Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecké závody » Soutěž o nejlepšího akademického běžce Prahy 2010 - memoriál PaedDr. Zdeňka Malého

Soutěž o nejlepšího akademického běžce Prahy 2010 - memoriál PaedDr. Zdeňka Malého

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Praha 4- Písnice

Celkem 167475,22 km
Minulý měsíc 1,04 km
10 km: 0:32:53 (1983)
půlmaraton: 1:14:34 (1986)
maraton: 2:33:20 (1984)

cernyvac muž 22.11.2010 20:09:02

Nevím možná to sem nepatří, ale už to prostě nemohu vydržet. Sdružení Pražský Vysokoškolský sport každoročně organizuje "Soutěž o nejlepšího akademického běžce Prahy – memoriál PaedDr. Zdeňka Malého, avšak rok od roku stále chaotičtěji. Pořadatele zastřešuje pan Dr. Chmelík, který je i hlavním pořadatelem Běhu Folimankou. V posledních pěti letech nebyly ani jednou výsledky bez chyb (i letos znehodnotil celou soutěž tím, že čas závodníka Dolejše vylepšil o 5 minut). O pořádání soutěže se potenciální závodníci v dnešní době internetu dozvědí ze žlutého letáčku a přihlášek, o které si navíc musí říkat, distribuovaných na závoech. Výsledky se zásadně nezveřejňují na k tomu určených stránkách (Vysokoškolský sport – nemistorvské soutěže, kde to naposledy přijatelně fungovalo v roce 2008), jednotliví pořadatelé to občas zveřejní na behy.cz v lepším případě, eventuálně na svých stránkách, ovšem pouze výsledky svého závodu. Průběžné výsledky celé soutěže věší na strom v podivné tabulce Lenka Borovičková, která se na to taky asi už nemůže dívat. Za poslední tři ročníky jsem nikde neviděl celkové pořadí. Myslím, že v dnešní době internetu není snad problém zveřejňovat výsledky kompletně včetně pořadí na k tomu určených stránkách – Vysokoškolský sport – nemistrovské soutěže (jak jednotlivé závody, tak i celkové pořadí) a vyvěsit tam i propozice a zabezpečit větší propagaci celého seriálu. Navíc zážitek ze Suchdola – Z běhu rektora ČZU 2010 – na startu se pořadatelé hádali mezi sebou, zda veterání akademici mají běžet krátkou (jako ostatní veterání neakademici) či dlouhou trať (jako akademici neveteráni) – a to ještě dvacet vteřin před startem běhu veteránů!!!!. Akademické soutěže měly vždy úroveň, ale nyní se začínám stydět za to, že jsem VŠ učitel. Avšak musím konstatovat, že na katedře takový nepořádek mít nesmíme. Pořadatelé by měli zvážit, zda jejich schopnosti stačí na důstojnou prezentaci na webu a ne-li tak je otázka zda není lepší nepořádat reději nic (i když to dělaji dobrovolně). Alůe dobrovolně snad neznamená automaticky nepružně a nekvalitně. Avšak raději konstruktivně, jsou-li s tím problémy, nabízím svoji pomoc. Myslím, že by k tomu také měly říci svoje slovo jednotlivé ústavy TVS jednotlivých VŠ. Sebekrticky (i když nejsem tělocvikář)- naše VŠE po dvou ročnících běhu v Klánovicích nepořádá nic. Možná se k tomu vyjádří i ostatní účastníci, já osobně z toho mám nedobrý pocit. Možná si to někdo zodpovědný přečte – nejlépe soutěžní komise a něco s tím udělá. PaedDr. Malý by si to jistě zasloužil.

Celkem 24761,5 km
Minulý měsíc 71 km
10 km: 0:40:59 (2010)
půlmaraton: 1:33:02 (2011)
maraton: 3:28:30 (2011)

Filip muž 20.10.2011 12:47:00

dobře to Václav před rokem napsal… nevíte někdo, jestli se „něco“ změnilo?, průběžné výsledky se mi nějak nedaří vyhledat :-(

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.