Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

MRC pokračuje ve středu v Pardubicích

tisková zpráva | 29.04.2014 | přečteno: 2221×

Kbely, Pečky, minulý víkend Jablonec a již ve středu Pardubice, konkrétně okruhový závod v centru města perníku na 9,6 km. Mizuno Running Cup nyní postupuje díl po díle v rychlém sledu, proto máte-li zájem bodovat, nemeškejte s registracemi, protože kapacita hlavního závodu je limitována.

V erbu města Pardubic se vyjímá půlka koně na počest pána Ješka, který o něj přišel při obléhání Milána. Strážná mříž u brány mu tam koně přeťala. Běžcům pod zdejší Zelenou branou tato drsná exekuce nehrozí, i když pod ní proběhnou šestkrát! Pardubická devítka, největší tuzemský běžecký závod všedního dne, je tady. Už ve středu!

Perfektní závodnický servis (čipy, mezičasy, pěkné funkční tričko, šatny na atletickém stadionu), rozumné startovné (200 – 300 Kč), bohatý doprovodný program (hlídání dětí od Marry Poppins, skákací hrady), ceny pro všechny věkové kategorie od dětí až po kmety – zkrátka letitá tradice, kde se pojí profesionální kvalita i sportovní srdce. To jsou Pardubice, čtvrtý díl Mizuno Running Cup už 30.4. 2014, opět jako memoriál Antonína Krejčího Kapary.

Loni trhala účast rekordy – 1 803 běžců! Na vlně závodnické euforie se tady s dostatečným dvoutýdenním odstupem po mistrovském půlmaratonu možná vyšvihne ještě výš. Dnes 34 hodin před startem byly už čtyři stovky předem zaregistrovaných. „Rozšiřujeme odbavení Lidového běhu na dvě stanoviště, ale na hlavní závod máme omezenou kapacitu 450 čísel, přijďte včas,“ prosí ředitel závodu Pavel Strnad.

Běží se z Perštýnského náměstí okolo městských hradeb a tenisových kurtů, kde se hrává světově proslulá Pardubická juniorka, a parkem zpět pod Zelenou branou na náměstí. Jeden okruh má 1,6 kilometru.

Štafety na tři kola startují v 16 hodin a ve stejný čas vyrazí poprvé i koloběžky nebo handicapovaní v čele s Tomášem Kvochem, sledge hokejovým paralympionikem ze Soči. Loni vyhráli Ondřej Fejfar za 30:14 a Kateřina Kriegelová za 36:07. Vyrazí za obhajobou? Favoritem číslo jedna bude Petr Pechek, který tady vyhrál předloni za 30:09 a loni skončil druhý. Nyní bere závod jako poslední rychlou přípravu před Volkswagen Maratonem Praha, kde chce bojovat o limit na mistrovství Evropy.

Mezi ženami běží skvělá vrchařka Iva Milesová, pardubická vytrvalkyně Denisa Kozáková anebo Lenka Šibravová. Objeví se i bývalá reprezentantka v běhu na lyžích, trojnásobná olympionička a čtyřnásobná medailistka z mistrovství světa juniorů Iveta Fořtová, dříve Zelingerová, v dresu Eleven teamu.

V roli moderátora se představí Stanislav Bartůšek z České televize, sám havajský Ironman i pokořitel kanálu La Manche, a dalších velkých sportovních výzev. Povzbudit běžce přijdou opět i další sportovní legendy, zlatý olympijský diskobolos Imrich Bugár, nebo hokejový básník Vladimír Martinec. „Hlavně aby nám vyšlo počasí,“ přejí si už jen pořadatelé.

Závod je také přeborem zaměstnanců bezpečnostních složek a Českých drah. Mimochodem do Pardubic je skvělé spojení ze všech stran a z nádraží dojdete ke startu pěšky za deset minut – což využívá obvykle mnoho běžců z celé země.

Pardubická devítka začíná od nejmenších, děti čeká na náměstí 100 metrů v 16:45

Lidový běh na 1,6 km odstartuje v 17:00

Hlavní závod na celkem 9,6 km startuje přesně v 18.00

Těšíme se na Vaši účast.

Další závody ze seriálu MRC 2014 najdete
http://www.mizuno-running-cup.cz/

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 29.04.2014 13:10:06

Kbely, Pečky, minulý víkend Jablonec a již ve středu Pardubice, konkrétně okruhový závod v centru města perníku na 9,6 km. Mizuno Running Cup nyní postupuje díl po díle v rychlém sledu, proto máte-li zájem bodovat, nemeškejte s registracemi, protože kapacita hlavního závodu je limitována.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.