Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Články na Běhej.com » SERIÁL: Valencii nahrazuje Pisa, sebevědomí v přípravě dostává trhliny [článek]

SERIÁL: Valencii nahrazuje Pisa, sebevědomí v přípravě dostává trhliny [článek]

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

blanger žena 24.10.2023 20:33:01

Mám za sebou pár týdnů přípravy na maraton pod tři hodiny, který bych ráda zaběhla jen pár měsíců od porodu. Na otázku, jak to zvládám, už neodpovídám tak sebevědomě jako minule. Jestli jsem čekala, že to bude jednoduché? Ne, naivní jsem v mnoha směrech, ale ve sportu vím, že nic není zadarmo. Nicméně mě samotnou zaskočilo, jak se musí vše ještě lépe a více do detailu plánovat a jaký dopad to má na rodinný život.
Odkaz na článek

avatar

Černé Voděrady

Celkem 21078,59 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 25.10.2023 10:26:20

Ač rozumím běžeckým a s tím spojeným podnikatelským ambicím, tak nechápu, ale fakt VŮBEC nechápu ten brzký návrat do práce na celý úvazek. Proč?

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Bratislava

Brutto muž 25.10.2023 11:23:39

Ja to zas mam opacne. Dost chapem aj rychly navrat do prace (nase obe deti sli do jasli po 6 a 9 mesiacoch a vobec im to neuskodilo), nakolko u mnohych rodin financna situacia ani nepripusta ine riesenie, ale zas nechapem, naco take zbytocne tlacenie na pilu, dostat sa pod tri hodiny v co najkratsom case, ked evidenentne to dost vyrazne zasahuje aj do dovoleniek a podobne, uplne zbytocne dbat na najmensie detaily (napr. ze ako behat intervaly, kopceky niekde na dovolenke, ked nepoznam teren), ked na tu metu sa da pohodlne dostat (aj u zien) strukturovanym treningom, sice za dlhsiu dobu, ale oooomnoho jednoduchsim, menej stresovym a mozno aj financne narocnym sposobom. Ale asi to bude mat nieco do cinenia so sponzormi, tych by asi nebavilo podporovat nieco, co trva, napriklad dva roky a podobne…

avatar

skorobezec muž 28.10.2023 12:41:44

V prvé řadě je třeba říct, že i kdyby to bylo ne pod tři, ale třeba za 3:05 nebo možná i za 3:10, pořád je to na ženu slušný čas.
Také je možno vidět, že si za tím jde poměrně cílevědomě a navíc, časy pod tři už má zaběhnuté, takže její tělo už to zná, tudíž to pro ni bude mnohem jednodušší, než kdyby se o to pokoušela poprvé. Také to podle popisu vypadá, že autorka bude spíše vytrvalostní typ, takže ten návrat k určité výkonnosti na maratonské trati pro ni bude snazší. Takže to, že se třem hodinám v závodě opravdu přiblíží nebo je i pokoří není beznadějné.

Druhou otázkou je proč to všecho a proč na to tak spěchá. Byli tu zmíněni sponzoři a asi v tom i hrají nějakou roli, což tedy úplně nechápu jak se na něco takového sponzoři vůbec najdou, jaký je marketigový efekt celé akce. Ovšem v tuto chvíli se již tak jako tak jedná o nesplněný cíl a nebo o marketingový podvod
Projekt, nebo co to je, nese název „Maraton pod tři, za tři měsíce od porodu“, ovšem jak sama aktérka projektu uvádí v tomto článku, tak její syn již oslavil 3 měsíce, to znamená, pokud mě mé alespoň minimální biologické znalosti neklamou, že k porodu došlo před třemi měsíci. Vzhledem ke změně termínu maratonu na 17. prosince tak k absolování maratonu dojde zhruba 5 měsíců po porodu Což je sice stále velmi brzo, ale již to naprosto nekoresponduje s původím záměrem.

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.