Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Do práce na kole, doma třeba na rotopedu. Už od května!

Do práce na kole, doma třeba na rotopedu. Už od května!
foto: Do práce na kole

tisková zpráva | 15.04.2020 | přečteno: 2885×

Udržení psychické i fyzické kondice, jarní motivace a největší národní teambulding. To všechno stojí za 10. ročníkem výzvy Do práce na kole, která se podle plánů uskuteční tradičně v květnu. Uspořádání akce i v rámci aktuálních omezení je pozitivní výzvou i v době, kdy se naprostá většina všech akcí ruší nebo přesouvá.

Rozhodli jsme se ale upravit pravidla tak, aby se mohli zapojit také všichni, kteří pracují z domu nebo aktuálně nepracují vůbec. Pravidelný pohyb a dobrá nálada jsou totiž zásadní úplně pro každého.

Letošní 10. ročník jsme s kolegy připravovali celý rok, aby byl nejlepší, největší a nezapomenutelný. A toho se ani v této neveselé době nevzdáváme. Pojeďte, pojďte, poběžte a nově: zacvičte si a zameditujte si s námi! Z výzvy, kterou v uplynulých letech brali někteří účastníci jako výkonnostní hec, se tak zrodila nová akce. Nepůjde o čísla a tabulky (i když ani o ně ochuzení nebudete), ale o pravidelnou chvilku sama pro sebe a zároveň hromadné postavení se „blbé náladě“.

Veškeré podrobnosti najdete v sekci Pravidla, ale už teď můžeme potěšit ty, kteří se denně nedopravují do kanceláře nebo do továrny. Do systému totiž bude možné zapsat zdravotní vycházku nebo vyjížďku do parku nebo do lesa, bezmotorovou cestu na nákup nebo i sportovní či relaxační aktivity doma (např. šlapání na rotopedu, jógu nebo posilování). Zároveň je možné tyto aktivity kombinovat v rámci celého měsíce i v rámci týmu.

Do konce března vyslyšelo výzvu Do práce na kole na 10 600 účastníků z celé republiky. Už 2. dubna jsme spolu s GLS odeslali stovky startovních balíčků týmům, které se stihly přihlásit v první vlně. Na ulici nebo za okny domů už tak budou brzy k vidění první nadšenci v trikách nebo nákrčnících s motivem od Jaromíra 99.

Jdete do toho s námi? Registrace pokračuje na dpnk.dopracena­kole.cz/regis­trace

Výzva Do práce na kole letos kvůli situaci ještě víc popře svůj název. Nejen, že se už tradičně zapojí i účastníci na koloběžkách, běžci a chodci, ale nově nebude vůbec potřeba cestovat do práce! Jak jsme s ohledem na nouzový stav upravili pravidla? A proč je důležité nezapomínat na pravidelný pohyb?

Pokud budete jezdit/běhat/chodit do práce, nic se pro vás nemění. Všichni ostatní, kteří s prací, nebo bez práce zůstanete doma, si budete moci zapisovat jakýkoliv venkovní bezmotorový pohyb s jakýmkoliv cílem i bez cíle (kondiční běh, ale klidně i cestu na kole na nákup), domácí cvičení (např. šlapání na rotopedu, posilování, nebo jógu). Níže koukněte na všechny možnosti, které nás napadly. Určitě se ale nebojte zapisovat i jakékoliv další, na které jsme nepřišli, ale které podle vás cvičením/ fyzickou aktivitou jsou. Letos to bude zkrátka trochu volnější. Ale buďte prosím féroví. Nakonec byste podvedli leda sami sebe.

Všechny tyto aktivity budete moci kombinovat v rámci celého května i v rámci vašeho týmu (můžete být v týmu s dojíždějícími do práce i s “homeofficáři”). Veškeré podrobnosti najdete v sekci Pravidla.

Všichni, kdo budou jezdit/běhat/chodit do práce a z práce nebo kamkoliv jinam v rámci home office, si mohou zapisovat cesty ve svém profilu klasicky přes ikonky kolo nebo běh.

Kdo se bude věnovat domácímu fyzickému cvičení, psychické relaxaci a dalším aktivitám, které podporují udržitelnost nebo mezilidské vztahy, může si tyto aktivity zapisovat pomocí nové ikonky (cvičící postavička).

Všechny cesty pracujících i aktivity “homeofficářů” se budou počítat do kategorie Pravidelnost. Abyste docílili 100% pravidelnosti, měli byste si zapsat každý pracovní den cestu do práce a z práce nebo alespoň dvě 15minutové aktivity.

P.S.: V září pak uvažujeme udělat další měsíční výzvu a dát šanci zúčastnit se i těm, kterým to v květnu nevyjde. Bez května ale určitě nebude ani září.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 15.04.2020 19:26:54

Udržení psychické i fyzické kondice, jarní motivace a největší národní teambulding. To všechno stojí za 10. ročníkem výzvy Do práce na kole, která se podle plánů uskuteční tradičně v květnu. Uspořádání akce i v rámci aktuálních omezení je pozitivní výzvou i v době, kdy se naprostá většina všech akcí ruší nebo přesouvá.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.