Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » Nízkosacharidová strava a vytrvalosť

Nízkosacharidová strava a vytrvalosť

Nalezené položky: 4094 První Předchozí | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | Další Poslední
avatar

Bratislava

Celkem 8391,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:21 (2014)
půlmaraton: 1:47:54 (2015)
maraton: 4:47:14 (2015)

ivan99 muž 24.01.2016 19:36:10

>> Berenique, 24. 01. 2016 11:06:02

Mi ta nechceme preargumentovat, kazdy nazor je fajn. A kazdy sa hlavne sam rozhoduje.

Len ma napadla jedna vec. Viem ze mavas dost tvrdene treningy 2H+, ako doplnas biekoviny. Co hovori lekar na tvoje stravovanie v suvislosti s tvojimi problemami s obehovou sustavou ?

avatar

Sloviensko

rudo muž 02.02.2016 23:34:31

tak toto sa sem urcite hodi

kolozvarska kapusta

http://varecha.pravda.sk/…-recept.html

teda az na to mnozstvo ryze ale to by sa dalo umensit

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
08.02.2016 22:16:38

dve otázky mám, tepelná úprava, viem že má vplyv na nutrienty. Skúšal som vážiť bataty/cviklu/ba­klazan, v tlakovom hrnci (3min) váha nezmenená, a potom na plechu v rure 175C kde samozrejme skrz tej vody, váha dole cca 30–40%. Čo ma dosť pekvapilo, ako to je potom s obsahom S ? Ani neviem čo hádzať do FL :) Osobne viac tlakujem, ale občas aj pečiem …

A druhá, čo si myslíte na krvnú skupinu a vhodnosť jednotlivých potravín … Keď som si tak pozeral „vhodné“ potraviny, tak prekvapivo z nich väčšinu konzumujem, aj mi chutí … ale samozrejme jem niečoho aj moc, čo by som podľa A Rh- (poľnohospodár) nemal .....

avatar

Sloviensko

rudo muž 08.02.2016 23:50:29

>> vincent_vega, 08. 02. 2016 22:16:38

ach krvne skupiny a strava, najorv som tomu veril a snazil sa ale nefungovalo dost som to studoval a potom som nasiel vysvetlenia ako to cele vzniklo a preco to je v podstate podvod a len to sluzilo na predaj tych knih

uz som to davno zanechal a detajly si uz nepamatam

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Brutto muž 09.02.2016 08:34:38

>> vincent_vega, 08. 02. 2016 22:16:38

Tak pomala uprava je urcite lepsia ako tlakovy hrniec, do FL hadz aj tak len od oka hmotnosti, nie je to uplna dogma :) Co sa tyka krvnych skupin, uz davnejsie som niekde cital clanok, ktory odkazoval na viacero vedeckych studii, ktore vyvracali tuto teoriu (fakt sa mi to nechce teraz hladat). Ja sa tym tiez vobec neriadim, v podstate ani nemozem, nakolko ani nepoznam moju krvnu skupinu (najlepsie riesenie) :)

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
09.02.2016 21:00:53

>> Brutto, 09. 02. 2016 08:34:38

Tak pomala uprava je urcite lepsia ako tlakovy hrniec,

fuha to si ma prekvapil, však v tlak.hrnci mám zeleninu za 3min ready na nízkom tlaku, nezmení ani hmotnosť a zdá sa mi to určite šetrnejšie, ako v rúre pri 170C pol hod… alebo sa mýlim ????

do FL hadz aj tak len od oka hmotnosti, nie je to uplna dogma :) jasne ze to neriešim exaktne, ale zaujímalo by ma ako sa tou tepelnou úpravou menia pomery S (a zmenou hmotnosti)

