Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Články na Běhej.com » Český běžecký pohár hledá partnera [článek]

Český běžecký pohár hledá partnera [článek]

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

idomansky 10.10.2011 15:03:33

Vítězi hlavních kategorií Českého běžeckého poháru se pro letošní rok stali Petra Kamínková (AK Olomouc) a Milan Kocourek (AK Kroměříž). Přestože jsou závody poháru hojně vyhledávány domácí elitou, akce stále nemá silného partnera. A to je škoda.
Odkaz na článek

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 10.10.2011 21:04:28

Ivo,

já mám pocit, že druhý odstavec tvého článku dává odpověď na ten první.

Dobřichov

Celkem 7103 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:16:31 (2012)
maraton: 2:50:29 (2016)

honzaherda muž 13.10.2011 16:39:53

Myslím, že svou účastí běžci pouze vyjádřili, co pro ně momentálně tento seriál znamená. Prestiž od krosu přes dráhu po maratón?, za jeden víkend mistrák na Černé hoře a druhý den dát 25ku v Žebráku … Všechny seriály jsou hodně o marketingu a způsobu bodování. Já vyhraju kategorii v mizunu cupu jen proto, že se boduje, jak se boduje. Přijel jsem do Jihlavy ve všední den na „pouťák“ a do Pardubic, to skoro stačí … ČBP je pro špičku, ale jak vidno není pro elitu celkové pořadí důležité. Když se běží mčr veteránů v ½ maratonu a hodně lidí dá přednost novinkovému krosu v Hostivaři, kde se jedná o lukrativní letenku na Havaj + další ceny (100lidí po stovce startovného) nebo jdou druhý ročník Vokolo Príglu, tak se není čemu divit! Hold někdo ty prachy nalije do správných míst a médií. Zatímco hlas pana Dvořáka zvající na STRC jsem slyšel v rádiu, tady byl článek, … tak o ČBP se ví akorát ze zprávy Honzy Rýdla, která je víceméně furt stejně negativní. Profík by měl výživu, oblečení a boty fasovat! , sklo si vystaví do vitríny a prestiž je to jen pro zasvěcené, kterých bohužel moc není … Nemáme moc kvalitních běžců a všichni je chtějí u sebe mít!, daří se to však pouze některým. Jezdit si po republice za vlastní peníze 3× v týdnu? To by musela mít celková odměna pět nul! Nic proti ČBP, běžel jsem mčr v ½ m, do vrchu, Žebrák, Jeníkov i Běchovice, všechny závody byly dobré, jenže takových závodů a seriálů je prostě mnohem víc, než může česká špička (pro níž seriál je), obsáhnout. Jestli tam přijedu já, je buřt. Mohu si říct, že jsem přispěl k propagaci běhu a na odměny, leckde černochům … To je pořád skuhrání nad rozlitým mlékem a bejvávalo … Zhodnotí-li to člověk s nadhledem, tak vytrvalecký český běh je (v dobrém) „banda amatérů“, které to baví, zázemí a finance v jiných odvětví sportu jsou řádově jinde. Výkonnostní běh bolí a prostě není adekvátně doceněn a pochopen, musíme chvíli počkat, až nám to hobíci zacálujou nákupem garminů a minimalistických bot, jestli nás nepřeválcuje jiná módní vlna … Osobně přijedu na MČR, je to pro mě prestižní, porovnat se s nejlepšími, ale prestiž za dvě tisícovky?, veteránský mistrák, kde některou kategorii vyhraje ta (ten), co dorazí? – buďme realisté! (P.S. – jen doufám, že si tady neudělám ještě větší ostudu než minule)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.