Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RunCzech mění kalendář, Volkswagen Maraton se posouvá na 10. října

RunCzech mění kalendář, Volkswagen Maraton se posouvá na 10. října
foto: RunCzech

RunCzech   | 30.03.2021 | přečteno: 4794×

Jeden z nejpopulárnějších světových závodů, Volkswagen Maraton Praha, oznámil přesné datum letošního 26. ročníku. „Vzhledem ke stále velmi složité pandemické situaci bohužel není možné zorganizovat tak veliký a prestižní závod v tradičním květnovém termínu,” říká Tomáš Coufal z týmu RunCzech. „Neustále ale sledujeme epidemiologickou situaci, zůstáváme optimisty a jako vhodný termín pro letošní Volkswagen Marathon Praha jsme zvolili neděli 10. října 2021.”

Pro pořadatele jsou každoročně stejně důležité vynikající sportovní výkony jako velmi přátelská atmosféra, která do Prahy láká profesionální běžce i amatérské nadšence z celého světa. „Musíme samozřejmě chránit bezpečnost a zdraví závodníků, a to je důvod, který nás v posledních dnech přinutil odložit termín akce o pět měsíců,” dodává Tomáš Coufal. „Je velmi pravděpodobné, že počasí začátkem října nabídne ideální podmínky nejen pro samotný běh, ale věříme, že zároveň i pro návštěvu Prahy.”

Pořadatelé si uvědomují, že některým dříve registrovaným běžcům nemusí nový termín vyhovovat. „Zároveň chápeme, že kapacita závodu může být podmíněna případnými aktuálními restrikcemi, a proto nabízíme možnost využít aktuální registraci také v následujících dvou letech, tedy při Volkswagen Marathonu Praha v letech 2022,” hlásí tým RunCzech, který bude pravidelně informovat o veškerých novinkách.

„Naším hlavním cílem je i ve složité době udržovat pozitivní mysl a motivaci běžců,” říká prezident organizačního týmu Carlo Capalbo, „a proto jsme na květen připravili alternativu v podobě virtuálního závodu – Volkswagen Virtuální Maraton Praha. Kapacita závodu, jehož registrace budou spuštěny od 3. do 31. května bude 10 000 účastníků s přednostním právem registrace několik dní dopředu pro běžce, kteří byli registrováni na Volkswagen Maraton Praha v roce 2020.

„Rozhodně nic nevzdáváme, stále usilovně pracujeme, a rádi bychom vám představili kalendář mnoha dalších akcí, které doufejme budeme moci uskutečnit ve zbytku letošního roku. Věříme, že se na nich potkáme, a nesmírně se těšíme, protože All Runners Are Beautiful” říká prezident týmu RunCzech Carlo Capalbo: „Nepřestávejme běhat, nepřestávejme věřit, nevzdávejme se. Děkujeme vám za podporu!"

Stáhněte si kalendář letošní sezony RunCzech: https://www.behej.com/…-2021_CZ.pdf

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runczech.com muž 30.03.2021 17:32:50

Jeden z nejpopulárnějších světových závodů, Volkswagen Maraton Praha, oznámil přesné datum letošního 26. ročníku. „Vzhledem ke stále velmi složité pandemické situaci bohužel není možné zorganizovat tak veliký a prestižní závod v tradičním květnovém termínu,” říká Tomáš Coufal z týmu RunCzech. „Neustále ale sledujeme epidemiologickou situaci, zůstáváme optimisty a jako vhodný termín pro letošní Volkswagen Marathon Praha jsme zvolili neděli 10. října 2021.”
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.