Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Víkend zahájí páteční desítka E. Zátopka, v sobotu se poběží na Dvoračky

Víkend zahájí páteční desítka E. Zátopka, v sobotu se poběží na Dvoračky
foto: archív pořadatele Zátopkova zlatého týdne

Daniela Havránková | 11.07.2012 | přečteno: 6961×

Již v pátek odpoledne vypukne série závodů nazvaná Zátopkův zlatý týden. Víkend pak bude patřit zejména běhům do vrchu, poběží se vzhůru na Dvoračky, na Radlík či na Štěpánku. V plném proudu je také sezóna triatlonů.

V pátek v 17:45 hodin odstartuje seriál závodů Zátopkův zlatý týden, který čítá celkem tři běhy, připomínající triumf Emila Zátopka před šedesáti lety na OH v Helsinkách. Jako první se odehraje desítka na dráze, následovat bude dráhová pětka a maraton. Akce se letos přesunula do pražské Stromovky a kromě tradičního SC Marathon Plzeň ji pořádá i Centrum sportu MV a atletický oddíl PSK Olymp Praha. Aktuálně pořadatelé upozorňují startující na skutečnost, že museli posunout start Zátopkova zlatého maratonu o dvě hodiny, z původně plánovaných 18.30 na 16.30.

V Kladně na Sletišti odstartuje Běh na 48/24 hodin. Neběží se na místní atletické dráze, avšak po asfaltové cestě v blízkosti sportoviště. Kromě klání jednotlivců budou mezi sebou závodit i dvou- či tříčlenné štafety, což je novinka pro letošní rok.

Sobota bude patřit zejména vrchařům. Již popatnácté se vydají z Rokytnice nad Jizerou na Dvoračky. Závod spadá do Saucony Českého poháru v běhu do vrchu, měří 8,5 kilometru a převýšení u něj činí 750 metrů. Veteráni nad 70 let a juniorky mají trať zkrácenou.

Koná se také 5. ročník Nemojské devítky, Memoriál Karla, Jiřiny a Zdeňka Smutných. Běží se z Drnovic po silnici zmíněných 9 kilometrů, loni tu stanovili traťové rekordy Tomáš Blaha a Katka Doubková.

Do krásné přírody Stodského údolí zvou na Stodskou osmičku. Trať vede v nenáročném terénu ze Stodu podél řeky Radbuzy do Hradce, kolem Hradeckého lomu a zpět do Stodu. Připraveny budou i kratší běhy.

V neděli se konají další vrchařské záležitosti. V rámci Běhů do kopců v Praze a okolí to je Libeř-Radlík, na 2,3 kilometrech tu nastoupáte 170 metrů.

A pokračuje i Český pohár v běhu do vrchu závodem Šachty-Štěpánka s délkou 7,5 kilometru a převýšením 450 metrů. Vybíhá se od dolní stanice lyžařského vleku.

Letní čas je také obdobím triatlonů. O tomto víkendu se jich koná hned několik. Do seriálu Brdman je zařazen Novoknínský triatlon s novinkou, štafetovým závodem trojic.

Na atraktivní trať láká Open Triatlon Mělník. Zavede vás do historického centra města, k mělnickým vinicím a mělnickému zámku. Na akci jsme zvali v samostatné pozvánce.

I úplní amatéři mohou zkusit terénní triatlon Dřevěnický rykot, novinkou v termínovce je pak Pražský triatlon v Dolních Počernicích.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 19.07.2012 08:53:02

Již v pátek odpoledne vypukne série závodů nazvaná Zátopkův zlatý týden. Víkend pak bude patřit zejména běhům do vrchu, poběží se vzhůru na Dvoračky, na Radlík či na Štěpánku. V plném proudu je také sezóna triatlonů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.