Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Víkendový Běh Lužánkami zvedl kapacitu, láká i desítka v Brodě a jihočeský kros

Víkendový Běh Lužánkami zvedl kapacitu, láká i desítka v Brodě a jihočeský kros
foto: Dana Symonová

Daniela Havránková | 09.03.2013 | přečteno: 5073×

Po několika teplých dnech se opět vrátila zima a přinesla nízké teploty i sněhovou nadílku. Jarní závody jsou však v plném proudu! Vyprodaný sobotní Běh Lužánkami navýšil dodatečně kapacitu, kvalitní proběhnutí slibuje v neděli Českobrodská pečeť a pěkný kros se poběží ve Střelských Hošticích. Vybíráme tipy z víkendové nabídky.

Závodní víkend začne už v pátek odpoledne Narozeninovou pětkou v Kladně na Městském stadionu Sletiště, odkud se poběží po asfaltu a terénem. Závod spadá do Poháru běžců Kladenska a Rakovnicka.

Tahákem víkendu bude sobotní okruhový Běh Lužánkami v Brně s dlouhou historií, letos se koná již 68. ročník. Organizátoři dodatečně navýšili kapacitu závodu, která byla již několik dnů před startem vyčerpána. „Přihlášky předem jsme už museli uzavřít, ale pro běžce registrované na místě zorganizujeme druhý běh se startem ve 13:15 hod. Pro oba běhy pak bude platit společná výsledková listina,“ informuje aktuálně pořadatel závodu Karel Walter. Hlavní závod měří 8 kilometrů a tradičně láká elitní domácí i zahraniční běžce – účast tentokrát ohlásili například kvalitní vytrvalci z maďarského Benedek Teamu.

Odkaz žižkovského maratonce Otty Puteanyho, který u nás jako první uběhl sto maratonů, připomene v Praze Ottův běh vedoucí členitým terénem hrdlořezské Smetanky. Zajímavostí pro nezávoďáky z Prahy pak bude určitě průběh pražskou zoo v podobě Běhu ve dvou Zakázankou.

Novinkou v termínovce je Běžecký závod Na Kopcích, nový kros v Třebíči na 7,6 kilometru (ženy běží 3,9 km). V areálu ZŠ Na Kopcích bude připravena i krátká trať jednoduchého orientačního běhu, který si budete moct proběhnout, nebo jen tak projít a poznat, o co vlastně v „orienťáku“ běží.

Máte-li chuť zazávodit si ve špičkovém krosovém areálu světových parametrů, vyrazte do Střelských Hoštic na 4. jarní kros, který je otevřeným závodem i mistrovstvím Plzeňského a Jihočeského kraje a spadá do Poháru mládeže PK. Sportovní areál Accc Horažďovice bude již zanedlouho hostit i republikový šampionát v krosu.

Pokud hledáte desítku pro tento víkend, v sobotu máte možnost zaběhnout si klasickou trať po lesní asfaltce na závodě Mořkovský zajíc nebo ve Zlíně kopcovitý Josefský běh s obrátkou. Na neděli připadne rovněž obrátková, letos jubilejní 20. Českobrodská pečeť na 10 km v autokempu u Podviničního rybníka, kterou si oblíbila česká elita i běžci z širšího pole hobíků.

Originální akcí je Běh za Břehem, který vypukne v 10 hodin v Zábřehu a kterým bude zahájen seriál „chlapáckých běhů“ na Šumpersku a Zábřežsku. V loňském roce tu startovalo v hlavním závodě rekordních 124 běžců z celého Olomouckého i Pardubického kraje. Zábřeh má dobré spojení i po železnici, na místo startu u gymnázia se z nádraží lze dostat příjemnou kilometrovou procházkou přes Wolkerovy sady.

A letem světem nahlédněme za hranice. Maraton se běží ve Vídni, Římě, Barceloně a v Los Angeles, New York bude svědkem půlmaratonu. Zkrátka, v běžeckém světě to teď pořádně žije!

Podrobný přehled závodů naleznete v online termínovce, eventuelně můžete zakoupit i její tištěnou verzi.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 14.03.2013 17:31:45

Po několika teplých dnech se opět vrátila zima a přinesla nízké teploty i sněhovou nadílkou. Jarní závody jsou však v plném proudu! Vyprodaný sobotní Běh Lužánkami navýšil dodatečně kapacitu, kvalitní proběhnutí slibuje v neděli Českobrodská pečeť a pěkný kros se poběží ve Střelských Hošticích. Vybíráme tipy z víkendové nabídky.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.