Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Ostatní » Zajímavosti, novinky, výkony z české i světové atletiky

Zajímavosti, novinky, výkony z české i světové atletiky

Nalezené položky: 3109 První Předchozí | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | Další Poslední
avatar

Trněný Újezd

jaala žena 11.11.2018 15:02:00

>> Mato, 10. 11. 2018 09:33:06

Co se týká WADA (a spíše českého antidopingového výboru), tak plně respektuji jejich odpovědnost za hlídání dopingu u sportovců podléhajících jejich právu. Jestli věřím/nevěřím, je dobrý systém/je špatný systém, jsou dobří lidé/jsou špatní lidé, je pro mne věc druhá. je na vás, jak to posoudíte. Posouzení čistoty sportovce je na těchto organizacích a byly k tomu založeny. Na nikom jiném.

Co se týká vašeho právního názoru – je pouze váš. V poslední době jsem na jeden případ měla 3 různé názory od 3 právníků (jeden z nich soudce) a 3 různé odhady (rozdíly v řádu 100 000 Kč) od 3 různých soudních znalců. Co právník, to názor, i když vlastně nevím, jestli se pyšníte titulem JUDr.

Jm1 tu dal odkaz, který pro mne znamená, že české soudy jsou ochotny soudit sdílení nepravdivých informací na internetu, dokonce i odsoudit, v občansko právních sporech. Tzn. pokud by se někdo z vámi jmenovaných chtěl domoci svých práv – zřejmě může, musel by dokázat spojení vašich vyjádření s vlastní osobou.

Jestli jsem z něčeho opravdu nenaladěná, tak je to neustálé vytahování špíny na lidi, kteří se bránit nemohou, a blokování jakékoli rozumné a pozitivní diskuze o dosažených atletických výsledcích. Už jsem pochopila, že vy jste středobodem veškerých znalostí, které nepřipustí možnost, že by něco fungovalo jinak, než jste zvyklý. Mám zcela opačné zkušenosti – změna výběru atletů, shromáždění nejlepších/s nej­větším talentem na jednom místě, nové styly tréninku, ochota obětovat desítky talentovaných pro to, abych dostal špičkové jednotlivce,to všechno může sport ovlivnit daleko více, než jste schopen připustit.

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

Trněný Újezd

jaala žena 11.11.2018 15:10:46

>> AdCo, 10. 11. 2018 13:34:17

Mám úplně stejnou zkušenost, že jsou lidé rovní a rovnější. Jenže to nevypovídá o systému jako takovém, ale o konkrétních lidech v něm. A pokud někdo odebírající doping neudělá svou práci dost dobře, je možné, že dobře finančně zajištěný postižený vyhraje v soukromoprávním sporu nad federací.

Konkrétní kauza britského cyklisty byla otázkou posouzení lékaře – já lékař nejsem. Mne tam spíš zaujala ta rychlost rozhodnutí WADA ve chvíli, kdy se schylovalo ke startu tour de france. Měli fůru času a najednou rozhodli během týdne. A zase to není o systému, ale o lidech.

Nemůžu posoudit, zda je možné vyhrát bez používání dopingu v atletice. a nejsem ten, který by to měl posuzovat. V mém sportu, a na středoevropském písečku to lze.

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

Tachlovice

Celkem 7759,5 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:24 (2015)
půlmaraton: 1:23:23 (2015)
maraton: 3:17:32 (2015)

kaz67 muž 11.11.2018 22:13:14

no za mne moc pěkné, odvaha našim holkám nechyběla ;-)

https://www.sport.cz/…necnice.html#…

Motto: hrozně rád běhám
avatar

Trněný Újezd

jaala žena 12.11.2018 07:52:06

>> kaz67, 11. 11. 2018 22:13:14

to tedy, odvaha určitě nechyběla. Zvládnout to takhle napoprvé a hned v televizi je obdivuhodné.:-)

