Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Víkendovým závodům dominují klasické vrchy a dlouhé horské běhy

Víkendovým závodům dominují klasické vrchy a dlouhé horské běhy
foto: archív Ceny Iscarexu

Josef Rendl | 09.08.2012 | přečteno: 6785×

Magnetem víkendové pozvánky závodních běžeckých akcí bude vrchařské republikové mistrovství na Králickém Sněžníku. Vaší pozornosti by také neměl uniknout česko-německý půlmaraton v prostředí bývalé „železné opony“ a nedělní Dvořákovy okruhy v Karlovarském kra­ji.

Po kvalifikačním Šeráku před dvěma týdny a Janských lázních minulý týden tady máme další vrchařskou pochoutku. Tentokrát půjde o Mistrovství republiky v běhu do vrchu. Závod Cena firmy Iscarex Dolní Morava – Králický Sněžník je součástí Českého poháru a na třináctikilometrové trase si nastoupáte 963 metru. V ceně startovného je bohaté občerstvení a svoz ze Sněžníku zpátky do cíle. Traťové rekordy zatím v rukách (nebo spíš nohách) Magála a Pichrtové.

Vyznavači ultra a horských výzev si mohou přijet otestovat své limity na druhý ročník závodu Deset Lužických sedmistovek. Vloni na tomto dvouetapovém závodě v délce 105 kilometrů zvítězil známý Daniel Orálek.

Téměř devatenáctiki­lometrový horský závod Běh Javořími horami si letos připíše devátou čárku organizace. Startuje se v Broumově a čeká na vás zajímavý členitý terén slibující technické pasáže i krásné výhledy do krajiny.

Po loňské úspěšné premiéře táhne Panevropský půlmaraton své účastníky na atraktivní trať v lokaci bývalé „železné opony“ prostorem Českého lesa. Startuje se v německém Stadlernu a končí v českých Poběžovicích. Medailisté se mohou těšit na finanční ceny. Traťový rekord hájí po běžecké pauze vracející se Lenka Šibravová a Jirka Voják.

Náročný Salomon-run trail se uskuteční v Dolní Lomné v Moravskoslezském kraji. Přední outdoorová firma chystá zajímavý závod s množstvím hodnotných cen pro vítěze i výherce v tombole.

V neděli muzete vyrazit na tradiční závod Dvořákovy okruhy, který se muze pyšnit již 25. ročníkem v řadě. Různé typy terénu, mírné stoupání a prudký seběh, rychlá sedmikilometrová trať v pěkném prostředí.

V hospodě U Bobše v Černovíru u Ústí nad Orlicí bude prezentace dalšího dílu vrchařského seriálu Iscarex Černovírský kros. Pětikilometrová trasa nepatří k těm nejobtížnějším, což určitě ocení začínající vrchaři a vrchařky.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BĚHEJ.COM

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 16.08.2012 08:13:43

Magnetem víkendové pozvánky závodních běžeckých akcí bude vrchařské republikové mistrovství na Králickém Sněžníku. Vaší pozornosti by také neměl uniknout česko-německý půlmaraton v prostředí bývalé „železné opony“ a nedělní Dvořákovy okruhy v Karlovarském kraji.
Odkaz na článek

avatar

Praha

Celkem 7881,3 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:33 (2014)
půlmaraton: 1:28:26 (2014)
maraton: 3:21:53 (2014)

ped7g muž 18.08.2012 22:46:42

Gratuluji organizatorum panevropskeho pulmaratonu ke ztraceni 1/3 zavodniku na trase, zajimalo by mne, jestli to neni novy CR rekord. :)

Mne to v podstate bylo jedno, ja si „svuj pulmaraton“ ubehl a jeste par km navic nez jsem pochopil ze jsem opravdu uplne jinde nez bych mel byt, ale „temer jista vitezka“ zenske kategorie (na 12.km jeste na oficialni trase s velkym naskokem) … to jsem videl na vlastni oci hodne smutny pribeh.

Hlavne doufam ze to vsichni prezili v tom horku ve zdravi. :-)

Motto: Pain is temporary, quitting lasts forever.
avatar

Plzeň

Celkem 2993 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:21 (2013)
půlmaraton: 1:29:04 (2013)

Maty muž 21.08.2012 09:04:46

>> ped7g, 18. 08. 2012 22:46:42

Ahoj, neříkám, že to bylo zrovna příjemné, ale pro mě to byl příběh s dobrým koncem – všichni se našli a byli v pořádku. Celý závod – organizaci, zázemí, přístup lidí kolem hodnotím velmi kladně. Chápu, že to zamrzí, když tam někdo jede „na bednu“ a místo toho kufruje (sám jsem si chtěl zaběhnout nějaký pěkný čas – takhle jsem prohrál sázku a udělal ze sebe blbce:)), ale stane se – dobrá zkušenost pro běžce (příště budou líp číst propozice) i pro organizátory – při pořádání souběžných akcí budou obezřetnější.

Já jsem taky zabloudil (a to jsem to v roce 2010 běžel). Bylo tam několik aspektů, které k tomu přispěly – za prvné – někdo mi na staru říkal, že tam bude drobná změna na trase, za druhé když jsem sbíhal z té asfaltky, tak jsem před sebou měl běžce, který to běhá každý rok a přepodkládal jsem ,že ví, co dělá. Když jsem viděl to první „mlíko“ s nápisem Kellys, tak mi bylo jasné, že jsem v pr..li:) Možná jsme se měli hned vrátit a odklonit ty ostatní, ale „závodilo“ se dál. Nikdo z nás nevěděl jestli náhodou neběžíme dobře.

Jak jsem napsal v úvodu – nejdůležitější je, že se všichni v pořádku našli. Při těch teplotách a profilu cyklistické trati to mohlo skončit fatálně. Sluší se poděkovat pořadatelům, že pro ty zbloudivší udělali maximum. Příští rok tam budu zas. Petr

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.