Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Čivrný první v Jablonci, boduje do Mizuno Running Cupu

Čivrný první v Jablonci, boduje do Mizuno Running Cupu
foto: Mizuno Running Cup

tisková zpráva | 26.04.2014 | přečteno: 5091×

Mizuno Running Cup pokračoval v sobotu v Jablonci Během do pohody. V pohodě vyhrál Jiří Čivrný, když deset kilometrů dlouhou trať kolem přehrady zdolal v čase 33:54, o 27 vteřin rychleji než druhý Pavel Skřivánek. Do poháru zabodovala výrazně i vítězka ženské části Tereza Zuzánková (38:49) a druhá Daniela Havránková (39:45). KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Sluníčko a ve vzduchu voňavé jaro z lesů Jizerek. Tak začal Jablonecký Běh do pohody okolo přehrady. Jenže v průběhu závodu se setmělo, zahřmělo a z převážně svižné silniční desítky se stal docela drsný bahnitý trail. Vyhráli ho Jiří Čivrný a Tereza Zuzánková.

Třetí díl letošního Mizuno Running Cup 2014 v podobě třetího ročníku jabloneckého závodu překonal opět účastnický rekord. Více než osm stovek běžců, z toho téměř tři stovky v hlavním závodě, to je skoro dvakrát tolik co loni! Potvrzuje se obrovský běžecký boom v zemi, a samozřejmě i pořadatelská kvalita násobená věhlasem seriálu.

Oba vítězové běhu na tři kola vedli už od začátku. „Ale pořád jsem nevěděla, jak na to vlastně jsem a nebyla si jistá,“ říkala Tereza Zuzánková. Ta tu v předloňské premiéře pár stovek metrů před cílem ve vedru nepříjemně „dropla“. Vinou počasí – byli jsme přece v Jablonci, že – se loňské rekordy Jana Kreisingera ani Kateřiny Krieglové nezatřásly.

Jirka Čivrný v barvách domácího Eleven teamu za rekordem zaostal téměř minutu a půl. Ještě další půl minuty za ním doběhl druhý Pavel Skřivánek a třetí skončil Jiří Vavruška, loňský držitel titulu Král jablonecké přehrady – soutěže sčítající jeden běžecký okruh, plus k tomu červencový plavecký závod na 1 km.

Skvěle se ukázal opět Miloš Smrčka, šedesátník za 36:36, devátý v absolutním pořadí! Štafetový závod ovládla trojka Na plný pecky, kde první okruh běžel nadějný český reprezentant v běhu na lyžích Petr Knop.Ten pak stihl ještě třetí úsek v rodinné štafetě Knopáci, která skončila jedenáctá. Mezi ženami byla druhá Daniela Havránková těsně za svým přítelem Michalem Borským. Třetí skončila mladičká Vendula Peteříková.

Zimní sportovci skokan na lyžích Antonín Hájek nebo biatlonová mistryně světa Kateřina Losmanová se ukázali nejen v roli nositelů cen, ale i přímo na trati. Kratší verzi Zkus klus na 3,34 km si zaběhla i bývalá mistryně světa ve skoku o tyči Pavla Hamáčková, nyní Rybová.

Už ve středu pokračuje Mizuno Running Cup 2014 největším městským během všedního dne – Pardubickou devítkou.

Kompletní výsledky najdete:

https://docs.google.com/spreadsheet/pub?…

Tomáš Nohejl, tisková zpráva pořadatele

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 26.04.2014 18:53:27

Mizuno Running Cup pokračoval v sobotu v Jablonci Během do pohody. V pohodě vyhrál Jiří Čivrný, když deset kilometrů dlouhou trať kolem přehrady zdolal v čase 33:54, o 27 vteřin rychleji než druhý Pavel Skřivánek. Do poháru zabodovala výrazně i vítězka ženské části Tereza Zuzánková (38:49) a druhá Daniela Havránková (39:45). KOMPLETNÍ VÝSLEDKY />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.