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 12.11.2018 08:27:25

>> jaala, 11. 11. 2018 15:02:00

Uz som si zvykol vo vasom podani na diskusiu, ktora je vedena presne takym spôsobom, akym sa snazite orazitkovat mna – cize omielat dookola to iste, bez poskytnutia blizsieho nahladu na problematiku a ak nahodou niekto pride s argumentom, na ktory nemate odpoved a je mimo vasich znalosti, tak to skusate utokmi ad hominem. Nebudem Vam ich vraciat, nestojite mi za to. Pysnit sa titulmi nemusim, aj ked ich mam viacero a k znalostiam preberanym v tejto debate su rozhodne relevantnejsie, nez tie Vase. Vo vrcholovom sporte som sa pohyboval, ci uz ako pretekar, funkcionar, agent a aj pravny zastupca, urcitu dobu aj ako trener. Poznal som mnohých cestnych atletov/sportovcov, ktori vela dosiahli a podla môjho nazoru, si nicim nepovolenym nepomahali. Ruku do ohna vsak za nich nedam, co je smutne, najmä pri mojich najblizsich kamaratoch. Mam vsak aj mnoho opacnych skusenosti a bol som priamym svedkom brania nepovolených prostriedkov, videl som zoznamy klientov a kupujúcich z webových stranok, ktore predavali farmaceuticke prostriedky, o ktorých musel kazdy vediet, na co sa pouzivaju (rozhodne nie na astmu). Medzi nimi sa objavili aj mena velmi známych sportovcov. Videl som, co s týmito pravidivymi udajmi po oficiálnom oznameni sportove zvazy spravili… Vsetky iluzie som uz davno stratil.

Vrcholovy sport nie je v nicom odlisny od bezneho sveta biznisu, v ktorom sa denno denne pohybujem a videl som uz skoro vsetky nastroje narabania mocou a peniazmi. Je kazdeho vec, ci chce zostat naivny, alebo bude tvrdy realista. Ci si vyberie prve, alebo druhe, nemusi byt za to pranierovany a ma pravo vyjadrit svoj nazor v ramci zakonnych medzi. Ja tak cinim, ci to robia ini, je ich vec.

avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 12.11.2018 09:05:50

>> mulisak, 09. 11. 2018 23:12:52

Vsetko, co si napisal, ohladom somatotypu, je vseobecne znama vec, avsak nie je vylucna pre kenských/vycho­doafrickych bezcov. V podstate sa da generalne aplikovat na kazdeho rychlejsieho bezca. „Form follows function.“ Na sustredeniach a aj pocas univerzitného studia v USA som na startovej ciare xc pretekov videl cez 50 bezcov s omnoho vacsim talentom, ako Tebou dvaja menovani a az na 2–3 vynimky mali vsetci typicke vytrvalecke postavy, dlzku koncatin a aj tvar svalov (5ka pod 14min nie je nic az tak vynimocne v tomto prostredi). S niekolkymi bezcami plus minus tejto urovne som aj zdielal byt a casto s nimi (a za nimi) behal. Je vsak obrovsky rozdiel na tejto urovni bezat 13:50–13:35 a zabehnut trebárs 13:20. Pre amatera, co beha 17–16:30 je 30s rozdiel iba vo vacsej snahe, ci zhodeniu par kg po zime. Pre niekoho kto beha 13:50 v 20–22 rokoch, je posun na 13:20 velkou výnimkou a podari sa to len par jedincom. Kazdych dalsich 5s je vykonnostny skok o jednu triedu. Moze sa dostat niekto cisto k 13min? Iste, par supertalentovanym jedincom sa to podari, niekolkym aj pod, nie vsak po dobu 15tich rokov a k tomu si strihnes este aj zopar maratónov vo svetovom rekorde. Ale aby sa v 10ke druha 5ka na svetovom sampionate bezala v takomto tempe? Vsak to je vysmech sportu… (odkazujem napr. na MS v r. 2003)

Zblízka som videl trenovat na sustredeni olympijského vitaza, asi najrychlejsieho belocha tej generacie (vlastne doteraz na 5km). Prve dva tyzdne som bol fascinovany, ako neuveritelne pomaly klusal a sucasne zurivo behal useky na drahe. Moji rychlejsi spolubezci s nim aj nejake useky odbehali a iba krutili hlavou, ako vytrvalec moze daleko po 30ke praskat opakovane 300vky pod 39s zaciatkom marca. Nie vsetci jeho sparingovia vsak boli aj jeho obdivovatelia a asi ich pekne dozieral, ked velavravne ukazovali stlacanie piestu smerom k stehnu za jeho chrbtom. Vtedy som ich povazoval za neprajnikov. Neskor ho chytili na hlupe uzivanie nandrolonu. Kto nieco o tejto latke vie, ten musi pochopit, ze to bola ozaj stupidna volba, vzhladom na polcas rozpadu (half life) v ludskom tele. Zubnou pastou sa do tela rozhodne nemoze dostat… Nikto ma nepresvedci o tom, ze to bolo prvýkrát, co nieco nedovolene bral a ani o tom, ze si nepomahal roky predtým aj omnoho ucinnejsimi latkami, najmä pre vytrvalcov. V domovskej krajine je stale za poloboha a je verejnostou povazovany za hrdinu a obet „systemu“.

