Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Premiéru Golden Trail National Series vyhráli Čípa a Lovrantová

Premiéru Golden Trail National Series vyhráli Čípa a Lovrantová
foto: Trailrun.cz/Jan Dvořáček

tisková zpráva | 29.04.2019 | přečteno: 3168×

Historický první závod prestižní Golden Trail National Series proběhl v neděli v rámci tradičního slovenského závodu SALOMON Baba – Kamzík. Cílem a snahou Golden Trail National Series je přivést na své závody skutečnou běžeckou špičku a dát příležitost top běžcům poměřit navzájem své kvality, což se v případě závodu SALOMON Baba – Kamzík podařilo.

Na startu se sešla užší špička české a slovenské vrchařské elity. V mužské kategorii vládla česká šestice Jiří Čípa, Marek Causidis, Jiří Petr, Tomáš Křivohlávek, Radek Hübl a Jan Zemaník, z nichž jsou všichni až na ústeckoorlického rodáka Radka Hübla členové Salomon/Suunto týmu. Náhoda? Těžko říct.

„Závod byl moc pěkný, protože atmosféra kolem závodu byla super a moc jsem si užil finálový kopec na Kamzíku. Musím uznat, že trasa závodu byla šitá vyloženě pro mě,“ uvedl Jirka Čípa a pokračoval: „V takovém terénu a profilu často trénuji a mám ho rád, protože je krásně běhavý a přitom se jedná o trail v přírodě.“

„Asi od třetího kilometru jsem se osamostatnil a běžel sám svoje tempo. I když jsem za sebou kluky cítil ještě nějaký čas, tak jsem nemusel tlačit až zase tak na pilu a běžel si svoje. Jsem moc rád, že jsem dokázal vyhrát v opravdu nabité konkurenci. Doběhnout s ostatními pod finálový kopec bych asi nechtěl. Každopádně jsem rád, že něco takového tady v Česko/Slovensku vzniklo, protože zazávodit si takovými borci, na takových tratích, je pro mě vždycky výzva a fajn věc a už se těším na další závod!“ dodal vítěz.

V hlavní kategorii žen zde už počtvrté v historii zvítězila skvěle běžící Katarína Lovrantová ze slovenského Salomon/Suunto týmu. Druhá za Katarínou doběhla specialistka na horské běhy Natalia Tomasiak z Polska. A třetí skončila Magda Horká z Prahy, která je mimochodem sestrou vítěze Jiřího Čípy.

„Posledných cca 300m pred cieľom, ktorý je na kopci sú vždy bubnisti a proste aj keď človek padá únavou, všetci sa rozbehnú na bubnovanie. Mne osobne veľmi vyhovuje, že celých 26km je super behateľných, je to rýchly pretek bez ťažkých technických pasáži – nohy sa dajú krásne pustiť,“ líčila Lovrantová.

„Pred konkurenciou, ktorá sa tu zišla vrátane medzinárodných top bežkýň som mala rešpekt a nevedela som, čo očakávať. Chcela som ísť svoje preteky, dať do nich všetko a uziť si to naplno. Po štarte vypálila Natalia Tomasiak rýchlo dopredu a som si povedala, že skúsim proste ísť s ňou dokiaľ to pôjde. Po asi 1km behu za ňou sa mi zdalo, že trochu spomalila, tak som šla svoje tempo pred ňu. Celý zvyšok pretekov som potom odbehla už sama.“

Výsledky – top 3 muži:

  1. Jiří ČÍPA Salomon/Suunto, CZE – 01:36:24
  2. Marek CAUSIDIS BUFF/SALOMON TEAM, CZE – 01:37:01
  3. Jiří PETR Salomon/Suunto, CZE – 01:37:24

Výsledky – top 3 ženy:

  1. Katarína LOVRANTOVÁ Salomon/Suunto, SVK – 02:00:02
  2. Natalia TOMASIAK Salomon Suunto Poland Team, POL – 02:00:49
  3. Magda HORKÁ Praha-Zbraslav, CZE – 02:01:31

O kvalitě startovního pole nelze pochybovat, neboť byl překonán rekord trasy a to hned čtyřmi závodníky. Dosavadní rekordní čas zde měl hodnotu 1:40:33 a zaběhl ho Slovák Andrej Paulen. Mimo první tři závodníky tento čas překonal také čtvrtý Tomáš Křivohlávek s časem 1:38:30.

Tento ročník závodu SALOMON Baba – Kamzík nebyl úspěšný pouze z pohledu účasti elitních závodníků, ale také díky již tradičně celkově vysoké účasti. Na startovní listině trasy vedoucí z Pezinské Baby na Kamzík (BK26) bylo zapsáno 585 závodníků. Trasu z Kamzíku přes Babu zpět na Kamzík (KBK53) absolvovalo 194 závodníků a ve startovní listině nejkratší trasy dlouhé 16 km bylo 188 jmen.

Výsledky: http://vysledky.vysledkovyservis.sk/results.aspx?…

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 29.04.2019 16:49:21

Historický první závod prestižní Golden Trail National Series proběhl v neděli v rámci tradičního slovenského závodu SALOMON Baba – Kamzík. Cílem a snahou Golden Trail National Series je přivést na své závody skutečnou běžeckou špičku a dát příležitost top běžcům poměřit navzájem své kvality, což se v případě závodu SALOMON Baba – Kamzík podařilo.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.