Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Born To Run

Born To Run

Nalezené položky: 259 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Další Poslední
avatar

Sloviensko

rudo muž 05.01.2011 22:59:06

>> PeterFabok, 05. 01. 2011 17:05:32

""to nas odlisuje od zvierat, ktore sa nedokazu vedome pozdvihnut. clovek je jediny tvor, ktory dokaze znizovat entropiu, jediny schopny tvorenia. mozno to ma na mysli biblia tym „na obraz bozi“ ""

no tak sme sa zhodli, lebo to zaroven odporuje tomu ze clovek – paleo, nie je nic viac ako kazda ina sucast potravinoveho retazca.

clovek je tvorca (pokial teda nie je prave nicitel) a vo vzathu ku zvieratam ich dokaze ovladat, usmernovat, pouzivat, vyuzivat a spolupracovat, akmer s kazdym druhom ale tiez dokaze takmer kazdy druh znicit.

Clovek je ovela viac ako prechodny stav medzi potravou a vlastnymi vykalmi.

dlhovekost-nestarnutie : ja osobne nepozeram na priklady z biblie, kedze s tymi nemozem nic robit, len verit alebo neverit. pozeram na priklady zo sucastnosti, kde si vyberiem komu mozem verit. Ked mi ucitel jogy povie, ze jeho ucitel a jeho ucitel atd niekolko ucitelskych generacii dozadu, osobne poznalo a studovalo roky u toho isteho ucitela v Indii, ktory sa za cely cas nezmenil a casovo si to poskladas a zratas 200–300 rokov, Osobne svedectva hodvorncyh ludi a zaznami z toho ako ten isty clovek bol pri roznych udalostiach v davnych casoch a naprikad liecil roznych panovnikov, tak sa to berie ako fakt. A takych je mnoho. Tak ako man aj mojich ucitelov napadla vzdy otazka – ak teda nestarne, preco potom zomrie ? Samotny 30 rocny na to odpovedal takto : splnil som absolutne vsetko co som mohol, odovzdal som vsetko co som vedel, moj priklad bol dostatocny, dalsich 50–100 rokov uz nic nezmeni a nic neprida. Preto idem „zomriet“ (v zmysle dusa opusti kompletne zdrave mlade telo bez akejkolvek fyziologickej priciny)… pretoze potrebujem sa dalej vzdelavat a pripravit sa na svoju dalsiu buducu reinkarnaciu s uplne inymi ulohami. Pre „moderneho“cloveka ja tu okamzite otazka : preco potom takyto 200–300 rozni nie su v Guinesovej knihe rekordov ? Nuz jednak niet rodneho listu (ak sa narodi slobodny clovek nema rodny list, rodny list je len zapis dalsieho otroka do zoznamu) a potom Guiness ide odla ideoplogie – vysoky vek == starnutie degeneracia a teda nemozu tam dat nikoho kto bol kompletne fit.

Key som mal zobrat priklad dlhovekych z dakych starych knih zapadneho sveta, tak miesto biblie by som skor vytiahol grofa monte christa.

V EU sa tiez vyskytlo mnoho ludi zijucich 200–300 rokov a tiez niekolko nestarnucich fenomenov, napriklad 2 bratia v severnom francuzsku, ktori pocas storoci boli biologicky vo veku 16–20 rokov, vsetky tieto ukazy v EU su zdokumentovane a su pristupne v knihach a clankoch s odkazmy na dokumenty. Co je re man zaujimave, ze zakial niekolkostorocni v azii sa venovali uceniu rozvoja tela a ducha a uceniu zdravia a sirili svoje vedomosti zadarmo, tak niekolkostorocni z EU vyuzili svoje znalosti a kontakty na rozsiahlu kriminalitu a nepolapitelnost zakonom. Preto casto v materialoch EU sa odava superdlhovekost ako nieco zle, skodlive coho sa treba bat a co je neprirodzene, na urovni teologickej sa to potom samozrejme spoji s diablom a certovinou.

