Jak to, že jsem to nedal? [článek]
pnovak 04.10.2011 10:04:12
V životě sportovce jsou chvíle, které nemají na první pohled žádné
rozumné vysvětlení. Selhání v závodě, do kterého jsme šli z osobního
hlediska špičkově „načtenou“ sportovní formou, směřovali jsme
k němu velkou část svých energií a výsledek neodpovídá vložené
práci. Pokusím se vysvětlit, proč tomu tak je.
Odkaz na článek
Praha 10 - Strašnice
RoobertG
04.10.2011 14:50:13
výborně sepsáno, znamenitě shrnuto a platí nejen ve sportu.
pam65
04.10.2011 18:46:32
Jako (psycho)kondiční běžec jsem si uvědomil, že k tomuto docházím naopak. Hlavním cílem běhání je pro mě „čistá mysl“ a to ostatní v tréninku a závodě je druhotné. Jenže tento přístup vede k tréninku podle Danielse (alespoň podle mé knihovničky), kdy se člověk dost dopředu rozhodne pro výsledek a pak běží podle footpodu a – poslední třetinu – srdcem. Je to asi štěstí, ale jediným překvapením – příjemným – v mé skromné běžecké historii pak nakonec byli lidé, se kterými jsem běžel.
Znovu připomínám, že toto je pohled psychoběžce.
Vrabčo
04.10.2011 21:17:50
Pravda. Uplna a jednoducha. Mam za sebou prvy maraton, citim sa skvele ako aj po fyzickej tak po psychickej stranke. Poctivo som trenovala a tzv. mam to upratane v hlave. Zivot je najkrajsia radost.
Rokytnice
Allan
05.10.2011 17:16:40
No toto?! Tak moje myšlenky nejsou snad ani moje, mozek je lapá kdesi mezi mnou a mým tělem?! A abych měl obavu, že mi ty nižší etáže mozku mohou při sprchování po běhu kamsi odplavat se špinavou vodou? A nebo jen moje inteligence není dostačující pro takovéto fylozofické úvahy? Snad pomůže psycholog.
Brno
Docent
05.10.2011 19:09:55
super článek – nejen pro běžce
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.