Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » Co vaříte?

Co vaříte?

Nalezené položky: 889 První Předchozí | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Další Poslední
avatar

Praha - Vršovice

Celkem 4740 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:04 (2014)
půlmaraton: 1:39:02 (2014)
maraton: 3:43:22 (2014)

Chrosel muž 23.12.2014 13:05:19

>> rudo, 22. 12. 2014 22:00:33

Rudo proc ty fazole z konzervy proplachujes, co je tam spatne?

Ja je jim docela dost tak abych do sebe necpal nejake svinstvo diky

Motto: V pomalém hrnci se prána chová jako žába. Při pozvolném růstu teploty si to neuvědomí a z hrnce neuteče. ( Pam65 )
avatar

Prievidza, Slovensko

Celkem 11594,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:46 (2020)
půlmaraton: 1:27:42 (2016)
maraton: 2:57:58 (2017)

ttomino1980 muž 23.12.2014 17:54:14

>> Chrosel, 23. 12. 2014 13:05:19 Mne je divne ze vobec pojedate fazule z konzervy…uvarit strukoviny nie je ziadna veda a ked sa namocia tak to ani dlho netrva

Motto: "Keď prechádzate peklom, nezastavujte sa." - W. Churchill
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 23.12.2014 17:59:31

>> ttomino1980, 23. 12. 2014 17:54:14

Jj. Kdyz zeleninu, tak CERSTVOU…

avatar

Sloviensko

rudo muž 23.12.2014 20:41:01

>> Chrosel, 23. 12. 2014 13:05:19

>> ttomino1980, 23. 12. 2014 17:54:14

ja neviem co v tom naleve je naozaj, ale mne to strasne smrdi, nedokazal by som to zjest apokazilo by to cele jedlo raz som to hodil do hrnca poraidne nepreplachnute a musel som to cele vyhodit

ano kedysi som varil fazulu normalnu susenu

namacal 1–2 dni preplachoval vodu pravidelne a potom pomaly uvaril tiez prvu vodu po zovreti vyliail

ale poslednu dobu sa fazule tu nedaju uvarit mozem macat kolko chcem a avrit kolko chcem zostane to tvrde

akoby zo vsetkych statov vyprazdnili stare zasoby z civilnych a armadncyh skladov po 10 rokoch a vsetku tu staru fazulu vyviezli do tejto kolonie

nemam na to cas aby som som tyzden macal a varil jednu davku a nakoniec ju aj tak nedokazal zjest

pokial este mate v EU relativne cerstvu fazulu co sa stale da uvarit tak sa teste, az sa vydaria plany na vystupnovanie vojny, mozno tiez nebude

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Prievidza, Slovensko

Celkem 11594,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:46 (2020)
půlmaraton: 1:27:42 (2016)
maraton: 2:57:58 (2017)

ttomino1980 muž 23.12.2014 21:33:59

Nestras …ja strukoviny len obcas ale tie nase staci namocit cez noc a uvarene max hodinku…aj ked je pravda ze mi najviac chuti sosovica a cicer a tie nie su take tvrde ako fazula

A potom este dobra velka svabka…ked z obchodu tak mala biela …ta je za hodinku hotova Ked som koketoval s veget. Tak som objavil bob…tiez vinikajuce…ale akosi mi tie struk teraz nepasuju do nss

Motto: "Keď prechádzate peklom, nezastavujte sa." - W. Churchill
avatar

Sloviensko

rudo muž 23.12.2014 22:36:27

>> ttomino1980, 23. 12. 2014 21:33:59

ja boby ani soju nemozme jest vibec, nikdy som to nestravil

sosku mam rad, idem dens varit soskovu vianocnu

hrach mrazeny jem casto, je ovela hodnotnejsi ako suseny hrach

no a samzozrejme luskova fazula, najme ta zlta, aj ked tu sa da kupit kvalitna len velmi obcas, ale luskove fazule predavau tiez mrazene ocistene co je velmi pohodlne ale to mi mrazene uz tak nechuti ako hrach

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 2021,2 km
Minulý měsíc 0 km

Eulenspiegel muž 24.12.2014 12:50:16

>> Chrosel, 23. 12. 2014 13:05:19

Nevím jak rudo, ale spousta lidí to vyplachuje proto, že je v tom strašně moc soli.. já je nastudeno jím bez té šťávy, když je ohřívám, tak to tam nechávám a nasypu tam chilli a rajský protlak..