Pokial clovek nemusi starnut, tak by mohol trenovat napriklad 200 rokov len aerobny zaklad, ktovie kde by bol maratonsky rekord

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 3392 km
Minulý měsíc 0 km

jmaselnik muž 06.01.2011 08:55:42

>> PeterFabok, 05. 01. 2011 17:05:32 „to nas odlisuje od zvierat, ktore sa nedokazu vedome pozdvihnut. clovek je jediny tvor, ktory dokaze znizovat entropiu, jediny schopny tvorenia. mozno to ma na mysli biblia tym „na obraz bozi““

Ta první věta je hodně diskutabilní. My nevíme, zda se zvířata dokáží nebo nedokáží vědomě pozdvihnout, my jenom víme, že to nedělají. Geniálně to vystihl Douglas Adams: „Všichni dávno víme jednu důležitou věc: skoro nic není takové, jak se to jeví. Tak například na planetě Zemi se člověk vždycky domníval, že je inteligentnější než delfín, protože toho tolik dokázal (kolo, New York, války atd.), kdežto delfíni odjakživa nedělali nic jiného, než se mrskali ve vodě a žili si jako prasata v žitě. A naopak – delfíni byli odevždy přesvědčení, že jsou daleko inteligentnější než člověk, a to z přesně stejných důvodů.“ A k entropii: člověk ji samozřejmě není schopen snižovat. To je naprosto mylná domněnka. Aby člověk zdánlivě nějakou činností na jednom místě entropii snížil, na jiném místě svou činností entropii sníží. Tady se pouštíš na dosti tenký led:-)

avatar

Sloviensko

rudo muž 06.01.2011 22:14:13

podme sa hrat na cistu vedu, presne v zmysle chapania sucasnej zapadnej materialistickej vedy. Veda by mala zahrnut len fakty a pritom vsetky fakty. Akonahle je len hoc jediny fakt, ktory odporuje niektoremu vedeckemu modelu, tak veda by mala verejne vyhlasit ze sucasny model uz nevyhovuje a nie je to vseobecna pravda a ze kazdy z tych protireciacich faktov poukazuje na nieco ine. Malo by sa to zverejnit aj laickej verejnosti a malo by sa to okamzite prednasat na vsetkych skolach aj vseobecnych a aj na specializovanych fakultach univerzit. To by bolo skutocna veda. To vsak vlastnik vedy sudruh Rotshild samozrejme nepripusti a pripadnych porusovatelov zavrazdi, zavrie do basy alebo vyhodi z roboty zoberie im licenciu, kvalifikaciu a postara sa aby ich nk nezamestnal.

pozri me sa na niektore priklady : lekar v Nemecku vylieci z rakoviny 20,000 pacientov, bez liekov a bez chemikalii a bez ozarovania. Vsetky pripady pekne postupne dokumentuje vratane pociatocnej diagnozy dolozenej vysetreniami od inych specialistov a vratane potvrdenia tymi specialistami ze pacient je uz kompletne vylieceny. casto povodne uz beznadejne pripady. Vyda o tom knihu v nemcine, kniha sa siri na ciernom kniznom trhu, ludia si medzi sebou rozsiruju kopie. Na Rotshildov prikaz je lekar zbaveny licencie a je nanho vydany zatykac, nakoniec ho Interpol dolapi v Spanielsku a tak sedi v base Skutocna veda by to okamzite zacala prednasat na lekarskych fakultach a snazila by sa rovnake postupy opakovat. Nik na to nema odvahu. Rotshildovci vlastnia velke farmaceuticke koncerny a maju eminentny zaujem na tom aby cela populacia bola chora a trpela..

