Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Crafťáci zahájili třetí sezonu týmových půlmaratonů vítězstvím

Crafťáci zahájili třetí sezonu týmových půlmaratonů vítězstvím
foto: Craft Team Running

tisková zpráva | 13.07.2020 | přečteno: 2557×

Napínavé souboje i nevídanou sounáležitost k dresu a parťákům přinesl úvodní podnik třetího ročníku Craft Team Running – týmový půlmaraton v parku Portheimka v Praze 5. Vítězství si po roce odnáší čtveřice, hájící barvy titulárního partnera seriálu.

„Dali jsme se dohromady na poslední chvíli, ale přestože už nikdo z nás přímo pro Craft nepracuje, tuhle bezvadnou akci jsme si nechtěli nechat ujít,“ říkal Darek Buchálek, bývalý šéf sportovního obchodu Vavrys doslova za rohem od trati. I když na loňský skvělý čas Kalokagathie s dvojčaty Svobodovými a členy české reprezentace Frišem a Sýkorou nedosáhli, dostali se těsně pod hodinu (59:51, resp. 54:14).

Spolu s ním si na vítězství v prvním ročníku týmových půlmaratonů zavzpomínali Marek Pospíšek, ano, to je kluk z plakátu, resp. z reklam Craftu, Jakub Holý a Jiří Mareš. Elitní Crafťáci se na čele postupně vzdalovali, ale o zbylé stupně vítězů se rozhořel dramatický souboj, snad nejnapínavější v historii seriálu.

Druhou pozici si vyběhli nováčci z Běžeckých tréninků online z Hradce Králové, vedení Tomášem Hrbkem, bývalým předním stýplařem, dnes koučem. Ten přišel s dosud nevídanou taktikou, rychlejším střídáním čtyř běžců na šestnácti úsecích půlmaratonské trati a jejich teprve postupným nasazováním do závodu. „Z mých zkušeností by to při takové zátěži do čtyř minut byla už dlouhá pauza skoro dvanáct minut a hrozilo by zatuhnutí,“ vysvětloval.

Jeho hlavní triumf Michael Smutný, který běhá ligu na dráze za Liberec, dosáhl i nejlepšího úseku 3:31. Nakonec běžel šestkrát, trenér Hrbek čtyřikrát a zbylí dva muži Jiří Klikoš a David Kubias třikrát. I o tom se rozhodlo ale až v průběhu závodu podle vývoje.

Strategii musel měnit i nakonec třetí tým Běháčků. Původně plánoval nastoupit jen ve třech, na poslední chvíli postavil čtvrtého člena. Ten však mírně zaostal, proto si dal po druhém úseku pauzu a ve vyrovnané stíhačce už dostali přednost rychlejší členové. Až do posledních kroků musel hájit bronzovou pozici Max Semenčukov, špičkový kuchař, původem z Kazachstánu, a vynikající běžec. Stejně jako on běžel pětkrát také Dušan Erbs, evropský šampion v canicrossu. Zbylí dva „nosiči vody“ si rozdělili „práci“ v poměru 4:2…

Povětšinou hezčí polovina populace obsadila také mnoho míst ve štafetách, ale paradoxně dvě formace Báječných žen v běhu nasadily i muže… Nejlepší komplet dámské kvarteto s názvem Lékárna 1 (1:24:45) běželo v sestavě Veronika Horáková, Jana Fojtů, Veronika Krajčová, Dagmar Dolinská.

„Moc se mi to líbilo. Určitě výborná porce pro přípravu běžce různých specializací i výkonnosti,“ hodnotil zkušený běžec a srdcař Tomáš Hrbek. „Příště přijedeme určitě zase, byla tady výborná atmosféra.“ Tu už před vchodem do smíchovského kostela svatého Václava rozjeli účastníci Family Runu (dvoučlenná štafeta jedno dítě – jeden dospělý). Přesto, že dopoledne propršelo, na závody už Svatý Petr nachystal takřka ideální podmínky, a kdo přišel, určitě nelitoval.

Kompletní výsledky najdete zde.

Více informací na www.teamrunning.cz.

Příští závod Craft Team Running se koná na Lipně 22. srpna.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 13.07.2020 12:06:19

Napínavé souboje i nevídanou sounáležitost k dresu a parťákům přinesl úvodní podnik třetího ročníku Craft Team Running – týmový půlmaraton v parku Portheimka v Praze 5. Vítězství si po roce odnáší čtveřice, hájící barvy titulárního partnera seriálu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.