Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Články na Běhej.com » Může za výkonnost běžkařů hemoglobin nebo poctivý trénink? [článek]

Může za výkonnost běžkařů hemoglobin nebo poctivý trénink? [článek]

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Liberec

Celkem 8099 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:55 (2013)
půlmaraton: 1:23:55 (2013)
maraton: 3:00:46 (2013)

Advid muž 20.02.2009 08:14:02

Velmi mě zaujalo to výrazné zvětšení objemu krevní plazmy. Takže pokud mi obvodní doktorka cpe železo, protože mám podle ní špatný krevní obraz, tak jí ho můžu nacpat někam? :-)) Omlouvám se za zkratku. :)

Motto: „Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

Prievidza

Celkem 4352 km
Minulý měsíc 0 km

eN muž 21.02.2009 15:54:52

Prvý článok odborníka, ktorý potvrdzuje moje podozrenie, že hypoxické stany dáva výrobca EPO pri kúpe istého množstva „tréningu vo fľaštičke“.
Nadpis „Může za výkonnost běžkařů hemoglobin nebo poctivý trénink?“ ma mätie. Ja by som článok nadpísal: „Může za hladinu hemoglobinu nejen u běžkařů trénink vo flašce, nebo poctivý trénink?“

administrator 03.04.2010 13:32:46

Posledních několik let se světový sport otřásá skandály zejména profesionálních cyklistů a lyžařů běžců zneužívajících krevních doping. Již v roce 1947 bylo popsáno, že krevními transfúzemi lze zvýšit toleranci k hypoxii, tedy zlepšit okysličování tkání. Tato technika se tak stala oblíbeným dopingovým prostředkem už od 60. let minulého století.

Odkaz na článek
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.