Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RunCzech ruší pražské závody, příprava regionálních pokračuje

RunCzech ruší pražské závody, příprava regionálních pokračuje
foto: RunCzech

RunCzech   | 24.07.2021 | přečteno: 3913×

Vzhledem k tomu, že pro akce s masovou účastí stále platí řada omezení a přísných pravidel pro jejich konání, a také vzhledem ke všem nejistotám a hrozbám, které s sebou přináší nové vlny mutací virů, se RunCzech rozhodl zrušit svůj velmi populární Sportisimo 1/2Maraton Praha a Birell Grand Prix Praha, původně plánované na 4. a 5. září 2021, a stejně tak Pražskou štafetu zamýšlenou na 25. srpna 2021.

Uspořádání akce světové úrovně vyžaduje měsíce příprav, které organizátoři za daných okolností neměli k dispozici. Za současné situace by RunCzech nebyl schopný zajistit takový servis, na který jsou závodníci zvyklí.

Nehledě na nezbytnou dobu pro přípravu by byli pořadatelé nuceni start těchto závodů rozložit do velkého množství vln, v souvislosti s počtem již dříve registrovaných běžců. Starty závodů by se roztáhly na několik hodin, město by bylo v tomto důsledku uzavřeno na daleko delší dobu, než je běžné. Vzhledem k opakovaným průběhům na některých komunikacích by závod v podstatě nebylo možné technicky uspořádat.

Podle Carla Capalba, prezidenta organizačního výboru RunCzech Pražané nadšeně podporují aktivity RunCzech: „oslavují s námi, fandí v ulicích, kvitují ekonomický přínos závodu. Ale uzavřít město na celý víkend a blokovat centrum města by bylo nefér vůči běžcům i místním obyvatelům."

Všem registrovaným běžcům, kteří zaplatili startovné, dávají organizátoři k dispozici možnost buď převést svou registraci na rok 2022, proměnit startovné na poukaz do e-shopu www.allrunnersarebeautiful.com, případně věnovat svou částku na neziskový projekt „Pryč ze židle“, který má za cíl motivovat studenty k pohybu a vítězným školám navíc pomáhá zlepšovat sportovní infrastrukturu na středních školách.

Mezitím však RunCzech stále plánuje uspořádat další regionální závody. 24. července 2021 Generali Česká Red Run v Novém Městě na Moravě a Mattoni 1/2Maraton Olomouc, konkrétně 14. srpna 2021. Tyto závody jsou v souladu s bezpečnostními a hygienickými opatřeními reálné uskutečnit.

Od srpna až do konce října organizátoři zvou všechny běžce na bezplatnou virtuální běžeckou výzvu Mattoni FreeRun Run & Plog. Projekt je propojen se sdružením Plogging Česko a společně budou běžce inspirovat ke sběru odpadu při běhu a k tomu, aby byl jejich region zelenější.

Osud Volkswagen Maratonu Praha a Mattoni závodů v Ústí nad Labem, Liberci a Českých Budějovicích je denně diskutován a sledován. Další informace organizátoři zveřejní v průběhu srpna. RunCzech spoléhá na to, že s větším počtem lidí, kteří se nechají očkovat vakcínou proti onemocnění covid-19, se brzy obnoví pravidelný program závodů. Do té doby má Carlo Capalbo pro běžce jednoduchý vzkaz plný naděje: "Pokračujte v tréninku. A my budeme dál vymýšlet nové výzvy a hledat cestu pro uspořádání závodů té nejvyšší kvality!“

Veškeré technické informace budou komunikovány na samotné závodníky a dostupné na www.runczech.com.