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
09.02.2016 21:10:49

>> rudo, 08. 02. 2016 23:50:29

mňa len prekvapilo že sa mi celkom zhoduje to čo mi chutí a čo je doporučené pre moju rkv.skupinu...... a neodporúčané tam bolo hlavne mäso mimo hydiny, a živočíšne tuky, a napadlo ma lebo mám vyšší cholesterol, to som tu riešil ak si spomínate (akurát sa chystám na testy), a ohľadom tejto problematiky ste mi tu niekde linkli toho madara Attia či ako sa volal, ktorý jednemu klientovi pri podobných hodnotách ako mám ja skúsil na 2–3 mesiacu znížiť SFA tuky na zdá sa mi 25–30gr/deň a prejavilo sa to lepšími hodnotami LDL a HDL… tak skúšam samozrejme na sebe, prípadne hľadám informácie … ale napr.ovčiu bryndza jem priam denne, a riadne mi chutí … takžo to beriem s rezervou všetko …

avatar

Bratislava

Brutto muž 09.02.2016 21:26:05

>> vincent_vega, 09. 02. 2016 21:00:53

No v tlakovom hrnci je to praveze pod vysokym tlakom nie? :) Ja si myslim, ze pomale varenie/pecenie (aj 170 stupnov je podla mna prilis vela) je ovela setrnejsie ako tlakovy hrniec, neviem, myslim si (zda sa mi, ze sme tu uz o tom raz debatili)

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
09.02.2016 21:34:30

>> Brutto, 09. 02. 2016 21:26:05

uzatvorená nádoba na varenie (hrniec) slúžiaci k vareniu pri zvýšenom tlaku. Vyšší tlak umožňuje dosiahnutie vyššej teploty varenia, a to 120 – 140 °C

tak 3–4min pri danej teplote v pare oproti pečeniu pri 160C min pol hod … neviem mne ot príde šetrnejšie … a na tom hrnci to robím v režime kde je také milé logo zelenina (nižší tlak asi) :-D

avatar

Sloviensko

rudo muž 10.02.2016 03:16:25

>> vincent_vega, 09. 02. 2016 21:10:49

ked mas krvnu skupinu urcenu a vezmes si 3 – 4 zakaldne typy sttravivacich systemov

tak je sanca 33–25 % ze ti prave sadne jedna zo stravovacoch variantov

a budes sa priklanmat k nazoru ze teda system funguje

ti co im to nesadne o tom vac spekulovat nebudu a vysledny prieskum verejnej mienku bude uplne naprd, no proste statisticky

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 10.02.2016 03:23:57

tak vymazavam chybnu fyziku

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 10.02.2016 08:04:08

tak inak

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Praha-Dalejské údolí

Celkem 2570,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:34 (2016)
půlmaraton: 1:22:23 (2015)
maraton: 3:11:54 (2015)

oblivion muž 11.02.2016 18:07:49

>> vincent_vega, 09. 02. 2016 21:34:30

Ale Brutto má nejspíš na mysli to, co se prodává pod názvem „pomalý hrnec“, ve kterém se jídlo zahřívá 3–10 hodin při teplotě 95–120 °C.

Ohledně FL ti může být vypečená (= odpařená) voda celkem ukradená, do FL jednoduše zadej hmotnost před pečením. Poměr S ku hmotnosti se změní, ale na gramy bude S pořád stejně. Mohou ovšem změnit formu směrem k vyšší stravitelnosti. A také vyšší % S (bez té vody) může znamenat ostřejší nástup insulinu (– ale to je jen můj dohad).

Motto: „Výhoda běhání naboso je, že se vám uprostřed závodu nerozváže tkanička.“
avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
11.02.2016 22:45:10

>> oblivion, 11. 02. 2016 18:07:49

v FL myslím su nutrienty rátané pri tepelne upravenej „položke“ na váhu upravenej, nie surovej, preto som sa pýtal.