>> ttomino1980, 23. 12. 2014 17:54:14

není to žádná věda, na druhou stranu fazole z plechovky jsou přece jen MNOHEM rychlejší – i s ochucením a ohříváním jsou hotové za 10 minut. jsou po ruce, člověk nemusí nikde skladovat žádné velké hrnce..

ale samozřejmě, když to někdo vaří za mě, tak si radši dám ty „čerstvé“ :D

avatar

Bratislava

Brutto muž 26.12.2014 19:42:41

Dnes v ramci bezmasiteho dna na veceru moje extra palacinky – v podstate postup taky isty ako pri normalnych palacinkach, ibaze namiesto normalnej muky ide pol na pol spaldova a pohankova muka a miesto cukru davam lyzicu medu. Ako plnka sluzi tvaroh rozmixovany s kokosovym mliekom a trochou medu. Navrch palaciniek davam kakaovy prasok, tahini, mandlove maslo a roztopene normalne maslo. Tiez pokvapkam trochou medu. Mnaaaaam, uz odfukujem :-)

avatar

Plzeň

půlmaraton: 1:31:35 (2014)
maraton: 3:32:09 (2015)

tuton muž 17.01.2015 14:07:53

Cca 300g domaciho kvaseneho zeli, jedna najemno nastrouhana cervena repa, pokrajena cibule, hromadka nastrohunaneho krenu a domaci majoneza ze dvou zloutku. Dobrej salatek. Asi to budu mit nadvakrat :-)

Motto: Narok na odpocinek je az v cili.
avatar

Manětín

Celkem 4583 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:00 (1998)
půlmaraton: 1:53:36 (2007)
maraton: 4:24:25 (2007)

Kydy muž 18.01.2015 16:01:15

Nastrouhaný křen, čerstvý zázvor a rozetřený česnek. Poměr 1:1:1.

vše promíchat s kvalitním olivovým olejem. Jíst lžičku 3× denně před jídlem. Nebojte se toho, olej pohltí to agresivní aroma uvedených ingrediencí. Stačí to polknout a můžeš si dát makovou buchtu :-)

Já mám pocit, že mě to čistí úplně všechno. Kromě vlasů. Žádné už nemám…

Motto: Běhání je krásný... hlavně to pívo potom :-) Vidíš-li někoho běžet, nepřemýšlej o něm, ale o sobě...
avatar

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 18.01.2015 16:42:01

Nastrouhal jsem zelí a mrkev, vyrobil startér z Biopronu a nabil tím dva reaktory z Orionu. Ochutnán první šálek – spokojenost.

Motto: No toto!
avatar

Žilina u Kladna

Celkem 9586,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:55 (2015)
půlmaraton: 2:06:38 (2015)
maraton: 5:22:48 (2012)

Pohoda žena 31.01.2015 19:27:48

Dnešní snídaně : banán nakrájený na kousky, pokapaný citronem a obalený v kokosu :-))

Motto: Jak pokračujeme v životě,poznáváme meze svých schopností. S.Freud
avatar

Praha - Vršovice

Celkem 4740 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:04 (2014)
půlmaraton: 1:39:02 (2014)
maraton: 3:43:22 (2014)

Chrosel muž 31.01.2015 19:44:58

Dnes po návratu z Branických ledů, kde jsem po plavání měl pár krajíců chleba se sádlem…pár…asi 5 nebo 6. a po ranním splněním Vánoční výzvy:

  • 900 g směska brambor se smaženou cibulkou a zeleninou ( vč. 100 ml oleje )
  • 30 minut pauza
  • 700 g směska fazole bílé + brambory ( to vše zas s cibulkou na oleji )

pauza doteď…

Veverka běží k Vietnamcům pro půl bochníku chleba, já „vařím“ čtvrt litru řepkového oleje s česnekem, oregánem a sušenými rajčaty a natlačím to do sebe u filmu.

