Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vyzkoušejte naši stránku na Facebooku

Vyzkoušejte naši stránku na Facebooku
foto: archiv behej.com

behej.com | 30.06.2011 | přečteno: 20336×

Sociální sítě jsou fenoménem dnešní doby. Stovky milionů uživatelů internetu se denně připojují na jednu z největších z nich – Facebook, aby si prohlédli, co se stalo v oboru jejich zájmu nového, nebo chtějí jen prohodit pár vět se svými kamarády z vedlejší ulice či kontinentu.

Pro neznalé si nejprve zkusme objasnit, co to jsou internetové sociální sítě. Vypomůžeme si přirovnáním. Jedete ráno do práce, řekněme autobusem. V něm potkáte několik svých přátel a dáte se s nimi do hovoru. „Co je nového? Viděl jsi včera toho Bolta? Jo, byl fakt super. Nedávno jsem o něm četl super článek.“ A vy víte, že si ten článek určitě musíte přečíst, protože vás to zajímá. Současně jste rádi, že vám kamarád ušetřil moře času hledáním informací o fenomenálním jamajském sprinterovi.

No a podobnou „cestu autobusem do práce“, byť v pohodlí u počítače, podniká denně čím dál více lidí. Pomocí pár kliknutí myší si najdete na sociální síti známé, bývalé spolužáky a spolupracovníky, i třeba příbuzné, se kterými jste se dlouhá léta neviděli. Se všemi si můžete vyměňovat názory na aktuální události, sdílet pocity, ale i ukazovat fotografie či upozornit na zajímavá videa. Není ani problém si takto povídat s řeckou ultralegendou Yiannisem Kourosem, chcete-li!

Konkrétně Facebook je zdarma, je třeba se jen zaregistrovat, což je otázkou pár desítek sekund, a pak již začít hledat své kamarády.

Své přátele schvalujete, čili máte kontrolu nad tím, koho si „připouštíte“ blíže k sobě a komu budete sdělovat třeba i své osobní informace. Někdo může mít z tohoto fenoménu obavu, pro jiného to je naopak ohromně přínosné. Pro běžce se nabízí šance najít si rychle kamaráda na společný trénink či víkendový delší výběh.

Na Facebooku najdete kromě individuálních uživatelů i moře zájmových stránek (třeba fan klub Pauly Radcliffe) a stránek prezentačních (například vaší oblíbené značky běžecké obuvi). Máte tak z jedné ruky vše aktuální a zajímavé, bez nutnosti probírat se tunou balastu, který vidět nechcete. To je možná nejsilnější argument pro ty, kteří se sociálních sítí dosud obávali, že je oberou o další drahocenný čas. Ony jsou totiž kromě zábavy vás schopny rychleji nasměrovat k tomu podstatnému.

O síle sociálních sítí sdružovat podobně „postižené“ lidi svědčí už jen to, že stránka behej.com nasbírala za pouhý měsíc od svého spuštění v roce 2009 přes 700 fanoušků! Dnes již jich je 5200 a denně přibude více než deset nových tváří. Pro nás je to kouzelné i v tom, že už to není jen o anonymní přezdívce na diskusním fóru, ale představujete se nám virtuálně komplet.

Ne náhodou jsou pak diskuse na Facebooku mnohem kultivovanější, když se tam všichni znají, respektive mohou si zjistit vaší identitu! Možná právě proto evidujeme na Facebooku i větší procento žen a dívek, které se většinou vyhýbají diskusním přestřelkám jinde na webu. Zajímavé je i věkové složení fanoušků naší stránky na Facebooku – rozhodně to nejsou jen teenageři!


NAVŠTIVTE STRÁNKU BEHEJ.COM NA FACEBOOKU

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Litoměřice, Brno

Celkem 823 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:00 (2007)
maraton: 4:30:00 (2007)

beny6 muž 06.10.2009 03:25:38

:) no jo dneska je facebook fakt uz vsude

Motto: ツ
avatar

Praha 4- Písnice

Celkem 167471,18 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:32:53 (1983)
půlmaraton: 1:14:34 (1986)
maraton: 2:33:20 (1984)

cernyvac muž 18.11.2009 07:37:17

Nádherné, ještě aby to tak fungovalo. V dubnu jsem se pokoušel o registraci na facebooku, pak jsem účet deaktivoval. Nyní jsme se chtěl zaregistrovat a ejhle strašný problém…
Když tam napíšu email a heslo, chce to konfirmaci (tu dubnovou), davakrát mi ji poslali a napsali mi že mám kliknout na konfirmační www odkaz. Když na to kliknu, oznámí mi že je propadlá..A abych si změnil e mail… Když jsem to tedy s odporem udělal, napsali mi že mi odeslali zprávu, samozřejmě že nic nepřišlo…
Komu napsat, kontakty nikde žádné, samý automat, zlaté behej.com. Kdybyste někdo věděl kam se dá napsat , eventuálně zavolat z Facebooku, napište
Díky
V. Černý /cernyvac@vse.cz, cernyvac@email.cz/

avatar

Domažlice

Celkem 41658,15 km
Minulý měsíc 190,3 km
10 km: 0:35:12
půlmaraton: 1:14:55 (2004)

nory muž 31.01.2010 19:57:39

cau mam polar rs300 g1.muže při behu na lyžich proměřovat DIK za odpoved

administrator 03.04.2010 13:33:03

Sociální sítě jsou fenoménem dnešní doby. Stovky milionů uživatelů internetu se denně připojují na jednu z největších z nich – Facebook, aby si prohlédli, co se stalo v oboru jejich zájmu nového, nebo chtějí jen prohodit pár vět se svými kamarády z vedlejší ulice či kontinentu. Již dva týdny máme svou stránku na Facebooku i my a příliv jejích fanoušků nás šokoval!


Odkaz na článek
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.