Nike Revolution 6 vs 7
GazelaGizela
18.06.2025 17:44:38
Ahoj, pomalu mi dosluhují moje aktuální Revolution 6. Byla jsem s nimi spokojená, takže jsem je původně chtěla pořídit znovu, ale koukám, že 7 se prodávají už za skoro stejnou cenu a tak teď zvažuji, jestli jít do ověřených 6, nebo zkusit nové 7.
Nemá někdo s podobným přechodem zkušenost? Někde jsem četla že mají sedmičky trochu jiný mezipodešev, u kterého se bojím, aby mi sedly a také se trochu bojím prodyšnosti, protože jsou z více bezešvého materiálu.
Díky za názory a zkušenosti, ať se dobře běhá. :)
GazelaGizela
20.06.2025 12:50:42
Tak jsem to riskla a šla do těch 7. Četla jsem ještě recenze https://www.recenzopedia.cz/…e-boty-nike/ a jsou v rámci dámských Nike nejoblíbenější. Tak budu doufat, že oproti 6 tam nebude žádná změna k horšímu. :)
Nakonec jsem chytla tuhle růžovou variantu v akci, kdy vycházely
i levněji než moje aktuální 6. Až je trochu rozběhám, napíšu
srovnání, kdyby měl někdo podobnou rozhodovací paralýzu. :D
GazelaGizela
23.06.2025 14:58:19
Tak drobný update – v botách jsem na start dala jednu kratší procházku. Rozdílů oproti 6 je opravdu málo. Na noze sedí dobře, nikde netlačí, pocitově jsou za mě o něco lehčí. Došlap příjemný.
Ještě dám přidám větší srovnání později.
GazelaGizela
Včera 13:10:44
Tak už jsem se sedmičkami byla několikrát a myslím, že už jsem se s nimi sžila. V zásadě platí to, co jsem psala minule – rozdílů je opravdu velmi málo.
Pohodlí stejné, kvalita samotné boty stále dobrá, došlap, příjemný, prakticky shodný s 6 (nepřijde mi v ničem lepší, nebo horší). Na noze drží hezky, nikde netlačí (ještě aby :D ).
Jeden drobný mínus oproti 6 jsem ale skutečně pocítila – prodyšnost. Psala jsem o tom už na začátku v rámci výběru. Při první procházce mi to tolik nepřišlo, ale teď při aktuálním počasí venku se mi zdá, že oproti 6 nohy opravdu méně v botách dýchají, je pravda, že jsou teď vážně slušná vedra, ale myslím, že 6 byly v tomhle lepší. 7 tedy určitě budou lepší na chladnější období, ale v létě bych v tomhle směru sáhla po 6. :)
Sečteno, podtrženo: Kdybych se rozhodovala znovu, vezmi asi to, co bude cenově výhodnější. 7 mě aktuálně dávaly větší smysl díky ceně, být ale levnější 6, klidně vezmu 6.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.