To by bylo, aby mi na Kryathlonu chyběla energie :-)

Motto: V pomalém hrnci se prána chová jako žába. Při pozvolném růstu teploty si to neuvědomí a z hrnce neuteče. ( Pam65 )
avatar

Žilina u Kladna

Celkem 9586,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:55 (2015)
půlmaraton: 2:06:38 (2015)
maraton: 5:22:48 (2012)

Pohoda žena 31.01.2015 19:56:33

>> Chrosel, 31. 01. 2015 19:44:58

ty jo Otto, kam ty to dáváš ? :-)), ne že bych ti to nepřála :-)), zítra ale, jako když najdeš. Tak ať vám to s Polopesem :-)) na Kryathlonu šlape a není vám zima, mě už je teď, jen si na to vzpomenu. A u těch tvých fotek jsem měla husinu :-)), ale náladička byla asi výborná :-))

Motto: Jak pokračujeme v životě,poznáváme meze svých schopností. S.Freud
avatar

Praha - Vršovice

Celkem 4740 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:04 (2014)
půlmaraton: 1:39:02 (2014)
maraton: 3:43:22 (2014)

Chrosel muž 31.01.2015 19:58:54

>> Pohoda, 31. 01. 2015 19:56:33

Připadám si trochu jako anakonda když polkne kapibaru ale naštěstí mám pořád místa v břiše dost…

díky díky, na ten zítřek se těším moc – Polopes to má horší, on je organizátor tak má hlavu jako balón, já se jen jdu proběhnout a vykoupat se :-)))

Motto: V pomalém hrnci se prána chová jako žába. Při pozvolném růstu teploty si to neuvědomí a z hrnce neuteče. ( Pam65 )
avatar

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 31.01.2015 20:11:14

Dnes pokus. V mrazáku zbyl rosol/vývar z vepřového pomalohrncového kolene. Nevěděl jsem, co s tím. Tak jsem do toho přidal pár brambor a domácí nesolené kvašené zelí. Pochutnal jsem si a mám radost, že se spojily dosud nespojené potravinové dráhy.

Motto: No toto!
avatar

max39 muž 31.01.2015 20:13:17

Cely den zeleninovy salat s prevazne listovej zeleniny a ako prilohu mam dnes veeela sportu.MNAM.

MAX

avatar

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 31.01.2015 20:20:13

>> max39, 31. 01. 2015 20:13:17

Jez maso nebo budeš nemocnej!

Motto: No toto!
avatar

Praha - Vršovice

Celkem 4740 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:04 (2014)
půlmaraton: 1:39:02 (2014)
maraton: 3:43:22 (2014)

Chrosel muž 05.02.2015 09:54:55

Jak tu minule Pam65 psal o pomalém hrnci, nedalo mi to a objednal jsem ho.

To ale byla blbost !!!

Vůbec nechápu, jak s něčím, co naprosto bezpracně vyrábí tak chutná jídla udržím váhu !

Včera přišel, no vypadá to jako větší rýžovar… tak že tomu dám šanci, nakrájel jsem na větší kusy asi kilo brambor ve šlupce, přidal na třetiny překrojené dvě velké mrkve a několik celých oloupaných cibulí.

Na vrch jsem hodil dvě mražená kuřecí stehna.

Kouknu do skříně, bylo tam pár hrstí hrachu, šel tam taky.

Asi litr vody jsem osolil, přidal curry pastu, nalil to tam – skoro všechny ty suroviny byly „ve vzduchu“…jo přidal jsem ještě špetku římského kmínu.

Koukám na to a vůbec se mi nechtělo věřit, že by z tohohle přes noc mělo vzniknout něco dobrého, dejmetomu že se to nějak uvaří, jestli vůbec, nějaká šťáva že by z toho mohla být…to sotva…a hrách nejspíš bude tvrdý.

