Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Články na Běhej.com » TEST: Mizuno Wave Ultima – Pohodlí pro těžší běžce [článek]

TEST: Mizuno Wave Ultima – Pohodlí pro těžší běžce [článek]

Nalezené položky: 8 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Martinek muž 26.08.2009 00:53:00

Ano, vše je pravda. Ale jeden postřeh tam nezazněl. Byl jsem jeden z těch, co ji testoval a totálně mi nesedla. A titulek mi napovídá také proč – „pohodlí pro těžší běžce“ – já vážím 64 kg. Kvůli té botě jsem si málem odrovnal koleno, které mě už chronicky zlobí od 18 (ale z fotbalu). Těch pár gramů navíc nedělalo kolenu vůbec dobře. Výsledkem je, že v těch botách už jen chodím. Takže mé poučení zní – Pro lehkého běžce těžká obuv není a může být sebe pohodlnější. Naopak. Měl jsem vždy pocit, že mám na nohách dvě „velké a těžké lodě“. Možná je to dáno i tím, že já osobně preferuji lehkou obuv…

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:05 (2009)
půlmaraton: 1:44:15 (2013)

prema.cech muž 26.08.2009 12:16:59

>> Martinek, 26. 8. 2009 00:53:00

proto jsou také pro těžšího běžce… Mně na nich vadila jiná věc a díky tomu jsem si koupil ridery. Ridery mám 12 a tady bych potřeboval větší číslo (min o 1/2). Ale největší jsou právě 12. A důvod? ve špičce jsou poněkud užší a tím pádem z mého pohledu menší. V porovnaní Ultima vs Rider vel 12 jsou Ultimy o poznání menší. A pro toho, kdo má úzkou špičku nohy nevhodné. Takže maximální velikost 12 mi přijde malá.. Uvidíme příští rok, třeba se chlapci v Mizunu pochlapí a uvedou i větší velikosti..

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:05 (2009)
půlmaraton: 1:44:15 (2013)

prema.cech muž 26.08.2009 12:23:38

>> prema.cech, 26. 8. 2009 12:16:59

samozřejmě jsem napsal blbost ohledně šířky nohy. Kdo má úzkou nohu ve špičce, tak ok. ale pokud ji máte širší (problém palce) a zároveň větší velikost, tak bohužel. což mi zrovna přijde divné, že není ještě 1 velikost navíc (mám 82kg/197cm). Ridery jsou oproti tomu v pohodě (i díky měkké síťovině) a zatím drží.

Pardubice

Celkem 2586 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:18 (2008)
půlmaraton: 1:57:52 (2008)
maraton: 4:34:01 (2008)

Martinek muž 26.08.2009 22:06:30

>> Tomas_Pce, 26. 8. 2009 21:23:36

To je tedy slovo do pranice. Jedno české přísloví praví „darovanému koni na zuby nehleď“. Jenže co s botou, která ti od první minuty nesedí. V rámci testu boty jsem si udělal svůj soukromý test. Boty jsem testoval co to šlo, až to koleno bolelo jak čert a už se fakt nedalo běhat. Pak jsem je odložil a vzal jsem si své závodní, nejlehčí boty a šel jsem běžet závod. Takový malý vabank. Při rozklusání to bolelo, ale při závodě to postupně odcházelo a tak jsem do toho závodu mohl naplno vlétnout. Jaká paráda. Koleno vydrželo. Po závodě jsem sedl k počítači a napsal jsem ortel. Pro mě jsou nevyhovující. Ale celý test měl pro mě obrovskou výhodu. Ty testovací boty mě připomněli, jak se běhá technicky. Když jsem myslel na techniku běhu, koleno bolelo méně. Boty již netestuji, ale technika zůstala.

Martinek muž 26.08.2009 22:10:48

A ještě jeden postřeh, ale už obecný. Já sám mám nyní šest párů bot, horší než ženská, ale jen jedny jsou závodní. Znáte ten pocit, že si je dáte na nohy, pak běžíte závod a ony vás nesou. Přímo máte pocit, že letíte. Je mi jedno, jakou mají značku, ale pokud chci závodit, tak musím mít „létající“ boty. Možná i proto běhám, pro ten pocit lehkosti.

apowell muž 26.08.2009 22:36:40

Z dikce Milošova článku usuzuji, že se zakladatelé firmy běhej.com nerozešli zrovna v nejlepším…

administrator 03.04.2010 13:33:01

Mizuno Ultima je novinkou letošní kolekce a současně cenovým hitem japonské značky na českém trhu. Jak jsme zhodnotili tuto tréninkovou botu pro těžší běžce s neutrálním došlapem po více než měsíčním testu? Pohodlná, výborně tlumí, dobře vede nohu zejména při pomalejším výklusu, pevně sedí na rovném povrchu, určitě osloví běžce se širší nohou. A naše výhrady?

Odkaz na článek
Nalezené položky: 8 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.