Dlhovekost – vedci historici vyspovedaju tych dlhovekych (200+ rokov) podrobne spisu vsetky ich zazitky od destva a potom to porovnavaju so zapiskami z lokalnych zdrojov a zistia ze vsetky udalsoti sedia presne a ze ten clovek tam naozaj osobne bol v tom case a podla toho ktore zo zazitkov su z detstva urcia priblizny vek a rok narodenia a potvrdia 200+. Veda to samozrejme nepublikuje v ostatnych vednych oblastiach, urciti nie v medicine ale ani nie v sociologii a studentom sa to neprednasa na medicine aby sa nahodou nenarusil koncept povinneho a nevyhnutneho starnutia. Tu sa to riesi ignorovanim prac a studii, netreba vrazdy ani basu. veda opat dokazala ze nepracuje vedecky ale ideoplogicky = len to co nam do ideologie zapada.

otazka stravy : vedci v oblasti dokazu na viacerych pripadoch opakovane ze clovek dokaze nejest a je uplne zdravy. Co s tym spravi zvysok vedy ? ignoruje a verejnost ani studentov neinformuje o tom ze ideologia nutnosti stravy a dennych davok je nespravna. Krasny je pripad cloveka co ma asi 80 rokov a poslednych 60 rokov vobec nic nejedol. Dokonca ani nepije vodu a jeho telo nic nevylucuje, vobec nechodi na zachod. V jeho pripade je to v jeho okoli normalne akceptovany jav a nik o tom nepochybuje, ani miestny lekari a miestna nemocnica. Lekarov vsak zaujima ako je to mozne, co je v jeho fyziologii ine a tak ho presvedcia aby dobrovolne prisiel na niekolko mesiacov do nemocnie a nechal si merat vsetky mozne paratmetre, vsetky testy. Aby to mohli publikovat, tak si zabezpecia aj oficialnych pozorovatelov, dozornych komisarov, ktori prisne sleduju 24/7 ze sa ziadna strava ani pitie nepasuje do tej izolacky kde ho zavreli jak na samotku. Lekari nezistia nic zaujimave a potvrdia ze je abolutne zdravy a je ovela ovela zdravsi ako vsetci ludia v jeho kalendranom veku. Vydaju oficialnu studiu, protokol podpisany aj dozornymi komisarmi. Veda teda ma sebou potvrdeny fakt ze jest, pit a vylucovat vobec nie je nutne a mala by to prednasat na lekarskych fakultach a zacat skumat vedne omyly, ako dosli mylne k ideologii o vyzive a stravovacich normach atd. Vsetko sa nevedecky ignoruje. Lekari z tej nemocnice ale nie su spokojny s tym ze nic nezistili a po rokoch cely vyzkum zopakuju, maju pripravene rozne ine testy. Vysledok rovnaky, nic sa nezisti a znovu sa oficialne potvrdi ze nic neje, nepije a nevylucuje. A obdobne pripady su aj inde, len nejedenie bolo kratsie ako 60 rokov.

volna energia – je viacero jedincov co si doma zostrojili mensie agregaty volnej energie ktorou napajaju cely dom a este im aj zvysi. Jeden z nich nabral odvahu a snazil sa priniest tento fakt aj s demonstraciou svojho zariadenia do americkeho senatu, bolo to v case energetickej krizy v Californii, a tak bola nadej ze senat bude pocuvat a povoli zverejnenie. cez vplyvne spojenia sa vybavilo stretnutie s komisiou senatu. V den a hodinu stretnutia sa clovek nedostavil. Uz nemohol. V noci bol zavrazdeny doteraz nenajdenymi pachatelmi a policia odmieta o pripade vydat informacie a diskutovat. Samozrejme tu ide o kriminalitu ale aj o vedu, fyzika by si musela priznat ze nema pravdu. Nevedecky a zo strachu sa strka hlava do piesku.

Kto ma strach z toho, ze realita sveta je ina ako im bolo doteraz hovorene, nech sa paci, dajte minusku.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Slaný

Celkem 3535 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:30:08 (2010)
maraton: 3:37:21 (2010)

EdCable muž 06.01.2011 22:47:03

>> rudo, 06. 01. 2011 22:14:13

Jmena, rudo, jmena. At si muzu taky dohledat, krome Rotshielda jsem zadne nevidel a o nem si opravdu nic zjistovat nepotrebuji.

