Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vběhněte do Nového roku maratonem

Vběhněte do Nového roku maratonem
foto: Roman Baláž

Roman Baláž | 25.12.2009 | přečteno: 3584×

Příležitost máte hned 2. ledna 2010, kdy Baláž Extreme-Team Ostrava pořádá Ostravský novoroční zimní maraton. Velmi rychlá trať na prakticky absolutní rovině nabízí v případě dobrého počasí šanci, že se v běžeckých tabulkách roku 2010 zapíšete hodně vysoko.

Baláž Extreme-Team Ostrava známe spíš jako pořadatele horských běhů a dogtrekkingových akcí běhání se psy. Tentokrát ale připravil klasický maraton, který odstartuje v 10 hodin v sobotu 2. ledna v Ostravě – Bělském lese. Na závodniky čeká 8 okruhů po 5,275 km na skoro absolutně rovinaté velmi rychlé trati vedené hlavními lesnimi cestami.

V pěkném běžeckém areálu Bělského lesa se poběží souběžně také závod na 10,550 km (2 okruhy) tedy 1/4 maraton. Pokud nebude nějaké extrémně špatné počasí (větší sněhová nadílka), je trasa co do rychlosti srovnatelná se silničními závody. Lesní cesty budou i v případě sněhové vrstvy prohrnuté nebo dobře ušlapané, protože vedou po hlavních místech, která slouží k procházkám  veřejnosti.

V každém kole bude občerstvovací stanice a trasa bude značená po jednotlivých kilometrech. Stránky závodu jsou www.ostravskymaraton.estranky.cz  Na těchto stránkách už najdete předběžnou startovní listinu. Termín pro přihlášení je 29. 12. 2009.

Přijďte si vyzkoušet maraton vedený v krásném lesním prostředí a vykročte (vběhněte) do nového roku jak se patří ve velkém stylu a pokud nebudete zrovna usilovat o kvalitní čas, tak se přijďte proběhnout s kamarády a ukrojit v úvodu roku hned pěknou dávku kilometrů.


 

Webové stránky závodu

Odkaz na maraton v termínovce

Čtvrtmaraton v termínovce

V pondělí 28. 12. 2009 se startem v 11:00 se také běží  Zimní běh Bělským lesem na 7 km.
Stránky zimního běhu Bělským lesem