Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Juniorský maraton zná první finalisty

RunCzech   | 06.04.2016 | přečteno: 6690×

V pravé poledne odstartoval ve středu v Českých Budějovicích jubilejní dvacátý ročník Juniorského maratonu. V lehce větrném jarním počasí bojovalo v centru města na náměstí Přemysla Otakara II. o účast v celostátním finále 21 desetičlenných týmů z celého Jihočeského kraje.

S maratonskou vzdáleností se vyběhly vypořádat týmy složené z deseti studentů středních škol, přičemž v každém týmu musely být minimálně tři slečny. Na každého středoškoláka tak čekalo 4,2 kilometrů běhu. Nejlépe celou trasu zvládli studenti z A týmu Gymnázia a střední odborné školy ekonomické Vimperk, když zvítězili v čase 2:48:09. O více než šest minut zpět doběhl tým Gymnázia Česká z Českých Budějovic (2:54:47), o dalších víc než osm minut na třetí příčce finišoval B tým Gymnázia a střední odborné školy ekonomické Vimperk (3:03:13).

Závodu se zúčastnily dokonce i jedna učitelská štafeta z Gymnázia Strakonice (3:52:11). „Dnes nás počasí ze začátku trošku zlobilo. Na startu docela foukalo, ale později se vítr uklidnil a na závodě byla tradiční skvělá atmosféra,“ říká Bojan Nankovič z organizačního týmu RunCzech.

Dva nejrychlejší týmy se kromě cen od Fitness 14 zároveň kvalifikovaly do květnového finále na Volkswagen Maratonu Praha, kde budou v neděli 8. května startovat po boku nejlepších světových vytrvalců. Všichni finalisté mají od organizátorů hrazenou dopravu do Prahy a zpět a ubytování ze soboty na neděli. Kromě zážitku ze závodu jsou pro všechny připraveny účastnická trička a v cíli medaile. Ti nejlepší obdrží ceny, které jsou předávány v rámci slavnostního vyhlašování a jedni vylosovaní šťastlivci se navíc mohou těšit na zájezd do Bruselu.

Juniorský maraton je neziskový projekt pořadatelů RunCzech běžecké ligy a největší běžecký závod pro studenty středních škol v celé České republice. Třináct semifinálových kol v třinácti krajských městech na startovní čáru přivede stovky středoškoláků z celé země.

Více informací a kompletní výsledky naleznete na www.runczech.com/jmc.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runczech.com muž 06.04.2016 19:39:58

V pravé poledne odstartoval ve středu v Českých Budějovicích jubilejní dvacátý ročník Juniorského maratonu. V lehce větrném jarním počasí bojovalo v centru města na náměstí Přemysla Otakara II. o účast v celostátním finále 21 desetičlenných týmů z celého Jihočeského kraje.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.