BUDAPEST MARATON 2010
Ostrava
hanix
08.09.2009 14:08:44
Dobry den, chtel bych se zucastnit maratonu v Budapesti v 2010. Muzete dat nejake info? popr. porovnat napr. s PIMem? Jejich oficialni www jsou otresne.. Dekuji
Koala
29.09.2009 22:07:12
Zatím nevím, ale v neděli se tam chystám na letošní ročník, tak potom můžu poreferovat. Nejedete ještě někdo?
Praha
mapo
29.09.2009 22:32:22
to hanix-něco málo tady v tématu http://forum.behej.com/…padne-podzim#… a jirka.strang by Ti třeba mohl napsat něco bližšího, když mu napíšeš mail.
Praha
EvženGe
30.09.2009 08:21:00
V Budapešti jsme byli v roce 2003, tak už to nebudou tak čerstvé informace. Trať byla příjemná, rovina, většinou po centru města, pouze jednou jsme zabíhali někam do okraje, kde to byla nuda (něco jako libeňská smyčka při PIM). Organizační zabezpečení bylo dobrý, celková atmosféra určitě lepší než v Praze, ale jinak takový průměr. V cíli jsme tehdy dostali „nákup“ (to nekecám, sponzoroval to obchoďák a tak každý dostal tašku plnou všeho možného, co si pamatuju od musli tyček po těstoviny). To ale možná je vše jinak. Po závodě je volný vstup do termálních lázní, my ho nevyužili, protože jsme mazali domů, ale prý to je skvělý. Pokud budeš potřebovat další informace, napiš přímo mně, měli jsme třeba skvělý ubytování na lodi na Dunaji přímo v centru.
Koala
05.10.2009 09:29:50
Už to mám šťastně za sebou, takže tady jsou moje čerstvé poznatky: Krásné město, poměrně příjemná trať asi ze 60% vedená centrem města po rovině mimo přeběhů mostů a pod mosty, ale mírnější stoupání než v Praze. Část (asi 10km) vede z centra na jih do, něco jako v Praze do Libně. Největší kopeček přišel až na 37,5km, kde to nebylo úplně příjemné. Velká část se běží podél Dunaje, kde aspoň včera dost nepříjemně foukalo (ale jinak nádherné počasí, slunečno a ke konci možná až moc teplo přes 20°C). Není to super rychlý závod, včera bylo první místo za 2:13 a 2:30 stačilo na pátou pozici. Co se týče organizace, s PIMem se to asi nedá srovnat, ale v podstatě bez větších problémů. Měl jsem jenom tři výhrady: plánek trasy na internetu byl dost nepřehledný, hlavně v místech, kde se běželo několikrát se moc nedalo zorientovat. Doufal jsem, že při registraci dostaneme nějakou větší mapu, ale plánek v bružurce přiložené ke startovnímu baťůžku byl na půlku A5 a nedal se vyluštit ani s lupou (fakt jem to zkoušel večer překreslit do normální mapy, aby doprovod věděl, kam si stoupnout, a po hodině snažení jsem to vzdal). Celkem hrozná byla pasta party. Dorazili jsme do fronty někdy o půl páté a vzápětí došly těstoviny, takže jsme půl hodiny čekali než se dovaří nová dávka a stejně se to pak nedalo moc jíst (rozvařená hmota bez chuti). Vzhledem k tomu, že doprovod si kupoval lístek za 3 EUR, poměr cena výkon hodnotím podprůměrně. Poslední je už drobnost: v propozicích psali, že individuální občerstvení je možné odevzdávat v sobotu do 17:00, ale ve skutečnosti to bylo možné až v neděli ráno. Občerstvovačky přiměřeně často (celkem 13) s vodou, jonťáky, banány a hroznovým cukrem. Trasa byla docela dobře značená, i když kilometrovníky nebyly úplně na každém kilometru a atmosféra taky dobrá. Docela dost diváků poděl trati, kteří nás svým „hojda hojda!“ hnali dopředu. Když to shrnu, myslím, že pro příští rok můžu doporučit.
Ostrava
hanix
03.11.2009 14:47:29
Dikes moc za postrehy, i tohle muze u me rozhodnout, zda bezet nebo ne :] Zatim to ale vidim na Rigu 2010…
Ostrava
hanix
27.06.2010 19:31:57
tak si strihnu asi pulmaratonek.. 5.9.2010
Ostrava
hanix
27.06.2010 19:32:09
dikes moc za info…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.