Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Články na Běhej.com » PORADNA: Bolest holeně [článek]

PORADNA: Bolest holeně [článek]

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Jesenice

Celkem 2919 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:35:03 (2013)
půlmaraton: 1:15:01 (2014)
maraton: 3:00:07 (2011)

maxell muž 19.05.2009 11:59:38

S bolestí okostice jsem sám dlouho zápolil a podle mých zkušeností se s tímto problémem alespoň jednou setkala většina běžců. Jediné, co se osvědčilo, bylo správné rozcvičení a zahřátí v kombinaci s tlumivou obuví. Pokud přeci holeň občas pobolívá, vždy mi pomohlo střídání studené a teplé sprchy, společně se zábaly a flector ep gelem. Pokud došlo na nejhorší, to jest, pokud je bolestivá i samotná chůze, tak určitě vysadit běh a zkusit užívat phlogenzym.

Praha 4 - Hrncire

Celkem 375 km
Minulý měsíc 0 km

Ads žena 19.05.2009 13:24:22

Pri behu mam take bolesti (pouze) prave hlolene. Nekdy to umi jit i vys nez dolni polovina holene, a take dolu do kotniku, pripoadne nartu a palce a/nebo do klenby. Obvykle to po approx 2–5 km vybeham. Obvykle na zacatku bezim stejne pomaleji (2–5 km), pripadsne zpomalim nebo nekolik metru dojdu chuzi. Pri zavodech (beham pulmarathon) vyuziji obcerstvovacky jako moznosti zpomalit, kus jit chuzi, obcerstvit se, a po chvili to obvykle byva pryc.

Kynšperk nad Ohří

Celkem 5267 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:40:09 (2010)
maraton: 3:41:43 (2011)

schonfeld muž 19.05.2009 16:54:40

Hmm, já mám problémy s bolestí na vnitřní straně lýtek. Ale příčinu přesně neznám. Souběžně s tím, že mi udělali ortopedické vložky do bot kvůli snížené klenbě jsem totiž letos zvýšil i podíl intervalů, a co z toho je ta hlavní příčina netuším. V každém případě je to ale hnus… :-(

Motto: Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom!

hledající a
nalézající
muž
19.05.2009 20:09:29

… však ono na ty zázračné podpatěnky ještě dojde řeč(jak jsme psal kdesi), a co teprve mast od bylinářky z konopí , arniky a kostivalu. Hlavně nesypat chemii pozor na to, odrovnáte si játra!!!

Brno

Celkem 26381 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:29 (2009)
půlmaraton: 1:33:05 (2008)
maraton: 3:23:02 (2012)

running-observer muž 20.05.2009 08:07:50

Děkuji za velmi konkrétní a fundovaný článek. Odpovídá na více otázek, netýká se jen holení…

Po těžkém závodě jsem si také zvykl při regeneračním běhu střídat došlap na špičku a na paty.

administrator 03.04.2010 13:32:55

Kombinace vyšší hmotnosti a tréninkové zátěže s sebou často přináší bolesti v některé části opěrné soustavy. Dnešní dotaz se týká holeně u amatérského sportovce, pro kterého je pohyb každodenní součástí života a který si vytyčil za cíl uběhnout maraton. Vystaví mu zdravotní potíže stop v jeho plánech?

Odkaz na článek
Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.