Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Behej.com v roce 2010: Vy ještě nejste online?

behej.com | 21.02.2007 | přečteno: 4195×

Pokračujeme ve zveřejňování nejlepších příspěvků do soutěže o tričko Behej.com. Téma znělo „Co pro mne Behej.com znamená a jak jej vidím v roce 2010?“. Jak vidí budoucnost nejen tohoto serveru Tomáš Rokos, který se i díky tomuto příspěvku stal redaktorem Behej.com?


Ještě s úsměvem na rtech vypínám handsfree a už mi naskakují SMS se zmeškanými hovory z práce, ale stejně mě to nerozladí, dneska už ne. Právě jsem doběhl další mobilový výběh s Milošem. Nad celou republikou je krásných patnáct a nežhavé sluníčko, takže se nás sešlo něco přes padesát na devíti místech ČR.

Tohle využití konferenčních služeb se rychle rozmohlo, no bodejť, vždyť je to osmistovkové číslo zdarma. Navíc dneska byly hlavním tématem Milošovy hlaďáky, což je vděčný evergreen, kdykoliv se připojí pár nováčků. Některé historky jsem slyšel už snad pošesté, ale vždy je tam něco nového a hlavně, vždy je to sranda. To pak ty kilometry nabíhaj samy.

Zasedám k počítači a stahuju trénink z hodinek přímo na Behej.com, jen dopíšu komentář ve smyslu krásné počasí a už to jede. Loguju se a zjišťuju, že jsem poskočil na krásné dvaapadesáté místo v objemu a na devětačtyřicáté místo v indexu Behej.com. Hvězdná padesátka, konečně. Škoda, že se nemám s kým o tu radost podělit. Stejně je to jen dočasné, než kluci ze Stromovky dorazí domů a taky to uploadnou.

Systém bežeckých deníků přímo na Behej.com jsme rozběhávali skoro rok, ale stojí to za to. Funguje snad se všemi hodinkami a hlavně data se sdílejí, teda samozřejmě jen ti, kdo chtějí.

Vidím, jak kdo trénuje, a vidím i komentáře od Miloše. Blikající banner u Matovy profesionální sekce značí další precizní článek z oblasti vrcholného tréninku. Jedná se asi o nějakou jeho odpověď na fóru, kterou ostatní oznámkovali dostatečně na to, aby to byl článek.

Stáhnu si ho do MP3 a nechám si ho přečíst rádiem zítra až pojedu do práce. Koukám na své časy a říkám si, že tento rok snad konečně ten maraton pod tři hodiny dám. Vždyť i ten cyklista… jak se sakra jmenoval? Najedu na Google lištu a zadám klíčová slova a je mi to jasné, no jóóó, Armstrong. Jéé, článek na Behej.com.

Ty vrďo, článek z 6.11.2006 (to už jsou čtyři roky!), a oni ho pořád na googlu maj v archivu. Oni asi fakt maj největší diskové pole na světě. V rychlosti mi blikne hlavou jejich poslední marketingová akce ve smyslu „vy nepotřebujete operační systém, jen počítač a prohlížeč“. Je fakt, že ta jejich poslední mašina, co má prohlížeč přímo na procesoru, se prodává sama. Svět se už nedělí na ty, co mají Windows a ostatní, ale na ty, co mají data na Googlu a ostatní.

Jak v tranzu koukám na historickou kopii stránek z roku 2006 a vzpomínám, jak jsem každé pondělí ještě ráno, než jsem budil syna do školy, četl Milošův trénink na 10 km. To nebyl trénink, to byl životní styl.

„Mě trénuje přes internet Miloš Škorpil,“ jsem machroval skoro pokaždé, když se mě běžecký analfabet ptal, jak to vlastně dělám. Záviděl jsem pražákům jejich výběh ve Stromovce. Odkazy bohužel nefungují, no ani Google neni supr čupr, a tak nezbývá než vzpomínat.

Ironman, který teď vede trénink na triatlon, měl články o své přípravě a dával nádech profesinálního běžeckého webu. Stejně se mi ale dnešní Behej.com líbí víc. Redaktoři jsou všichni, stačí dobrej článek na fóru a druhý den je člověk hvězda. Další věcí, co mám rád, je nastavitelné Behej.com Today. Článků vzniká mnoho a každý se může přihlásit do jakékoliv rubriky a mít přehled. Je ale fakt, že v sekci Polar RS200 nebyl článek už hodně dlouho.

Musím zřejmě tyhle prehistorický hodinky už konečně za něco vyměnit. Přihodil jsem si sekci Polar Sporttester a uvidím, co se tam za týden semele. Mrknu do statistiky výbavy a ten nejpoužívanější polar ani neznám. To bude asi ten, co mi ukazoval Radek na posledním maratonu. No uvidíme. Průběžná čísla se začínají měnit, což znamená, že kluci už dorazili domů a stahujou data. Nechci vidět kam mne to zas odstrčí.

Mirkovi by měl někdo zamknout boty do skříně a půjčovat mu je jen jednou týdně a i přesto by naběhal víc než ostatní. Taky už vidím první komentáře od Miloše. Jedná se o sportovní výživu, klasické pokračování hlaďáků :-).

Jejda, další blikající banner, Forest doporučuje desítku v Pečkách, abychom v reálu změřili síly. Je to za čtrnáct dnů, to by šlo. Odfajfknu účast. Uvidíme, jak mi Miloš do zítřka změní tréninkový plán. Synátor nerozumí nerovnicím o dvou neznámých, a tak musím opustit běhací komunitu.

Zase zítra.

Tomáš Rokos