Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Beskydy jsou už tradičně jednou z nejoblíbenějších lokalit Běhej lesy

Beskydy jsou už tradičně jednou z nejoblíbenějších lokalit Běhej lesy
foto: Běhej lesy

Běhej lesy | 08.08.2021 | přečteno: 2876×

Beskydská zastávka Běhej lesy je každoročně beznadějně vyprodaná a ani letos tomu nebylo jinak. Zázemí ve skiareálu Bílá v sobotu 7. srpna patřilo více než 1700 běžcům, kteří si přijeli užít nejen závod samotný, ale také cestu na start lanovkou nebo jedinečné výhledy do beskydské krajiny z hřebenu hor.

Seriál Běhej lesy se přehoupl do své druhé poloviny. Účastníci se vydali do lesů v blízkosti slovenských hranic, do kraje, který je proslulý frgály, vřelou atmosférou a vždy dobrou náladou. A jak se závod na severu Moravy vydařil a kdo okupoval stupně vítězů?

Závod provázelo po vydatných deštích doslova ideální počasí, modré nebe a příjemné letní teploty. Na trasu, ať už dětskou Dr.Max, nezávodní VoltaRUN pro všechny generace nebo tradiční delší a kratší variantu pro dospěláky, se vydalo celkem 1704 běžeckých nadšenců.

Na krátké trati, měřící 11 km, triumfovala Barbora Názlerová s časem 00:51:11, její mužský souputník, Tomáš Vocetka, proťal cílovou pásku v čase 00:43:53. Výkony jsou to obdivuhodné a kdo na Běhej lesy jezdí, ten ví, že vítězové těchto distancí nejsou žádnými nováčky a pravidelně se objevují na nejvyšších příčkách.

Dlouhá trasa (19 km) dnes patřila Jaromíru Hradeckému (01:17:49) a Denise Krejčiříkové (01:28:18). Podmínky v horském terénu byly lehce ztížené deštěm, který předcházel sobotnímu závodu. Běžci se ale s podmínkami vypořádali nad míru zdatně, čemuž odpovídají jak vítězné časy, tak i ty ostatních závodníků.

Beskydskými panoramaty to ale nekončí, ba naopak. Už příští zastávkou je Karlštejn, kde se závodníci mohou těšit na úchvatné výhledy na majestátný hrad Karlštejn a trasu vedoucí lomem Velká Amerika místy, kam se obyčejný smrtelník běžně nedostane. Ulovte si některé z posledních volných startovních čísel na www.behejlesy.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behejlesy muž 08.08.2021 11:06:28

Beskydská zastávka Běhej lesy je každoročně beznadějně vyprodaná a ani letos tomu nebylo jinak. Zázemí ve skiareálu Bílá v sobotu 7. srpna patřilo více než 1700 běžcům, kteří si přijeli užít nejen závod samotný, ale také cestu na start lanovkou nebo jedinečné výhledy do beskydské krajiny z hřebenu hor.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.