A ked uz sme pri tych slavnych jedincoch – s istym Galenom som bezal pretek na 3000m a hned som videl, ze je to nieco vynimocne, napriek tomu, ze mal ledva 17 rokov. Dal mi skoro kolo (halove) a neskor som sa rozpraval aj s jeho trénerom. Vediac aky bezec z neho bude, vypytam si autogram skor od neho, ako od jeho trénera. Neskor vsak vysvitlo, ze uz v tej dobe na nom jeho trener experimentoval s latkami, ktore rozhodne nie su koser (vlastne su priamo na zozname WADA). Isty Steve Magness s tym aj isiel na verejnost a dodnes to USADA nevysetrila. Talent a doping sa teda vôbec nevylucuju, castejsie skor naopak, kedze lakanie a navratnost je omnoho vacsie, ako u nejakého hobika.

avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 12.11.2018 10:36:18

Ked sa vratime k teme vlakna: http://www.xinhuanet.com/…37599290.htm

C. 7 v poradi najlepsich zien historie. Na tazkej trati (muzi maju tratak kusok pod 2:10), bez velkej konkurencie, na druhoradom podujati. Zaujimave.

Zaujimave je tiez, ze jej agent je isty Federico Rosa. Akemuze manazerovi to len za minuly rok chytili 5tich konikov? Tusim mal nejake taliansky znejuce meno…

Podme vsak radsej oslavovat sportovu vynimocnost, co tam po nejakých rozpakoch.

avatar

Trněný Újezd

jaala žena 12.11.2018 10:42:54

>> Mato, 12. 11. 2018 08:27:25

Co se týká vyjmenovaných aktivit, tak kromě sportovního agenta a právního zástupce mohu říci totéž.

„videl som zoznamy klientov a kupujúcich z webových stranok, ktore predavali farmaceuticke prostriedky, o ktorých musel kazdy vediet, na co sa pouzivaju (rozhodne nie na astmu)“ – informace „musel každý vědět“ je velmi obecná. A nemusel, pod kontrolu Antidopingového výboru spadají všichni registrovaní sportovci v rámci registrovaných sportovních svazů. Většina o tom ani neví. Stále jsem součástí reprezentace v jedné z disciplín ( i když už jen jako Chief of Equip), a vím, že zrovna toto téma reprezentanti vůbec neřešili. Dokud jsem nezorganizovala školení jak pro disciplínu, tak pro federaci.

Takže bychom se měli bavit o reálné situaci a ne vašich, osobními zkušenostmi ovlivněnými, představách.

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 12.11.2018 10:51:14

>> jaala, 12. 11. 2018 10:42:54

Realna situacia bola taka, ze policia dane produkty na moj podnet zabavila, prevádzkovatelia stranok boli sudeni (a podmienecnymi trestami aj potrestani – avsak za tr. c. nesuvisiace s dopingom, skor ohrozovacie tr.c. a nedovolene podnikanie). Zoznam klientov policia odovzdala vybranym sportovym zväzom (podla mien sportovcov) spolu s dokazmi o kupe daných nelegalne predavanych liekov. A zvazy spravili? Nic. Trochu som sa v tom vrtal a patral dalej a bolo mi jasne povedane, co sa stane, ak s tym neprestanem. O moj boj neslo, tak som to tak nechal, najmä ak klient vyslovil, ze sa nejednalo o falzifikaty jeho produktov, „iba“ o nelegalny dovoz a predaj.

A to je jeden priklad z mnohých. Na naivitu a neznalost sportovcov neverim, najmä pri nazve tej stranky, z ktorej nakupovali. Bola dost jednoznacna a aj co na nej clovek zozenie… vzhladom na to, ze obsahovala v domenovom mene slovo „steroid“.

avatar

Trněný Újezd

jaala žena 12.11.2018 12:44:40

>> Mato, 12. 11. 2018 10:51:14

ted jste mne překvapil – přece víte, jak je kontrola dopingu organizovaná – tedy alespoň doposavaď jstem předpokládala, že víte.

