Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Přeběhne Jozef Rajchl Rakousko?

behy.cz | 16.06.2011 | přečteno: 2187×

Po dvou neúspěšných pokusech z let 2006 a 2007 se slovenský ultraběžec Jozef Rajchl znovu vydává na trasu napříč Rakouskem dlouhou 930 kilometrů.

Startuje 18. června z rakouského Bregenzu. Do bratislavského cíle hodlá dorazit 26. června večer.

Na cestu se vydává s minimálním zabezpečením, tvořeným jedním servisním vozidlem. V něm pojede řidič, plnící současně úlohu maséra a kameramana. Záměrem Jozefa Rajchla je pokořit časový limit 260 hodin.

Na trase čeká několik kritických míst. Hned druhý den absolvuje nejprudší výběh, osmadvacetipro­centní stoupání na St. Jodok. Třetí den se bude muset vyrovnat s nejtáhlejším stoupáním z Mathausu na Hochtor (2575 m.n.m.), dlouhým 25 kilometrů.

Podrobnosti o průběhu cesty budeme moci sledovat na http://www.xtremerun.com

Tato akce je současně přípravou na další ultraběžecké výkony, především běh Across Australia z Perthu přes Melbourne do Sydney, kam se Jozef Rajchl chystá v březnu příštího roku. Do té doby by ještě rád přeběhl Karpatský oblouk ze Srbska přes Rumunsko a Ukrajinu až na Slovensko nebo přeběhnutí bývalého Československa z Aše až do Vyšného Nemeckého.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behy.cz 16.06.2011 10:39:13

Po dvou neúspěšných pokusech z let 2006 a 2007 se slovenský ultraběžec Jozef Rajchl znovu vydává na trasu napříč Rakouskem dlouhou 930 kilometrů. Startuje 18. června z rakouského Bregenzu. Do bratislavského cíle hodlá dorazit 26. června večer.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.