Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Články na Běhej.com » JAK SE BĚHÁ V... Provence [článek]

JAK SE BĚHÁ V... Provence [článek]

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Z.Smutný muž 20.11.2008 19:54:24

Jezdíval jsem s dětmi ze sportovních tříd na vlastivědné zájezdy a hlavně soustředění do kempu v Port Grimaud, ale v tom množství aut se tam moc běhat nedalo. Nejlépe to šlo po chodníku směrem na St.Tropez. I když děcka stejně nejvíc zajímal obchodňák a park asi tři km od kempu. Tam si klidně i zaběhli a pak se ještě vylepit na pláži. Taky to nikdo, z toho množství dětí, co mi prošli sportovními třídami, až na dvě, tři vyjímky. nikam nedotáhl. Ale rád jsem si na ta místa opět, při čtení článku, zavzpomínal i když to není tak dávno, co jsme tam jezdili.

avatar

Kynšperk nad Ohří

Celkem 5267 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:40:09 (2010)
maraton: 3:41:43 (2011)

schonfeld muž 20.11.2008 21:45:34

>> Z.Smutný, 20. 11. 2008 19:54:24

jj, Provence je nádherná, ale jak jsem psal, letoviska na pobřeží na běhání moc nejsou. Když však člověk vyběhne třeba mezi vinice v horách, nepotká za celý den skoro živáčka a je to naprosto fantastický zážitek.

Mimo vinařské oblasti hodně pomáhají spousty spojovacích zemědělských cest, po kterých se dá taky běhat skvěle. A když už člověk zbloudí do nějakého toho privátu, většinou bývají lidé velmi příjemní a snaží se pomoci. Obzvlášť když vidí že se snažíte mluvit francouzky, byť jste cizinec. A to i přesto, že jinak jsou Francouzi na privat dost hákliví.


Jen se při běhání nebo cyklistice mimo velká letoviska na pobřeží moc nesmí spoléhat na mapy. Značení turistických stezek je proti totiž, těm našim, úplně tragické.

A pokud jedete na západ Provence, doporučuji hodně velký pozor na torros. Většinou jsou ty pastviny dobře oplocené, ale stát se může leccos. A proti našim býkům jsou opravdu hodně agresivní.

Ale jinak mohu tuto část Francie opravdu doporučit. Myslím, že nebudete litovat.

PS: A pro spořivé: ceny tam dnes jsou téměř srovnatelné i s Chorvatskem a řadou jiných, běžně navštěvovaných destinací.

Motto: Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom!
avatar

rebecca žena 20.11.2008 21:49:44

Díky za článek,který mi připomněl letošní kouzelnou dovolenou v Provence.Každé ráno v šest jsem vyběhla na svou dvouhodinovou trasu po cyklostezce podél moře.Byl ještě příjemný chládek,protože sluníčko na obzoru teprve vstávalo.Na moři loďky,sem tam vůně z pekárniček,no prostě nádhera!!!Denně jsem potkala nejmíň deset „protiběžců“.První den jsme se okoukli a od druhého dne jsme se s úsměvem zdravili „Bonjour“!Zjistila jsem, že mi mořský vzduch dělá dobře na plíce a tak nějak celkově na nervovou soustavu.Určitě jsem v Provence neběhala naposledy:-)

administrator 03.04.2010 13:32:39

Provence je považována za jedno z nejkrásnějších míst Francie. Ročně přijedou do tohoto regionu tisíce turistů z celého světa. A většina z nich se vrací. Jen málo kdo dokáže odolat kouzlu této země plné slunce a vína, nad kterou vítr žene směs vůní moře, levandule, i divokého tymiánu s rozmarýnem.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.