Běháme s kočárkem
Jiří67
11.04.2011 10:05:44
Jaké kdo máte zkušenosti s běháním za kočárkem ?
My jsme si koupili běžecký X-run a používáme ho na běhání a brusle s prckem. Ideální možnost vyvenčit prcka i sebe a ještě pro sebe něco udělat. Zatím běhám s kočárkem jen já a přítelkyně běží vedle (dohání fyzičku po porodu). Musím říci, že jsem to běhání čekal horší, ale i díky velkým kolům a dobrému ovládání je běh v pohodě. Jednou rukou přidržuji madlo kočárku a pravidelně střídám ruce. Místa na nohy je dostatek, jen to koukání při běhu před kočár je zpočátku nezvyklé. Musíme hledat kvalitnější cesty, lesní pěšinky s kořeny jsou tabu. Naštěstí u Kladna (bydlíme zde od zimy) máme větší les (u Sletiště) s dobrými cestami a včera jsme objevili cyklostezku lesem do obce Srby (délka cca 5 km) a je to naprosto ideální cesta pro kočárek. Výhodou kočárku je možnost uložení vody, nějaké tyčinky, případně mobilu, klíčů atd.
Tak kdo další běhá s prckem v kočárku ?
LuciaZ
11.04.2011 14:18:33
Ja som sa rozbehávala so športovým, hodne odpruženým kočiarom, ale nie
dlho. Závisí to na tom, či je po ruke vhodná trasa – ideálne asvaltový
chodník v bezpečnom lesoparku bez prevýšenia. To som bohužial nemala
k dispozícii.Z kopcov ma bolel chrbát, furt som riešila terén a na
neďalekú asvaltovú cyklostesku som sa bála, predsalen je člověk
zraniteľnejší. Ak je terén a hodné dítko, je to super, tak si to
užívajte ![]()
Praha 8 - Bohnice
rid
11.04.2011 15:11:18
Děti mi sice už kočárku odrostly, ale když byly malé, dost jsme takto najezdili, především na bruslích. Jezdili jsme po cyklostezce a také v areálu naší místní psychiatrické léčebny, kde jsou hladké asfaltky a velmi malý provoz. Jinde než na hladké cestě i v nízké rychlosti kočárek dost drncá (více, než byly děti ochotné snášet).
Dobrou zkušenost jsem udělal s technikou, kdy se kočárek jednou rukou jenom krátce postrčí, pustí a potom dobíhá. Z bezpečnostního hlediska doporučuji mít při této technice zadní nápravu kočárku připevněnu k zápěstí postrkovací ruky rozumně dlouhým popruhem. Vzhledem ke špatnému rozhledu dopředu je riziko pádu běžce/bruslaře přeci jen trochu vyšší a popruh zabrání ujetí kočáru.
Přeji spoustu společných spokojených kilometrů.
PeterFabok
11.04.2011 15:32:40
croozer kid 2, do kostola aj do roboty…
belpe
11.04.2011 17:01:50
Netreba žiadny super športový kočík, stačí lepšie odpružený.
Nabehali sme nejaké km (manželka výrazne viac
) s obyčajným Patronom
s hrubšími kolesami. Minulý víkend som skúšal s kočíkom (a
6týždňovým prckom v ňom) aj bosoklus a tam je to horšie – kamienok
pred kočíkom nevidím, pod nohy sa dívať nedá.. to je asi jediná
nevýhoda.
Systém behu podobne ako píše rid – postrkovanie jednou rukou. V okolí Dubnice máme pekné a rovné asfaltky s takmer nulovou premávkou.
jula81
17.05.2011 19:03:17
Babyjogger Summit XC, http://www.youtube.com/watch?…,
naprosto dokonalý na silnici i v terénu…tím myslím skutečný terén, ne
zpevněnou lesní cestu ![]()
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.