Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Víkend bude ve znamení vrchařské kvalifikace a olympijského maratonu žen

Víkend bude ve znamení vrchařské kvalifikace a olympijského maratonu žen
foto: Zdenek Krchák

Josef Rendl | 27.07.2012 | přečteno: 5669×

O víkendu na vás čekají pohárové závody v několika krajích republiky. Vrchaři s ambicemi nejvyššími se přijedou poprat o účast na zářijovém mistrovství světa. Láká i nedělní tradiční závod Rumolamův běh. A Ivana Sekyrová konečně vyrazí za svým maratonským maximem na olympiádě.

Nejdůležitějším závodem víkendu bude jistě kvalifikační závod na Mistrovství světa v běhu do vrchu Holba běh na Šerák. Hlavní mužské kategorie nastoupají na 12 500 metrech náročných 1 165 výškových metrů. Na ženy a juniory čeká převýšení 905 metrů na devíti a půl kilometrech. Je otázkou, jestli bude mít někdo čas a chuť kochat se krásnými výhledy Jeseníků. Běžci, kteří se zde kvalifikují, pojedou 2. září na MS do italské Vallecamonica.

V rámci Velké ceny východních Čech Iscarex cup se v sobotu můžete zúčastnit 17. ročníku závodu s názvem Běh údolím řeky Bělé. Jde o silniční desítku s obrátkou v pěkné běžecké lokalitě kousek od hradu Klečkov. Vloni zde kralovali Kamil Krunka a Táňa Metelková. Každý účastník se za symbolické startovné může těšit i na pamětní tričko s emblémem závodu.

Po pátečním běžeckém festivalu na počest běžeckých legend Zátopka a Tesáčka se Královská obora Stromovka opět stane běžeckým cílem. Tentokrát ale nepůjde o maratonskou trať, ale tradiční Dvě míle s úsměvem si také jistě najdou své příznivce. Závod především pro radost z pohybu se koná pod záštitou organizátorů z Chinmoy races.

Závodní sezóna Jihočeského poháru je v plném proudu. V sobotu se můžete těšit na osmý ročník Zlaté stezky. Prezentační stolky budou připravené od 10 hodin na obecním úřadu vesnice Stožec. Mezi organizátory je i známý ultraběžec a běžecký guru Miloš Škorpil, který připravil členitou trať v délce 15 kilometrů. Traťáky zde drží domácí triatlonové hvězdy Debnár a Grabmullerová.

Memoriál zakladatele AK Gera Drnovice Ing. Miloslava Gábra s názvem Nemojská pětka pořádá osvědčený tým pod taktovkou Zdeňka Smutného. Na běžce a běžkyně od nejmladších dětských kategorií až po ostřílené veterány čeká trasa dlouhá rovných pět kilometrů. Medailisty z hlavních kategorií čekají finanční prémie a nejlepší dorostence a juniory dárkové balíčky. Běží se za plného silničního provozu a každý na vlastní nebezpečí.

Běžci z Prahy a okolí budou mít v neděli možnost změřit své síly na devatenáctém ročníku závodu Rumolamův běh. Start je na ragbyovém hřišti v Petrovicích, běží se lučním a lesním terénem s minimálním stoupáním, necelých šest kilometrů na obrátku a rychle zpátky. Jak lze vyčíst z názvu, vítěz si odveze láhev tuzemáku. Anebo se může rovnou podělit s ostatními na místě.

Vrchaři se sjedou také do Orlických hor, kde budou na silnici i v terénu bojovat o medaile, se soupeři, sami se sebou i s vlastní leností. Cíl je na vršku nejvyšší hory Orlických hor a závod se jmenuje Skuhrov-Velká Deštná.

Kdo z běžeckých nadšenců má možnost být teď v Londýně, určitě ví, kam a kudy jít v neděli před polednem. Pojďme i my u televizních obrazovek držet palce naší maratonské běžkyni Ivaně Sekyrové.

TERMÍNOVKA

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 02.08.2012 10:06:29

O víkendu na vás čekají pohárové závody v několika krajích republiky. Vrchaři s ambicemi nejvyššími se přijedou poprat o účast na zářijovém mistrovství světa. Láká i nedělní tradiční závod Rumolamův běh. A Ivana Sekyrová konečně vyrazí za svým maratonským maximem na olympiádě.
Odkaz na článek

avatar

Celkem 18761 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:21 (2015)
půlmaraton: 1:29:52 (2014)
maraton: 3:10:54 (2015)

Ján Bellay muž 02.08.2012 22:25:40

V termínovke mi chýba Horňácka 25. Po novom je možnosť bežať len 10km.

Motto: Nikdy nehovor - to sa nedá.
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.