Ale dobre si poznamenal tie S % k vode, napadlo ma to skrz toho že často si robím mix ryža, kefir, jogurt, tvaroh, protein, kokos struh, orechy,bobul.o­vocie. A tu ryžu uvarím za surova cca 65gr, hotová 200 gr, z toho zoberiem polovicu, a tých 100gr ešte podlejemkozím mliekom a pekne to napučí na dvojnásobom hmotnosti nakoniec :-) Predpkladám ale S sa nezdvojnásobia :-D

avatar

Bratislava

Brutto muž 12.02.2016 08:04:33

Tak ryzu ma este nenapadlo svacnut do jogurtu, skusim dnes :) Vo FL su potraviny uvadzane bud v surovom stave alebo uvarene, vzdy je to tam napisane. Pokial je tam napisane „varene/pecene“, tak su uz hodnoty take ake to jedlo ma po tepelnej uprave, cize nielen bez vody, ale aj s modifikovanymi nutricnymi hodnotami podla toho, ako sa menia tepelnou upravou. Ved vyskusaj si nahodit ryzovu muku 100 g a potom varenu ryzu 100 g a nahodia sa Ti uplne odlisne hodnoty (nielen v sacharidoch). Co sa tyka toho sposobu upravy, mal som na mysli pomalu upravu ako taku, ano aj pomaly hrniec, odkedy som si ho zaobstaral, tak je dost v permanencii, nejde mi ani tak o nutricne hodnoty jedla, ale ta chut je naozaj upne niekde inde ako ked sa to vari v normalnom hrnci, nedajboze v kuchte :)

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 12.02.2016 09:19:08

>> Brutto, 12. 02. 2016 08:04:33

Terminologicky dotaz: Co/jak je to „v kuchte“ ?

avatar

Bratislava

Brutto muž 12.02.2016 10:11:57

>> jm1, 12. 02. 2016 09:19:08

Tlakovy hrniec :)

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
13.02.2016 11:48:52

>> Brutto, 12. 02. 2016 10:11:57

určite pomalé varenie (ale zároveň pri nízkej teplote) je vhodnejšie. Mám napr.sous vide hrniec, ale ten používam len na steaky/kačicu a pod, kde to upravím pri 60–70C … to beriem ako šetrnú úpravu mäsa – bohužiaľ neni čas na tom variť furt, samozrejme sa v tom musí všetko variť riadne dlho … teda nie variť ale zohrievať......

Preto si nemyslím že dlhé vrenie pri 100C je skrz nutrientov (a aj chuti) lešpie ako tlak.hrniec kde pri 120–130C je potravina kratučko …

Brokolica, špargľa, zeler po cca 2:30 min a 3:00min krásne zelené, a chuťovo parádička … tam je práveže tá tepelná úprava veľmi krátka, natlakovanie cca 2min (podlejem horúcou vodou) a potom do 3min …

A vďaka rhncu rýchlosť prípravy jedla, parádna :-) Ako asi väčšina tu zúčastnených varím často, rád, a postupne už pre celú family 8-)

avatar

Praha-Dalejské údolí

Celkem 2570,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:34 (2016)
půlmaraton: 1:22:23 (2015)
maraton: 3:11:54 (2015)

oblivion muž 13.02.2016 14:02:19

>> vincent_vega, 13. 02. 2016 11:48:52

To je trochu odvážné tvrzení – třeba já, jakožto raw-vege-low carb, vařím tak leda šípkový čaj. Ale je pravda, že často a rád. ;o)

Motto: „Výhoda běhání naboso je, že se vám uprostřed závodu nerozváže tkanička.“
avatar

Bratislava

Brutto muž 13.02.2016 14:35:06

>> vincent_vega, 13. 02. 2016 11:48:52

Tak zeleninu mam hotovu v normalnom hrnci za tri minuty, nikdy ma nenapadlo ju davat do tlakoveho, tam by sa hadam ta brokolica aj rozpadla nie? :). Ja hovorim o veciach ako je svieckova, gulas, maso na stave, slepacia/spikova polievka – tam vidim obrovsky rozdiel medzi pomalym hrncom a normalnym, pripadne tlakovym. Ci uz nutricne ale hlavne chutovo.

