Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Volkswagen Ústecký 1/2Maraton chystá "berlínské" překvapení

Volkswagen Ústecký 1/2Maraton chystá "berlínské" překvapení
foto: Martin Symon

Petr Kostovič | 06.02.2012 | přečteno: 5244×

V anketě o závod podzimu vás loni nejvíce hlasovalo pro Volkswagen Ústecký 1/2Maraton. I druhý ročník povede chemičkou. Šance pro ty, na něž se nedostalo v premiéře, při níž byl závod vyprodán již několik dní před startem. Pro letošní rok chystají pořadatelé i jedno překvapení. Více v rozhovoru s manažerem závodu Zoranem Bartekem.

Proč podle tebe běžci v anketě hlasovali pro Ústí?

Závod byl vyprodaný týdny dopředu a samotná organizace byla na stejné úrovni, jakou je organizován Volkswagen Maraton Praha a ostatní závody nového běžeckého seriálu pro širokou veřejnost RunCzech.com. Ke všem běžcům se dostaly služby, které jsou v rámci masových běžeckých akcí na světové úrovni. Lidé nám děkovali za dobrý servis a hezkou událost, kterou jsme do Ústí nad Labem přivedli. Vítězné časy tomu také odpovídaly a Ústecký 1/2Maraton se tak zařadil mezi dvacet nejrychlejších na celém světě v roce 2011. Nešlo jen o sportovní akci, ale také o významnou společenskou událost pro celý region, která přilákala účastníky z 29 zemí světa. Je možné, že to byl další aspekt, který přispěl k vítězství v anketě.

Chystáte nějaké novinky pro letošní druhý ročník? Bude se měnit trasa?

Trasa možná dozná několika změn, ale na chemičku se těšit můžete. Celá akce bude mít stejný formát, to znamená soutěžní půlmaraton, Běh na 10 km a Štafetový běh a nesoutěžní Rodinný běh. Dále připravujeme jedno velmi příjemné vylepšení a novou službu pro běžce po vzoru Berlínského maratonu, ale zatím to ještě nemáme potvrzené, tak nemůžeme prozradit více.

Pokud uvažujete o startu a jste již nedočkaví, můžete se připravovat v rámci nového Běžeckého klubu v Ústí nad Labem. Setkání se budou konat pravidelně každý týden od začátku března a povede je známý propagátor běhu a šéftrenér PIM běžeckých klubů Miloš Škorpil. Více informací najdete na našich webových stránkách nebo na Facebooku.

Při premiéře na řadu zájemců nezbylo startovní číslo. Jaké jsou vaše plány ohledně počtu účastníků v letošním roce?

Pro veliký úspěch je kapacita druhého ročníku závodu navýšena na 1 800 běžců v soutěžní části a 1 000 běžců v nesoutěžním Rodinném běhu. Přesto prosíme všechny zájemce, aby se registrovali co nejdříve, aby si zajistili své startovní číslo s předstihem. Zvýhodněné ceny startovného platí jen do 27. května 2012! Registrovat se může každý na www.runczech.com.

Když se ohlédneš zpět za obdobím příprav, jaké to bylo pro pořadatelský tým připravovat nový velký závod na severu Čech?

Celý tým organizátorů je velmi profesionální a svoji kvalitu dokazuje již sedmnáct let, kdy pořádá masové běžecké akce. Na prvním místě je pro nás vždy běžec, jeho bezpečnost, dostatek občerstvení a další základní servis, který by na masových běžeckých akcích neměl nikdy chybět. Naopak se našim běžcům dostává nadstandardních služeb. Přípravy by se daly přirovnat k přípravám na maratonský běh – dlouhé a systematické. Doufali jsme však, že vyjde lépe počasí. Snad jsme si to již vybrali a při druhém ročníku, který se koná 16. září 2012, bude o něco lépe.

Přesto, objevily se nějaké překážky, které bylo třeba překonat? Která situace z období příprav ti nejvíce utkvěla v paměti?

Na dlouhém běhu se vždy objeví nějaká překážka. Obtížné bylo období, kdy se tvořila druhá varianta trasy vedoucí areálem Spolchemie. Veškeré těžkosti však byly překonány především díky skvělému přístupu zástupců odboru dopravy Magistrátu, Dopravního podniku, Městské policie a Policie ČR včetně samotného vedení chemického závodu.


WEB ZÁVODU

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 03.02.2012 12:49:44

V anketě o závod podzimu 2011 vás nejvíce hlasovalo pro Volkswagen Ústecký 1/2Maraton. I druhý ročník povede chemičkou. Šance pro ty, na něž se nedostalo v premiéře, při níž byl závod vyprodán již několik dní před startem. Pro letošní rok chystají pořadatelé i jedno překvapení. Více v rozhovoru s projektovým mnanžerem závodu Zoranem Bartekem z pořadatelské tempo team prague s.r.o.
Odkaz na článek

avatar

Praha

Celkem 21393 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:06 (2015)
půlmaraton: 1:18:50 (2016)
maraton: 2:50:47 (2013)

jsyrovat muž 05.02.2012 00:32:02

Tak on byl i ještě jeden důvod, proč se tam tolika lidem líbilo, včetně mě: i přes to vyloženě hnusné počasí pro diváky, jich tam bylo opravdu velké množství a i v tom lijáku na konci neustále nadšeně povzbuzovali! Měl jsem z toho úplně jiný pocit, než když běžím v Praze. Dokonce i moji (neběhající) známí mi rovnou řeknou, ať se jdeme s těmi závody v Praze vycpat, že jim pak nejedou jejich tramvaje, všem to akorát překáží, atd. No, co dodat – skoro typická česká povaha…

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.