Jen pro jistotu a možná pro ty, kteří nevědí, a velmi obecně. Sportovní federace si s informacemi viz. výše může akorát… no třeba lepit vlašťovky. Jediným orgánem zopdovědným za kontrolu dopingu je příslušný výbor/komise – u nás v ČR Antidopingový výbor ČR. Ten je zodpovědný za výběr kontrolovaných sportovců v dané zemi, a to z těch, kteří jsou registrovaní ve sportovních svazech podléhajících jeho pravomoci. Antidopingový výbor zakložilo MŠMT a je mu zodpovědný i za spolupráci s WADA. Tzn. nikoli ČOV či sportovním svazům.

Antidopingový výbor si vybírá sám sporty a sportovce, které bude kontrolovat. Kontroly probíhají většinou v rámci národních šampionátů či mezinárodních závodů na našem území. A tam kontrolují jak naše, tak zahraniční účastníky.

Specifická skupina vrcholových sportovců, která hlásí jak místo pobytu, tak aktivity, je jiná záležitost. A tam mne jistě Mato doplní, kdo je vybírá a provádí kontroly přímo u nich.

VYcházeje z uvedeného výše, jediným orgánem, kam se měla policie obrátit, byl v ČR Antidopingový výbor, nikoli sportovní federace. Obávám se, že zrovna na té naší, by s vašim seznamem opravdu nevěděli, co dělat. Posunuli by Disciplinární komisi – ale tam by to narazilo přesně na to, že ti sportovci nebyli oficiálním orgánem zjištěni pozitivními.

Pořád si nerozumíme v jednom – já vůbec nezpochybňuji snahy některých sportovců pomoci si nedovolenými prostředky. O systému antidopingových kontrol mohu mít pochybnosti, ale nemám dost informací k tomu, abych něco řešila. Nicméně to vůbec nespojuji s tím, že každý TOP výkon konkrétních sportovců budu spojovat s dopingem, protože se mi zrovna nezdá.

A když už jsme u toho práva – může mne kontrolovat Antidopingový výbor na závodech (mezinárodních závodech) v běhu, když nejsem členem atletického svazu, ale členem jiné sportovní federace spadající pod jeho pravomoc? a mohli by mne kontrolovat na běžeckých závodech v zahraničí? díky za odpověď

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 12.11.2018 13:11:18

>> jaala, 12. 11. 2018 12:44:40

V tomto konkretnom pripade som do toho policii hovorit nemohol (nemal som uz pre dalsie kroky mandat od klienta) a navyse aj z dovodu, ze som na jednom zo zvazov bol cerstvo osloveny sa stat clenom odvolacej komisie diciplinarky (su to uz roky). Nominaciu som nakoniec razne odmietol, moj kolega o mnoho rokov neskor nie a je tam za „zlého“. Ja osobne nie som udavac a nechcel som vyvijat dalsiu iniciativu, aby sa o tom kompetentne organy dozvedeli. Mna len zaujimal osud pravdivych informacii na konkrétnych dokumentoch a na konkrétnych zvazoch. Kto ich cital a co z nich vyvodil -na jednom zo zvazov mala minimalne jedna informovana osoba povinnost sa obratit z vlastnej iniciatívy na narodny antidopingovy o. a ak by nepochodila, tak na WADA. Ani náznakom sa tak neudialo…

K otazke: Kontrolovat by mohli u nas aj v cudzine (aj ked z najvacsou pravdepodobnostou nebudu). Ucastou na zavodoch sa podriadujete pravomoci danej organizacie, bez ohladu na clenstvo. Vsak prakticky na kazdom bezeckom podujati mate uvedene: sutazi sa podla pravidiel CAS (SAZ) a pravidiel IAAF… Ina otazka by bola ohladom trestania v pripade porusenia pravidiel (teda, kto by Vas z procesného hladiska stihal a vyniesol vyrok o treste). V kazdom pripade, distanc za pozitivny nalez (nedajboze) by sa vztahoval na vsetky sporty podliehajuce WADA, bez ohladu na clenstvo v tej ktorej organizacii.

