Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na Sild krosu dominovali Kupidlovský a Fanturová

Na Sild krosu dominovali Kupidlovský a Fanturová
foto: Martin Symon

Martin Singr | 01.11.2009 | přečteno: 6662×

Jako již tradičně se první listopadovou neděli v Krčském lese sešli běžci nejen z Prahy a okolí, aby poměřili síly na známém a oblíbeném Sild krosu. Teploty se pohybovaly pouze lehce nad bodem mrazu, ale na tyto podmínky jsou zde závodníci zvyklí. Zvítězili s jasnou převahou Daniel Kupidlovský (Praha 5) a Lenka Fanturová (TT Gluma).

Nakonec se prezentovalo 119 závodníků, což je zhruba o osmdesát méně než loni, kdy byl závod součástí Poháru behej.com.

„Myslím, že to asi nebylo ideální běžecké počasí, ale na tuto podzimní dobu je takové počasí klasické. Je dobré, že alespoň nepršelo, mohlo být i hůře. Chodí sem docela hodně mladších. To je podle mě rozdíl od jiných pražských běhů, kde je převaha veteránů. Tady bylo hodně i mladých žen,“ řekl za organizátory Luboš Matějů.

Závod mužů na dvě kola byl odstartován v půl jedenácté a od startu běželi na čele Daniel Kupidlovský z Prahy 5 a Jan Souček z Dukly. Cílem prvního kola probíhali společně, přičemž o pár kroků byl v této chvíli lepší první jmenovaný. Krátce po vběhnutí do druhého kola zrychlil, udělal si dostatečný náskok a sám běžel vstříc dalšímu skvělému výsledku. Na těžké krosové trati, kde převýšení každého kola činilo téměř sto metrů, zaběhl 10 kilometrů v čase 34:15.

Tohoto výsledku dosáhl jen pár dní po druhém místě v Týništi, kde si zaběhl osobní rekord na 10 km. Během uplynulého měsíce si navíc připsal dva úspěšné maratony v Benešově u Semil a v pražské Stromovce.

„Běželo se mi taky dobře, ale byl jsem trošku unavený z Týniště,“ přiznal v cíli vítěz a dodal: „Myslím, že kdyby se mnou tady někdo běžel, tak bych běžel rychleji, ale ne o moc.“

Druhý do cíle doběhl Jan Souček v čase 35:17, v závěru se mu ale přibližoval vynikající Gareth Davies (Liga 100 Praha), který byl pouze o 12 vteřin pomalejší a zaslouženě vyhrál v kategorii mužů od 40 do 49 let.

Jako třetí v kategorii mužů do 39 let doběhl v čase 36:31 Rudolf Jánošík ze Spartaku Vlašim. Druhý za vítězným Daviesem v nejmladší veteránské kategorii byl Roman Glut a třetí Tomáš Rychecký. Mezi muži od 50 do 59 let vyhrál Ivan Minchev (OK Jihlava) v čase 40:05, na stupně vítězů jej doprovodili Pavel Novák a Jaromír Doležal. Mezi muži nad 60 let pak vyhrál Igor Tausinger (Crotalus) v čase 42:07, který v sobotu běžel Janovských 19 km. Za jeho zády skončili Tomáš Kohout a Jan Svoboda.

Mezi ženami od startu do cíle jasně vedla Lenka Fanturová, která také zvítězila v čase 19:53. Do cíle doběhla s obrovským náskokem minuty a čtyřiceti vteřin. Druhá v cíli byla Lenka Rabiňáková (RC Baset). Měla však nepříjemnou kolizi pár vteřin po startu, kdy se snažila dostat dopředu ze zadních pozic a upadla. Naštěstí se však hned zvedla a dokázala se dostat na pozici druhé nejlepší ženy. Jako třetí doběhla Veronika Andrlová (Dukla) v čase 22:08.

Mezi ženami nad 40 let vyhrála Karla Mališová (USK Praha) v čase 22:12, nyní jí ale byla vyrovnanou soupeřkou Květa Valentová závodící za AVC Praha – doběhla se ztrátou pouhých 13 vteřin. Třetí byla Pavla Suchanová (TJ Kovo Praha) v čase 23:09.


KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

 

PODROBNOSTI O ZÁVODU V TERMÍNOVCE