Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Olomoucký 1/2Maraton mění trasu

RunCzech   | 10.03.2016 | přečteno: 3802×

Už jen 600 volných míst hlásí pořadatelé Mattoni 1/2Maratonu Olomouc, který se poběží 25. června. Pro letošní rok otočili trasu závodu a pozměnili i její úsek v centru města. I letos se na startu objeví Petra Kamínková, mnohonásobná mistryně republiky a hanácká běžecká ikona.

S počtem 6 200 běžců je Mattoni 1/2Maraton Olomouc druhým největším závodem na 21 kilometrů a 97,5 metrů v celé České republice. Více závodníků se postaví pouze na start Sportisimo 1/2Maratonu Praha. Olomoucká trať je navíc velmi rychlá a její okolí lemují davy fanoušků, kteří se starají o skvělou atmosféru. To vše běžce do Olomouce láká. „O závod je tradičně velký zájem. Kdo přemýšlí o tom, že by běžel a ještě není registrovaný, měl by si pospíšit. V tuto chvíli zbývá posledních 600 volných míst,“ říká Tomáš Mirovský, koordinátor závodů RunCzech.

Na běžce v letošním roce čekají drobné změny. Tou nejpodstatnější je, že trasa závodu vede v obráceném směru. Úpravy nastaly i v centru města, kde běhávalo po ulicích 1. máje a 8. května. Ty však letos v době konání závodu budou procházet rozsáhlou rekonstrukcí. Na půlmaratonce navíc čeká nová otočka v Lazecké ulici.

„Věříme, že změny budou pro běžce pozitivní. Drobné úpravy by měly zlepšit propustnost trati a komfort závodníků. Tím, že se nepoběží po kostkách v centru města, by navíc měly padat rychlejší časy,“ věří Mirovský.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runczech.com muž 10.03.2016 16:27:59

Už jen 600 volných míst hlásí pořadatelé Mattoni 1/2Maratonu Olomouc, který se poběží 25. června. Pro letošní rok otočili trasu závodu a pozměnili i její úsek v centru města. I letos se na startu objeví Petra Kamínková, mnohonásobná mistryně republiky a hanácká běžecká ikona.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.