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
22.02.2016 22:18:49

>> Brutto, 13. 02. 2016 14:35:06

  • za tri minuty, nikdy ma nenapadlo ju davat do tlakoveho, tam by sa hadam ta brokolica aj rozpadla nie? :).*

fuha, tak toto si stopni Brutto, to ma dosť zaujíma – brokolica v tlakovom hrnci 2:30 min krásna chrumkavá zelená, samozrejme spolu so zelerom, ze.fazulka, cvikla, bataty, cez 200–250gr zeleniny .. a hotovo, neviem skus to uvariť a daj mi report čas… nezdá sa mi že to budeš za 3min jesť ;-)

Ja hovorim o veciach ako je svieckova, gulas, maso na stave, slepacia/spikova polievka – tam vidim obrovsky rozdiel medzi pomalym hrncom a normalnym, pripadne tlakovym.

nemal som na mysli takéto jedlá, ja tam robím ked tak šikovno zeleninu, teda hlavne, a k mäsu, tak jedine guláš a to tiež mám teda odlišný názor – opečiem na masti cibuľkum vela zelenej papriky, opražím prudko hov.alebo divinu, mierne podlejem voda/vinko, a 30min tlak.hrniec a mäsko je mäkké fantasticky chutné prihodím pár krumplíkov, a gulašik paradny .....

Samozrejme mám aj sous vide hrniec, ktorý hlavne na steaky, tuniak, kačka prsia – to je paradička, len ten čas zase …

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
22.02.2016 22:23:42

>> Brutto, 12. 02. 2016 08:04:33

  • Vo FL su potraviny uvadzane bud v surovom stave alebo uvarene, vzdy je to tam napisane. Pokial je tam napisane „varene/pecene“, tak su uz hodnoty take ake to jedlo ma po tepelnej uprave, cize nielen bez vody, ale aj s modifikovanymi nutricnymi hodnotami podla toho, ako sa menia tepelnou upravou. *

:-D samozrejme viem že FL má jedlá rozdelene na varene a surove, však už som tam nejaký ten piatok nahodil. Ja hovorím o tom istom jedle tepelne upravenom.

Ešte raz, zeler surový 100gr, v tlak.hrnci za 2min chrumkavý skoro 100gr, v rure upečený 60gr, a otázka bola akú hmotnosť by si nahodil do FL ?? 100 alebo 60 lebo S by mali mať rovnako, zvyšok voda… o tomto bola otázka

avatar

Bratislava

Brutto muž 23.02.2016 09:14:39

>> vincent_vega, 22. 02. 2016 22:18:49

No ja som hovoril o brokolici, to mam stopnute, ze v normalnom hrnci je chrumkava do troch minut, ked ju tam nechavam viac, tak uz to nie je ono a rozvara sa, preto som sa cudoval :) Ostatnu zeleninu (aj zeler) varim v normalnom hrnci priblizne 10 minut (okrem strukovin), to mi uplne staci a tolko aj vydrzim :) Ja praveze maso na akykolvek sposob VYLUCNE pomaly :)

>> vincent_vega, 22. 02. 2016 22:23:42

Jasne, je v tom rozdiel, toto fakt neriesim, aj tak zadavam hodnoty od oka. Pokial nie som si isty ako to tvorcovia FL mysleli s tou tepelnou upravou, tak zadavam hodnoty surovych prisad. Napriklad ked si robim kasu (napr. pohankovu, alebo kukuricnu), nezadavam tam ze jem 400 g uvarenej kase, ale ze jem 80 g kukuricnej muky napriklad.

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
07.03.2016 20:09:33

dve otázky pls : už druhý x za 3 mesiace mi praskla žilka v oku, alebo sa to nejak zapálilo, v každom prípade červene zatečené oko. Pocitovo vôbec nevnímam, necítim, nebolí. Nemáte skúsenosti s čím to môže súvisieť ? Stalo sa mi to v utorok poobede. Posledný dosť ťažký tréning ale bol v sobotu, Chopok 3× skialp pásy 2600m up (necelých 5hod), nedela easy výklus, pondelok off, utorok akurát thajská tradičná masáž ..... Prvý c som bol u očnej merala aj tie očne tlaky všekto ok, aj ona sa čudovala že prečo teda …