Houbelec ! V 5:45 jsem nemohl dospat, přijdu k tomu…trefil bych i poslepu podle vůně, nikdy jsem netušil že takhle můžou vonět takové obyčejné ingredience.

A…tak jsem čuchnul…ochutnal… no já to skoro celý sež..l !

Když si představím co z toho bude za skvosty když si vyhraju s kořením, no radši ani nemyslet.

Takže Pavle díky za tip, pomalý hrnec považuji odteď za největší vynález od kola a kladky…a to je nejspíš strčí do kapsy.

Motto: V pomalém hrnci se prána chová jako žába. Při pozvolném růstu teploty si to neuvědomí a z hrnce neuteče. ( Pam65 )
avatar

Celkem 3938 km
Minulý měsíc 13 km
10 km: 0:48:17 (2013)
půlmaraton: 1:44:59 (2009)
maraton: 3:50:05 (2005)

vsara žena 05.02.2015 10:43:23

>> Chrosel, 05. 02. 2015 09:54:55

Krááá.

Hele krákoro, s tím tvým jídlem bych nakrmila půl ZOO !!! Jak můžeš bejt tak hubenej.

Krá. Sára

avatar

Praha - Vršovice

Celkem 4740 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:04 (2014)
půlmaraton: 1:39:02 (2014)
maraton: 3:43:22 (2014)

Chrosel muž 05.02.2015 10:48:24

>> vsara, 05. 02. 2015 10:43:23

Nejspíš krmím tak pětimetrovou tasemnici…

A vážně: jím fakt ohromné porce to uznávám, ale v drtivé většině to jsou samá zelenina a brambory, prostě ulítávám na bramborách ve šlupce. A ono to v podstatě moc energie není, když zohledním to že i semtam sportuju.

A když zbyde na maso tak semtam kousek neuškodí.

Mě jde hlavně o objem, nemůžu jít spát polonajedenej, to se budím hlady. A když ten objem udělá kilo zeleniny a kilo brambor, tak mám pocit že mi to prospívá.

Hrnec má 6,5 litru tak to by mělo stačit.

Poslední dobou jsem dost často končil den půl bochníkem chleba se čtvrt litrem oleje, na dojedení, tak tohle pomalení v hrnci bude určitě prospěšnější.

A nejspíš by v tom šly udělat i buřty…

Motto: V pomalém hrnci se prána chová jako žába. Při pozvolném růstu teploty si to neuvědomí a z hrnce neuteče. ( Pam65 )
avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 05.02.2015 10:52:42

>> Chrosel, 05. 02. 2015 10:48:24

tak jen nevim v cem spociva ta bezpracnost, oproti klasickym a mene klasickym spusobum upravy – peceni v trube, vareni gulase, parni hrnec…

avatar

Žilina u Kladna

Celkem 9586,35 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:55 (2015)
půlmaraton: 2:06:38 (2015)
maraton: 5:22:48 (2012)

Pohoda žena 05.02.2015 11:12:12

>> SlavoK, 05. 02. 2015 10:52:42

nemusíš se o nic starat, nafrkáš tam suroviny ( všechny najednou ) zavřeš a jdeš na kutě, hrnec se o vše postará a ráno máš připravený oběd :-))

>> Chrosel, 05. 02. 2015 09:54:55 za mě teda jo Oto, taky objednám, díky tobě a hlavně díky Pavlovi !

Motto: Jak pokračujeme v životě,poznáváme meze svých schopností. S.Freud
avatar

Praha - Vršovice

Celkem 4740 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:04 (2014)
půlmaraton: 1:39:02 (2014)
maraton: 3:43:22 (2014)

Chrosel muž 05.02.2015 11:17:19

>> SlavoK, 05. 02. 2015 10:52:42

Bezpracnost spočívá v tom, že tam ty věci nahážeš a jdeš od toho a přijdeš domů a je to hotové, když pečeš v troubě tak podlejváš, ubíráš tuk podle toho co děláš, když vaříš nenecháš to na plotně a neodejdeš od toho přinejmenším z bezpečnostních důvodů, a především tím jak se to dělá dlouho na nižší teplotě tak je i třeba tvrdé hovězí ( prý ) úžasně měkké.