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 12.11.2018 13:11:25

>> jaala, 12. 11. 2018 12:44:40

Vseobecnou odpoved dava google ⇒ Pruvodce pro sportovce KE SVĚTOVÉMU ANTIDOPINGOVÉMU KODEXU 2015 ⇒ Odstavec 3.3 „Na koho se Kodex vztahuje?“

Je tam ale drobny „realizacni problem“ : Jak v dobe GDPR sparovat vice mene anonymniho „rekreacniho“ sportovce na zavodu svazu A s vykonnostnim sportovcem, clenem svazu B ?

avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 12.11.2018 13:20:18

>> jm1, 12. 11. 2018 13:11:25

Vidis, GDPR som nezobral do uvahy. To by mohol byt problem so sparovanom sportovca registrovaného v inom zvaze. Na dopingovu kontrolu vsak beru na niektorých zavodoch automaticky a ak by sa jaala umiestnila, tak ju budu bez ohladu na (ne)clenstvo testovat. Nepravdepodobne, ale mozne. Niekde to u riesia tak, ze ak nestartujes v elitnom koridore (ucast na pozvanie), nemas narok na prize money a ergo ta ani nebudu kontrolovat. Toto beriem, ako pragmaticke riesenie, ale zaroven to dalo zelenu mnohym vykonnostnym sportovcov, co aj maju sponzorov, aby si brali co sa im zachce.

avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 12.11.2018 13:20:35

>> Mato, 12. 11. 2018 10:36:18

Istanbulská trat je opravdu obtížná, ač dík změně trasy v loňském roce je o něco jednodušší, i když strašlivě nudná. Loni bylo špatné počasí a velká část afrických běžců to vzala směr cíl autobusem, leto se prolomení tra'tového rekordu dalo víceméně očekávat. Několik stoupání zmizelo, stále však zůstává první těžký úsek běhu přes most a také nesmírně obtížný finish, kdy se běží do kopce k Hagia Sophia a Modré mešitě.

Zajímavostí je, že po úmrtích v některých ročnících již běžci na kratších vzdálenostech do tohoto kopce nefinishují, ale končí pod kopcem.

Dopingové kontroly probíhají, odměny jsou, jak je obvyklé, vypláceny až po vyhodnocení vzorků. Odměny se tak s odstupem vyplácejí i nejlepším Turkům v každé věkové kategorii, kteří získávají nemalý peníz, ale kontroly se neúčastní. Při „vítězství“ jsou tak i veteráni konfrontováni s dopingovým systémem, ač spíše stylem „kdy už kruci bude mít laboratoř ty výsledky elity, abych dostal peníz“, než že by sami čůrali do lahvičky pod dozorem. :-)

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Trněný Újezd

jaala žena 12.11.2018 13:34:23

>> Mato, 12. 11. 2018 13:11:18

díky za odpověď. Prize money nehrozí, leda by to bylo ve věkových kategoriích :-).

Jinak „soutěží se podle pravidel“ je fajn, ale Antidopingový výbor ČR má „pravomoc“ pouze nad registorvanými sportovci, nikoli nad Honzou z ulice. I kdyby byl hobbík pozitivně testován, tak ho nemají podle čeho potrestat – maximálně vyloučením z daného závodu.

Co se týká výše uvedeného případu – je nutné také pracovat s pravidly daných sportovních federací. DIK v té naší má přesně daná kriteria, podle kterých může trestat – a u nás trestá velmi nerada. I při porušení reprezentačních pravidel.

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

Trněný Újezd

jaala žena 12.11.2018 13:37:40

>> jm1, 12. 11. 2018 13:11:25

Díky za info. Dopingová pravidla záměrně porušovat neplánuji, ale díky vyššímu věku se už dostavují zdravotní problémy. Pravdu díc, při převozu rychlou záchrankou jsem nevěnovala vůbec pozornost tomu, co do mne píchají :-).

Jen tak pro zajímavost – při olympijských hrách v pekingu byl pozitivně testován jeden z jedců ve vyšším věku. Svou nevinu doložil zprávou od svého lékaře, z níž vyplynulo, jak dlouho je léčen s nemocí srdce. nepamatuji se přesně, jak to dopadlo, ale myslím, že nebyl potrestán.

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 12.11.2018 13:43:40

>> rudo, 10. 11. 2018 07:57:37

Mě ani nešlo o to, zda se obhájil, či ne, ale o fakt, že kauzy jsou pro laika čitelnou ukázkou toho, jak systém asi tak teoreticky funguje.

