PORADNA: Bolest holeně [článek]
Jesenice
maxell
19.05.2009 11:59:38
S bolestí okostice jsem sám dlouho zápolil a podle mých zkušeností se s tímto problémem alespoň jednou setkala většina běžců. Jediné, co se osvědčilo, bylo správné rozcvičení a zahřátí v kombinaci s tlumivou obuví. Pokud přeci holeň občas pobolívá, vždy mi pomohlo střídání studené a teplé sprchy, společně se zábaly a flector ep gelem. Pokud došlo na nejhorší, to jest, pokud je bolestivá i samotná chůze, tak určitě vysadit běh a zkusit užívat phlogenzym.
Ads
19.05.2009 13:24:22
Pri behu mam take bolesti (pouze) prave hlolene. Nekdy to umi jit i vys nez dolni polovina holene, a take dolu do kotniku, pripoadne nartu a palce a/nebo do klenby. Obvykle to po approx 2–5 km vybeham. Obvykle na zacatku bezim stejne pomaleji (2–5 km), pripadsne zpomalim nebo nekolik metru dojdu chuzi. Pri zavodech (beham pulmarathon) vyuziji obcerstvovacky jako moznosti zpomalit, kus jit chuzi, obcerstvit se, a po chvili to obvykle byva pryc.
Kynšperk nad Ohří
schonfeld
19.05.2009 16:54:40
Hmm, já mám problémy s bolestí na vnitřní straně lýtek. Ale
příčinu přesně neznám. Souběžně s tím, že mi udělali ortopedické
vložky do bot kvůli snížené klenbě jsem totiž letos zvýšil i podíl
intervalů, a co z toho je ta hlavní příčina netuším. V každém
případě je to ale hnus…
hledající a
nalézající
19.05.2009 20:09:29
… však ono na ty zázračné podpatěnky ještě dojde řeč(jak jsme psal kdesi), a co teprve mast od bylinářky z konopí , arniky a kostivalu. Hlavně nesypat chemii pozor na to, odrovnáte si játra!!!
Brno
running-observer
20.05.2009 08:07:50
Děkuji za velmi konkrétní a fundovaný článek. Odpovídá na více
otázek, netýká se jen holení…
Po těžkém závodě jsem si také zvykl při regeneračním běhu střídat
došlap na špičku a na paty.
administrator 03.04.2010 13:32:55
Kombinace vyšší hmotnosti a tréninkové zátěže s sebou často přináší bolesti v některé části opěrné soustavy. Dnešní dotaz se týká holeně u amatérského sportovce, pro kterého je pohyb každodenní součástí života a který si vytyčil za cíl uběhnout maraton. Vystaví mu zdravotní potíže stop v jeho plánech?
Odkaz na článek
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.