 00:00:02
dan67: Blahopřeji se zpožděním ke zdolání Marathonu. S tím rokem je to ale opravdu tak. Historikové žádný rok 0 nevedou, takže se pak jeden rok musí jakoby odečítat při přechodu přes 0 (i když astronomové naopak rok 0 vedou, aby se jim to lépe počítalo – viz http://en.wikipedia.org/wiki/Year_zero nebo http://eclipse.gsfc.nasa.gov/…p/dates.html). Jinak, když jsem byl dvakrát v posledních letech v Athénách, tak jsem v roce 2005 už měl za sebou nějaký maraton a začal jsem uvažovat, že bych to někdy snad tam také zkusil. Ale v roce 2006 mě tam zrovna bylo nějak dost špatně, takže jsem skoro nevěděl, jestli v hotelu přežiji noc. Také jsem si všiml, že trasa maratonu, která ve druhé části sleduje z velké části příjezdovou trasu z letiště do města, je opravdu hodně nudná. Suchá krajina, téměř bez zeleně, ke konci zase betonové ulice města. Ale někdy to třeba přece jen zkusím.
Honza Pt
07.12.2008 15:25:59
…taky Dane gratuluju.Pěknš jsem si početl i na blogu…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.