Na netu je k tomu spousta fór stačí googlit, a tvůj dotaz je tam zodpovězen mnohokrát, lépe a erudovaněji od zkušených „pomaličů“.

A třeba s parním hrncem se to vůbec nedá chuťově srovnávat to je úplně jiná soutěž.

Motto: V pomalém hrnci se prána chová jako žába. Při pozvolném růstu teploty si to neuvědomí a z hrnce neuteče. ( Pam65 )
avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 05.02.2015 11:18:46

>> Pohoda, 05. 02. 2015 11:12:12

Cize kdyz ty samy suroviny dam do jineho zpusobu vareni, tak nemusu jit spat protoze mam za 60minut hotovo… Hmmmm, no dobre chvalim moznost mit dalsi kram v kuchyni a podporit konzumni spolecnost at nam ta ekonomika nekrachne. :)

avatar

Praha - Vršovice

Celkem 4740 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:04 (2014)
půlmaraton: 1:39:02 (2014)
maraton: 3:43:22 (2014)

Chrosel muž 05.02.2015 11:19:02

Mimochodem, byl jsem značně skeptický takže jsem šel do skutečně základního modelu, který je ale jeden z největších na trhu a stojí cca 1200 Kč.

Tohle je náš Ken.

( nemám z toho provize )

Motto: V pomalém hrnci se prána chová jako žába. Při pozvolném růstu teploty si to neuvědomí a z hrnce neuteče. ( Pam65 )
avatar

Praha - Vršovice

Celkem 4740 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:04 (2014)
půlmaraton: 1:39:02 (2014)
maraton: 3:43:22 (2014)

Chrosel muž 05.02.2015 11:24:28

>> SlavoK, 05. 02. 2015 11:18:46

Tak brambory můžeš třeba fritovat a máš hranolky, nebo připravit šetrněji a mít zdravé chutné jídlo – přitom jde pořád o jedny a tytéž suroviny.

Aby to nevyznělo jak jsem nechtěl – nikoho tu nepřemlouvám ke koupi, jen celý život vařím doma já a tak jsem jako každá hospodyňka nadšený, když narazím na jakýkoli zlepšovák. A tohle je velký zlepšovák, ne nějaké tvarovátko na ředkvičky :-)

Motto: V pomalém hrnci se prána chová jako žába. Při pozvolném růstu teploty si to neuvědomí a z hrnce neuteče. ( Pam65 )
avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 05.02.2015 11:27:31

>> SlavoK, 05. 02. 2015 11:18:46

Jeste bych doplnil, ze moje trouba umi i napriklad teplotu 80C a zavrena pecici misa tak funguje stejne.

Ale jo, ekonomiku je potreba zivit, jinak bych si i ja musel koupit podstatne vecsi pozemek a zivit se zemedelstvim. ;-)

avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 05.02.2015 11:30:02

>> Chrosel, 05. 02. 2015 11:19:02

Jo a abych nezapomel, tak me to uz docela laka. :)

Myslim to uplne vazne, jen uz nevim kam bych to dal…

avatar

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 05.02.2015 11:30:55

>> Chrosel, 05. 02. 2015 11:19:02

Ten máme taky. Kromě pohodlnosti bych zdůraznil zdravost (při těchto teplotách nevznikají žádné karcinogeny) a úspornost peněz (dají se doměka zpracovat poměrně levné ingradience). Prvním pokusem u nás byla jakási slepice v akci, zalila se vodou a přidala polévková zelenina. Potom z toho bylo:

  • slepičí vývar,
  • slepičí maso, které bylo měkoučké a opadávalo z kostí,
  • omáčka alá svíčková, když se ta zelenina rozmixovala s trochou vývaru …, do ní jsme pak dali to slepičí maso

Bylo z toho strašně moc jídla asi za stovku. Protože děti studují, hodí se tyto větší dávky na nabalení na privát.

Motto: No toto!
Nalezené položky: 889 První Předchozí | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.