Komentáře (Celkem 6)

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runczech.com muž 24.07.2021 12:08:21

Vzhledem k tomu, že pro akce s masovou účastí stále platí řada omezení a přísných pravidel pro jejich konání, a také vzhledem ke všem nejistotám a hrozbám, které s sebou přináší nové vlny mutací virů, se RunCzech rozhodl zrušit svůj velmi populární Sportisimo 1/2Maraton Praha a Birell Grand Prix Praha, původně plánované na 4. a 5. září 2021, a stejně tak Pražskou štafetu zamýšlenou na 25. srpna 2021.
Odkaz na článek

avatar

Sloviensko

rudo muž 24.07.2021 15:16:29

Do té doby má Carlo Capalbo pro běžce jednoduchý vzkaz plný naděje: "Pokračujte v tréninku. A my budeme dál vymýšlet nové výzvy a hledat cestu pro uspořádání závodů té nejvyšší kvality!“

a nucime se merit spravne trat a zverejnit protokoly z mereni.

doted jsme protokoly z mereni posledniho maratonu radsi nezverejnili a doufame ze se na to zapomene.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

10 km: 0:38:51 (2022)
půlmaraton: 1:52:14 (2018)

MIKR muž 26.07.2021 10:50:11

>> rudo, 24. 07. 2021 15:16:29

Jestli protokoly někde zveřejnili nevím, já už to pak nekontroloval, ale předpokládám, že ne.

Na moji mailovou žádost se tehdy ozval pan Nesrsta z PIM, že je vše k nahlédnutí u nich v sídle a že je možné si sjednat osobní návštěvu. Na to jsem reagoval dotazem, zda by bylo možné dokumenty zaslat elektronicky, protože kvůli tomu nepojedu do Prahy. Na to už se nikdo neozval. Nechtěl jsem pána jmenovat, ale když neodpovídá na maily…

Paradoxem je, že jsem na počátku stál na druhé straně barikády s názorem, že o délce trati nemám důvod pochybovat :) Ale když nechtějí ukázat protokol, tak nevim :)

avatar

Sloviensko

rudo muž 26.07.2021 11:07:26

>> MIKR, 26. 07. 2021 10:50:11

dik za info

vedel som ze nic neposlali, ved si slubil, ze to hned zverejnis ak nieco dostanes

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:11 (2006)
maraton: 2:42:13 (2006)

Ondriško muž 26.07.2021 11:54:50

>> rudo, 24. 07. 2021 15:16:29

Bez tej spústy masových bežcov usporiadať podujatie svetovej úrovne očividne nie je žiadne ,,terno", nielen ekonomicky, o čo Capalbovi pravdaže ide. Charitu on veru nerobí. Posledná akcia Battle of the Teams sa opakovať isto nebude.

Aj ja som napísal mail na PIM, pravdaže, žiadna odpoveď neprišla.

Inak, pokiaľ ide o premeranie trate, isto by sa v noci po častiach svojpomocne trať zmerať dala.

avatar

Sloviensko

rudo muž 26.07.2021 12:14:20

>> Ondriško, 26. 07. 2021 11:54:50

to uz je na niekom,, kto si to chce overit

musel by si pustit zaznam celeho maratonu aby si videl kade sa rezali zatacky na namestiach, kedze sa nekopirovali krizovatky ulic

kazde sa naozaj bezalo uz nezistis

predpokladam ze klasicka modra ciara idealnej trate uz neexistuje, ak vobec povodne bola

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 16.08.2021 08:04:22

Přeložím článek do srozumitelného jazyka. Runczech se prostě rozhodl nenamáhat se. Peníze od běžců mají… Nabídnuté možnosti ohledně toho, jak naložit se startovným, jsou směšné.

Od 1.8. platí možnost venkovních akcí s účastí až 7000 osob. Kolik běhalo lidí půlmaraton v reálu? V roce 2019 ev. v cíli necelých 10 500 účastníků. Ti by rozhodně všichni neběželi, priority se změnily, někdo by z obav přeložil ještě na příští jaro.

Čekat na to, až bude situace stejná, jako byla před dobou covidí, to je nereálné. Berlínský maraton se letos poběží. Vyžadují ukončené očkování, ev. doklad o predělaném onemocnění či na místě provedený neg. PCR test. Když čtu o opatřeních na startu, moc odlišné nebudou. Není to jediný závod, co se poběží. Evidentně to jde. A tak se vůbec nedivím hlasům mnohých, že s Runczechem skončili.

Motto: Petit cheval de manege :-)
Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.