A druhá vec, jednoduchšia, čo si dávate ked Vám niečo zaškodí? Sobota chopok hore som vyšľapal že kuknem obr.slalom, najpr ho preložili (a kedze som šiel od rana len na power coffe) tak som si pred obedom hore dal na zahriatie kapustovu pol., bola s klobáskou, a asi pokazenou, lebo doma som prišiel a vracal ako štena. Na durhý deň už lepšie a niečo ľahke som chcel jesť ale netušil som čo si dať pri našej strave – rady babičie su suchare, ryža, banan ..... s čím máte vy skúsensoti ?

avatar

Zvolen

tiborw muž 07.03.2016 21:40:25

>> vincent_vega, 07. 03. 2016 20:09:33

aj mne obcas praskne zilka v oku. Vtedy si kupim v lekarni Ascorutin a beriem jednu tabletku denne cca 1 tyzden. Pocas zaludocnych problemov vynecham NSS a pijem len caj + suchare. Potom ked uz je to lepsie tak si uvarim ryzu s mrkvou a ked som OK tak ynova prejdem na NSS.

avatar

Pally muž 08.03.2016 01:06:38

>> vincent_vega, 07. 03. 2016 20:09:33

>> tiborw, 07. 03. 2016 21:40:25

Prestante hulit!:-D

avatar

Sloviensko

rudo muž 08.03.2016 07:51:36

>> vincent_vega, 07. 03. 2016 20:09:33

tak ako Tiborw naznacil moze to byt akutny nedostatok vitC

co pri NSS , ked chyba zelene cerstve (listy) a chyba ovocie najme citrusove, ale aj papriky atd

moze lahko nastat, teraz je zrejme taka sezona ze tazko nieco rozumne zohnat v obchodoch, ale citrony aj pomarance su.

pri nedostatku vitC zacinaju praskat cievky.

toto je vyuzitelny fakk pri zakazanej liecbe rakoviny, cital som o tom nejaku staru knihu, kde sa umyselne podava strava BEZ vit C, typicky ryby, a telo by mala najprv popraskat cievky veduce k nadorom, ktore tak prestanu mat zasobovanie zoviny a nador odumrie a vstrebe sa.

tato metoda bola spopularizvana po tom ze americky zajtaci vo Vietname boli krmeny mesiace iba rybami, bez vitC kedze plantaze ovocne boli amikmi vypalene napalmom. Medzi zajtacami boli zrovna nejaki doploati v pokrocilom stadiu rakovinu ked konecne boli oslobodeni, ukazalo sa ze rakovina bola kompolet prec

Potom vraj v Rumunsku fungovala klinika s tputo metodou, kam amici tajne cestovali na liecbu.

Takze bacha na NSS, stale treba prisun cerstvych zelenych listov a citrusovych nesladkych plodov a akonahle pride sezona pojedat papriku.

vitC nie je v tele skladovatelny, treba ho jest stale

samzorjeme v akutnej situaciii treba brat tabletky

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Brutto muž 08.03.2016 11:43:26

>> rudo, 08. 03. 2016 07:51:36

Na margo tej papriky… Neviete nahodou aka je strata vitaminov pri zavarani papriky (klasika v oleji)? Mam jej totiz na tony este od leta, ked jej bolo na zahrade tolko, ze sa to nedalo skonzumovat naraz. Mam taky pocit, ze aj zavarena (ale domaca) je podstatne vyzivnejsia ako taka co si kupim teraz v obchode akoze cerstvu.

avatar

Bratislava

Celkem 8391,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:21 (2014)
půlmaraton: 1:47:54 (2015)
maraton: 4:47:14 (2015)

ivan99 muž 08.03.2016 12:02:56

>> Brutto, 08. 03. 2016 11:43:26

Nezoxiduje to v tom oleji ?

avatar

Zvolen

tiborw muž 08.03.2016 12:34:14

>> ivan99, 08. 03. 2016 12:02:56

V oleji nie je kyslik takze nezoxiduje :-)

Nalezené položky: 4094 První Předchozí | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.