Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Deník P. Faschingbauera: Pečky tréninkem na PIM

Pavel Faschingbauer | 21.03.2007 | přečteno: 4642×

V březnu pokračovalo příznivé počasí, a tak jsem mohl kvalitně trénovat. Ani kvůli zdravotním potížím jsem nemusel dělat změny v tréninku, protože pomalu se můj zdravotní stav zlepšuje. Jen dvakrát jsem si musel dát klid, když jsem byl u doc. Koláře. Redakce Behej.com blahopřeje Pavlovi k jeho 34.narozeninám (22.3.)

Jinak se můj trénink skládal z dlouhých běhů a tempové vytrvalosti. Minimálně jednou týdně jsem běhal kopce. Postupně začínám běhat rychleji, celkem v pohodě jsem na začátku měsíce odběhal 10× 1 km za 3:05.

10.3. jsem běžel závod v Pečkách. Protože musím dohánět tréninkové manko, tak jsem na závod ani nevylaďoval. Jen poslední dva dny před závodem jsem neběžel žádný těžký trénink. Závod jsem bral hlavně jako trénink, který by mě měl posunout trošku dál.

Samotný závod jsem rozběhl po 3 minutách a bylo to po dlouhé době, kdy jsem běžel takhle rychle. Na 5 km jsem byl za 15:06, ale zpět foukal velmi silný vítr a s tím se vždy těžko bojuje, tak nakonec byl čas horší, než jsem měl v plánu. Přeci jen jsem ještě nebyl dost rozběhaný, abych mohl na začátku závod rozběhnout rychleji, když se běželo s větrem v zádech. Na rozběhání před půlmaratonem v Praze to však bylo dobré.

V neděli po závodě jsem běhal kopce. Bylo krásné počasí, tak jsem si vyběhl na Čerchov. 15× 2 min s minutovou pauzou. V pondělí a v úterý jsem byl u doc. Koláře, tak věřím, že teď už bude zdraví držet. Do konce týdne jsem musel odběhnout nějaké tréninky, protože půlmaraton se blíží.

Poslední větší trénink byl v neděli 18.3. Běžel jsem 3× 3× 1km střídavě za 3:05, 3:00 a 2:55 s pauzou 2 min. Většinou tyto tréninky běhám na cyklostezce v okolí Babylonu, ale nyní jsem trénoval raději v Domažlicích na dráze, abych získal cit pro tempo.

Při sobotním půlmaratonu bych určitě chtěl běžet lepší čas než loni, ale uvidíme, jak bude vypadat nová trať. Přeci jen už jsem byl na trať závodu zvyklý a věděl jsem, jak si rozvrhnout tempo, ale možná mi změna pomůže.

To, že by mělo být chladno, mi vůbec nevadí, hlavně aby nefoukal vítr. O soupeře se zatím nestarám, ty se dozvím až ve čtvrtek na tiskové konferenci. Stejně největším soupeřem běžce je čas. Jen pokud nejde o nějaké mistrovství, tam je samozřejmě důležitější umístění.

Přeji vám všem, ať se půlmaraton vydaří.