Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Boty obecně » Topánky pre zvýšenú pronáciu a zároveň supináciu jedného z chodidiel

Topánky pre zvýšenú pronáciu a zároveň supináciu jedného z chodidiel

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

maraton: 3:37:13 (2013)

StanoB muž 25.08.2011 19:15:31

Ahojte, po vyšetrení u ortopéda kvôli zraneniu laterárnej časti paty ľavého chodidla – sa mení nášľap ako som si myslel.

ľavé chodidlo – mierne zvýšená pronácia, pri odvalení už supinujem. pravé chodidlo – po zvýšenej pronácii prechádzam halux a odrážam sa cez prednú časť – palec klenba – mokrým testom normál, po scan vyšetrení ortopéd skonštatoval dokonca zvýšenú klenbu. osa nôh – normál, mierne do „O“

vyšetrenie – na scan podložke, stojmo a chôdza…vyšetrenie na Mizuno stroji počas behu – neutrál až mierne zýšená pronácia oboch chodidiel.

A teď babo raď. Mám sa prispôsobiť supinácii problémového chodidla, alebo zamerať výber topánok na zvýšenú pronáciu?

Už som si tu prečítal jedno vlákno, kde bol podobný prípad a dotyčný to riešil stabilnými topánkami, alebo vložkami Formotics (nemám v okolí túto možnosť)…trápi ma to zranenie – pronácia a z toho supinácia…eeech.

Doteraz behávam v NB 1063 + vložky Performance Gel Ironman s podporou klenby(v tom som odbehol aj maratón). Mám aj SoftSole s karbón výstuhou, ale to je vôbec problém nasačkovať do topánok a na špičkách to už aj v tenkých ponožkách dosť tlačí. Behávam siedmy rok, pre kondičku, aj objemy na prípravu ďalšieho maratónu.

Vďaka za akúkoľvek pomoc.

avatar

maraton: 3:37:13 (2013)

StanoB muž 25.08.2011 19:31:55

…uprednostňujem New Balance – ich kopyto mi sedí.

avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 25.08.2011 23:09:38

Mne vzdy na vysetreniach tvrdili ze mam zvysenu pronaciu. Aj ked som nemal ziadne problemy, tak ma tlacili do topanok s podporov, pretoze problemy pridu. A cuduj sa svete, ked som sa vykaslal na topanky s podporou, upravil styl tak aby som nerobil prilis dlhe kroky a nieco odbehal naboso, zrazu mam na vysetreni neutralny dopad a ziadnu podporu nepotrebujem.

Nie som odbornik, ale ta tvoja supinacno pronacna noha nemoze najst idealnu topanku ani vlozku. Myslim ze mas proste prilis oslabenu klenbu a clenok, a tak sa ti ro rozne planta. Takze neutralne topanky a hlavne ABeCedu a naboso pokial to ide. Nech maju nohy moznost zosilniet a najst si svoj styl. A nie degenerovat oblozene vlozkami.

avatar

maraton: 3:37:13 (2013)

StanoB muž 26.08.2011 00:32:24

Aoj, dík za odpoved,

na boso uz behávam nejaký piatok a to ešte ani nebola aktualna mohutna vlna minimalizmu – mam 200m rovny úsek (bez skla na ceste) kde sa nebojim pobehávat naboso hore dole.

Jednoducho ma vysetrenia skor doplietli ako posunuli, ci utvrdili vo vybere topanok. O oslabenej klenbe ortoped ale ani nemukol, skor zle natacave chodidlo v naslape. V domneni ze makas spravne, staci mala odchylka a po rokoch sa to prevali.

Behaval som v NB 1223, co su stabilne topanky a slo to dobre…na uistenie siel na Mizuno scan (Triexpert) a tam mi vyslo co pisem vyssie, s tym, ze stabilne su prilis a mne staci middle stabilita, ci neutral + vlozky.

Zajtra pridam fazy naslapu pre predstavu.

avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 26.08.2011 10:37:09

Nemyslim, ze staci mala odchylka a po rokoch sa to prejavi. Into nebeha idealne podla nejakej sablony, kazdy ma svoj styl a s rokmi behania sa v nom stava efektivnejsi. Skor ti snaha o hladanie idealneho stylu cez rozne oporne topanky a vlozky zvyrazni chybu a budes potrebovat stale vecsiu podporu.

Nohy nie su ako zuby, ze si ich pomocou drotu zafixujes v tej spravnej polohe a potom tak zostanu. Nohy musia pruzne pracovat. A mne prave vlozky a opora v topankach pripomina snahu o zafixovanie nohy v jednej spravnej pozicii.

Inak v jeden den – na maraton expo som si urobil test u mizuna a u asicu a vysli mi uplne ine vysledky. Klenba, potreba podpory. Dokonca jedny mi tvrdili, ze mam nezvycajne ronako velke nohy, co je ojedinele, pretoze vecsinou maju ludia jednu nohu trosku vecsiu. A o 30minut mi druhy analyzer povedal, ze si mam pri kupovani topanok davat pozor pretoze mam az neobycajne velky rozdiel velkosti noh. Tak vies co som s vysledkami oboch testov urobil? Isto uhadnes.

avatar

maraton: 3:37:13 (2013)

StanoB muž 26.08.2011 14:22:41

viem, pouzil si ich na taborak :-) Samozrejme nespolieham sa len na podpory a vlozky, ak uz zameral by som sa na medialnu podporu, ale rozumiem ako si to myslel. Urcite ideal nenajdem, mozno kompromis v ktorom by som mohol behavat a popritom dalsie cviky (abeceda, naboso atd).

Tu som pridal fazy naslapu http://leteckaposta.cz/484680923. Poprosim vas, mrknite na to, zvysena pronacia tam bude, ze?

Uz som bol aj rozhodnuty ist do NB 870 s medial support kde ta podpora nesiaha az uplne k pate, skor v oblasti klenby…a postupne po dodatkovych cvikoch prejst opat na neutral…alebo ostat v neutral botach? eech.

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.