Nicméně k tomu, co dodáváš ohledně NATO. Bohužel jsem byla loni na podzim přímým svědkem telefonního hovoru vysokého českého bafuňáře dávajícím rady, jak zamést pod koberec pozitivní vzorek. A jedna z odpovědí byla přesně v tomto duchu… Evidentně to vyšlo, neb žádný český atlet ofiko testován nebyl. Poučení z mé historky zní, „je li letadlo plné štěbetajících Francouzů a Němců, tak to automaticky neznamená, že ta žena sedící v business class před vámi, co čte Le Point, nemluví česky.“

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 12.11.2018 13:52:15

>> jaala, 12. 11. 2018 13:34:23

Vylucenim z daného závodu by bol urcite potrestany v pripade pozitívneho nalezu aj Honza z ulice. Nie vsak zväzom, ale organizátorom. Zvaz vsak moze „zabezpecit“ (rozumej vplyvat) na kazdeho vacsieho organizatora, aby dany jedinec nemal povoleny start ani v buducnosti na ich podujati (napr. hrozbou odobratia statutu preteku pod zastitou CAS/IAAF). Kto chce psa bit, palicu si vzdy najde. Problem je, ze besnoty je vsade dost a nikomu sa nechce zobrat do ruky velku palicu (obrazne povedane).

avatar

Trněný Újezd

jaala žena 12.11.2018 13:53:22

>> Skritek Hugo, 12. 11. 2018 13:43:40

„Evidentně to vyšlo, neb žádný český atlet ofiko testován nebyl“ – možná by bylo dobré si ověřovat svoje dojmy. V roce 2017 bylo testováno celkem 115 atletů a z toho 1 pozitivně.

http://www.antidoping.cz/…atistiky.php

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

Trněný Újezd

jaala žena 12.11.2018 14:04:02

>> Mato, 12. 11. 2018 13:52:15

a celkem je jasný důvod – peníze. jak pro sportovní svazy, tak pořadatele.

Sportovní svazy v ČR dostávají nyní dotace podle počtu aktivních členů (a že to tomu MŠMT ale trvalo!), v mnoha sportovních odvětvích i reprezentace stojí na amatérech, kteří si repre výjezdy hradí ze svého, popř. si shánějí sponzory sami. Takže kdo by v tuhle chvíli měl chuť „psa bít“? v bledě modrém u pořadatelů závodů.

velmi zajímavá kauza z tohoto pohledu byla „Ester Ledecká“. Já nejsem právník, ale obchodník/mar­keting. tak zase vidím do jiné „polévky“.

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 12.11.2018 14:15:22

>> jaala, 12. 11. 2018 13:53:22

A? Daná historika je, jak jsem napsala, podzimního data, upřesním konec listopadu. Vzhledem k termínu testování onoho druhořadého koulaře, délce vyhodnocování vzorků atd., je vámi uvedené irelevantní. Druhým faktorem je pak postavení onoho bafuňáře a které koníky má ve stáji. Onen koulař k nim opravdu nepatří.

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Trněný Újezd

jaala žena 12.11.2018 15:50:29

>> Skritek Hugo, 12. 11. 2018 14:15:22

přístup bafuňáře a atleta nekomentuji. Jestli atlet řešil ex-post nebo ex-ante je nedůležité.

Antidopingový výbor uzavírá statistiku roku v té době, kdy má uzavřené/vyhod­nocené výsledky testování z celého roku. výsledky analýz odběrů jsme měli k dispozici cca za 2 měsíce po odběru.

to, že Antidopingový výbor odešle výsledek (negativní/po­zitivní) na příslušnou federaci nic nemluví o tom, do kdy federace (její Dik) uzavře celý případ. Takže klidně rozhodnutí o potrestání (nepotrestání) nemusí být ještě zveřejněno.

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

Brno

10 km: 0:33:55 (2009)
půlmaraton: 1:13:13 (2011)
maraton: 2:32:57 (2007)

tuta muž 12.11.2018 16:29:08

Mato: Ja samozrejme tusim, jake je nejlogictejsi vysvetleni „zazraku“ z posledni doby – ze nejaky noname jen tak mimochodem da svetak na pulce, ze Mohammed se v pozdejsim veku zmeni z prumerneho atleta na svetovou extratridu, nebo ze keno-amik, ktery se vyhnul dvoulete stopce jen diky haluzi, to v pohode drti ve 43 letech. A samozrejme pri povaze Kenanu je mi jasny, ze ti by rozhodne nejaka moralni dilemata nemeli. Jo, treba je fakt v Itenu EPO neco jako ugali, ale bez toho, ze se snazis dostat dovnitr, to nezjistis. Ale abych se vubec mohl na atletiku divat, tak si musim uchovat nadeji, ze je to neco jineho nez jen souboj, kdo podvadi vic…

avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 12.11.2018 20:41:27

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 13.11.2018 08:15:06

>> tuta, 12. 11. 2018 16:29:08

Ja sa na nu pozeram (atletiku), ako na suboje gladiatorov. Moze to byt napinave, moze to zabavat, ale nad hodnotami vykonov sa moc nevzrusujem. Ostatne, o tom je profesionalny sport – aby sa divak zabavil. Inak by ti sportovci nedostali ani vindru, nech by pri tych výkonoch aj dusu vypustili.

Na druhu stranu, pri amatersko-vykonnostnom sporte ma dost popudzuje, ako je to prelezle podvodníkmi, pritom im v ziadnom pripade nejde ani len o zivobytie, iba o ego. Zial to ide po vzore tych skazenejsich elitakov, ktorym to prechadza. To mas rovnako ako v politike – ak ta banda verchuvskovska kradne nepokryte a nic sa im nestane, bezni ludia tiez nebudu mat ziadne zabrany…a potom kradne skoro cela republika.

avatar

Sloviensko

rudo muž 13.11.2018 15:06:27

https://www.atletika.sk/…o-po-starom/

v zavere zhodnotenie bafunarciny

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 14.11.2018 11:54:55

Tak nám prý Caster Semenya hodlá běhat ještě dalších 10let. Plánuje vyhrát další dvoje OH. Nezbývá, než doufat, že jí 26.3. udělají bafuňáři konečně čáru přes její plány, neb jako divák se sportem bavím a na tohle se prostě koukat nedá. I když se obávám, že na to Coe a spol ve skutečnosti nemají koule. Ač je, narozdíl od ní, přiznávají.

Caster je prý ženou, je rychlá a hodlá běhat přirozeně. Zajímavé je, že když byla testosteronově skutečně ženou, tak nestačila na naše půlkařky a prohrávala i v české lize. V té době, nějakým záhadným způsobem, zas až tak rychlá nebyla.

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 14.11.2018 12:22:43

>> Skritek Hugo, 14. 11. 2018 11:54:55 …udělají bafuňáři konečně čáru…

IAAF says: Any further information in relation to proceedings will come from the CAS.

avatar

Trněný Újezd

jaala žena 14.11.2018 13:45:30

>> tuta, 12. 11. 2018 16:29:08

existuje ještě jedno vysvětlení – soustředěním nejlepších na jedno místo vzniká tak velká konkurence, že se výrazně „lépe“ trénuje a „více zatěžuje“. Někdo to vydrží, někdo to nevydrží, a někdo si nedovoleně pomáhá. Nicméně ti, co to vydrží a nezraní se během sezony, jsou schopni podávat daleko lepší výsledky než dříve i když jsou čistí.

Pod tlakem výsledků a když se ty hraniční tréninkové metody přenesou dále, jsou schopni konkurence i ti, kteří se do daného centra tréninku ani nepodívali.

Je to ale jen otázka množství a kvality, a potom ochoty jít za hranice únosnosti, riskovat zdraví atleta jak na místě, tak do budoucna.

aby nevznikla diskuze – předem říkám, že část těch, kteří se v daném tréninkovém centru (či oblasti) nejsou schopni s nároky srovnat, si potom pomáhá nedovolenými prostředky.

Když se podíváte 50 let zpět, tak nikdo nevěřil, že by mohly padnout tehdejší rekordy. I ten nejfousatější Jarmily Kratochvílové je mladší.

Motto: člověk nikdy není moc starý, aby začal s novým sportem :-)
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 14.11.2018 14:42:03

>> jaala, 14. 11. 2018 13:45:30 …nikdo nevěřil…

pred 50 lety (= po OH Mexico) byl za vykon pro 21. stoleti povazovan snad jen Beamonuv skok 8.9 m v dalce , a naopak, v 80. letech nikdo netusil, jak dlouho vydrzi casy Flo-Jo, Kochove a Kratochvilove …

A BTW, maratonske casy se tehdy vice mene (prinejmensim v CR) „neresily“

Nalezené položky: 3109 První Předchozí | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.