Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kamínková chce doma vylepšit loňský čas i pro malou Lucy

Kamínková chce doma vylepšit loňský čas i pro malou Lucy
foto: Petr Krupička

Petr Kostovič | 15.06.2011 | přečteno: 6086×

Z rodinné restaurace U Kameňa na Svatém Kopečku si na Olomoucký 1/2Maraton odskočí naše přední běžkyně, olomoucká rodačka Petra Kamínková. Letos touží po lepším výsledku než loni, přizpůsobila tomu i trénink v posledních týdnech. S nadšením vítá, jak olomoucký běžecký festival rozhýbal celý region.

Je pro tebe sobotní závod soutěž nebo spíše společenská událost?

Platí obojí. Závod beru vážně, letos jsem se na něj zodpovědně připravovala, ale zároveň se těším na to, že se potkám se spoustou známých a přijde se podívat i celá rodina, spousta příbuzných, kteří mě jindy závodit nevidí. Na africké běžkyně sice stačit nebudu, ale chci všem Olomoučanům, známým a příbuzným ukázat, že s ostatními dokážu rovnocenně závodit. Ale závod má pro mě navíc ještě další rozměr.

Můžeš o tom říci více?

Oslovil mě pan Vlastimil Blaťák z Olomouce, jemuž se před osmi měsíci narodila holčička. Bohužel má po těžkém porodu následkem nedostatku kyslíku poškozený mozek. Na pomoc jí a podobně postiženým dětem založil pan Blaťák v Olomouci LucyTeam, jehož snahou je získat peníze na podporu JIP novorozeneckého oddělení olomoucké fakultní nemocnice. Členové týmu poběží Olomoucký půlmaraton ve žlutých tričkách a výtěžek z prodeje dresů hodlají věnovat právě ve prospěch novorozeneckého oddělení. Já poběžím za LucyTeam také, jen musím vyřešit situaci se sponzorem, jehož dres oblékám. Je však velmi vstřícný, a tak bych se v dresu s nápisem LucyTeam měla na startu objevit.

Máš pro půlmaraton konkrétní cíl?

Cítím větší zodpovědnost. Loni jsem před Olomouckým půlmaratonem závodila každý víkend. Letos jsem si dala třítýdenní závodní pauzu a i start při CKP Ceně Nasavrk v půli května jsem vlastně pojala jako přípravu. Během těch tří týdnů jsem ladila formu. Jsem rozhodně lépe připravena než loni, kdy jsem zaběhla čas 1:22:12. Jsem odpočatější i psychicky. Ani čas kolem 1:20 by mě letos neuspokojoval, spokojena bych byla s výkonem na úrovni letošního Hervis půlmaratonu Praha. Trať v Olomouci přitom není podle mě tak rychlá, jak se říká.

Myslíš, že Olomouc žije letos závodem více než v loňském roce?

Je to cítit na každém kroku. I reklamní kampaň byla letos mnohem větší než loni. Myslím, že tady není Olomoučan, který by o závodě nevěděl. Skvělé je, že tato akce rozhýbala celý region. Potkávám tady na Svatém Kopečku vpodvečer spoustu běhajících lidí, to dříve nebývalo. Stejné to je i v Olomouci, kde běhá hodně lidí podél řeky Moravy.

Pro některé běžce by mohlo být zajímavé navštívit restauraci U Kameňa, kde je zároveň obslouží jedna z nejlepších běžkyň současnosti. Bude otevřeno i během závodního víkendu?

Ano, samozřejmě. Já nebudu v restauraci jen během soboty, ale v pátek máme otevřeno od 15:00 hodin a v sobotu od 10:30. Každého rádi přivítáme. Na Svatém Kopečku si lidé, kteří nepřijedou jen kvůli závodu, mohou navíc prohlédnout i krásnou barokní baziliku Navštívení Panny Marie.

Kromě Petry Kamínkové se při závodě představí i další známí Olomoučané. Poslední novinkou je start fotbalistů Sigmy Olomouc – Tomáše Janotky, Aleše Škerleho a Lukáše Bajera, koučovat je bude ze startovního prostoru kapitán týmu Radim Kučera.

Během víkendu se konají Svátky města Olomouc s celou řadou zajímavých doprovodných akcí.

Dobrou zprávu pro závodníky přijíždějící z větší dálky mají pořadatelé. Zajistili pro ně cenově přijatelné ubytování v olomouckém Hotelovém domě. Stačí jen prokázat se startovním číslem nebo e-mailem potvrzujícím registraci.


WEB ZÁVODU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 15.06.2011 14:09:57

Z rodinné restaurace U Kameňa na Svatém Kopečku si na Olomoucký 1/2Maraton odskočí naše přední běžkyně, olomoucká rodačka Petra Kamínková. Letos touží po lepším výsledku než loni, přizpůsobila tomu i trénink v posledních týdnech. S nadšením vítá, jak Olomoucký běžecký festival rozhýbal celý region.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.