Motto: "Sometimes, I guess there just aren't enough rocks."
avatar

makoshark muž 06.01.2011 23:29:52

>> PeterFabok, 05. 01. 2011 17:05:32

„to nas odlisuje od zvierat, ktore sa nedokazu vedome pozdvihnut. clovek je jediny tvor, ktory dokaze znizovat entropiu, jediny schopny tvorenia. mozno to ma na mysli biblia tym „na obraz bozi““

Úplně každý organismus, nejen zvíře, snižuje lokálně entropii; už jen svým vlastním vývojem. Tvoje snaha o odlišení pána tvorstva od ostatní havěti bohužel neprochází ani při odlišení člověka od bakterie.

avatar

Sloviensko

rudo muž 07.01.2011 00:31:28

>> EdCable, 06. 01. 2011 22:47:03 dodam ti mena aj links, ale to potrva, uz davno take detaily nestudujem. mimochodom o tom nejediacom clovekovi sa tu uz kedysi na fore pisalo a boli tam aj odkazy na webstranky, asi si to vtedy necital. v ktorej z oblasti ta mena a odkazy najviac zaujimaju, aby som vedel co mam ist znovu hladat ?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 07.01.2011 00:36:49

zatial si kazdy moze v Prahe zajst do obchodu s alternativnou literaturou (nepamata presne adresu a nazov, da sa objednat aj cez intnet, a tam si kupit Pavlove skripta o jeho kazdorocnych 100+ dnovych hladovkach, tam je dost veci podrobne vysvetlenych a myslim ze vazny zaujemca o temu moze Pala poziadat o osobny rozhovor a dokonca o jeho vedenie pri hladovkach. Kedze skripta su v cestine, nema nik vyhovorku.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Štúrovo / Bratislava

Celkem 7421 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:47 (2011)
půlmaraton: 1:19:53 (2011)
maraton: 2:48:03 (2011)

Bohuš muž 07.01.2011 09:28:59

>> rudo, 07. 01. 2011 00:36:49

Neviem, či je to ten istý Pavel, ale veľa o tom píše aj tu http://www.pust.cz/.

avatar

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 08.01.2011 20:00:40

>> makoshark, 06. 01. 2011 23:29:52

plne osvieteny clovek dokaze skutocne stvorit. stvorenie znamena, ze nejde len o lokalne znizenie entropie…

Motto: the best runner leaves no trace
avatar

makoshark muž 08.01.2011 23:28:04

>> PeterFabok, 08. 01. 2011 20:00:40

Jestli myslíš třeba Ježíše měnícího vodu na víno, tak to ano, to je něco extra;-) Ale mezi sebou (nebo radši řekněme mnou, nechci se rouhat a samozřejmě nevím, jestli nejsi náhodou taky plně osvícený:) a ostatními živočichy odlišení tohohle typu nenajdeš.

avatar

Celkem 3392 km
Minulý měsíc 0 km

jmaselnik muž 09.01.2011 00:28:42

>> PeterFabok, 08. 01. 2011 20:00:40

Petře promiň, ale co víš o entropii? Zákon o nemožnosti snižování entropie uzavřeného systému je jedním z elementárních fyzikálních zákonů a neexistuje žádný důkaz jeho neplatnosti, nepočítám-li za důkazy jalové řeči.

avatar

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 09.01.2011 07:58:31

>> jmaselnik, 09. 01. 2011 00:28:42

ano, termodynamicke zakony platia v rozmere velicin, ktore vieme z pohladu sucasnej vedy zmerat ;) len som tym chcel upozornit, ze veci nie su ciero-biele a smer, ktorym sa uberame, nemusi byt spravny.

vezmi starych mystickych rabinov, alchymistov v najvyssom stadiu rubedo atd… a to este nejdeme na vychod

Motto: the best runner leaves no trace
avatar

Celkem 3392 km
Minulý měsíc 0 km

jmaselnik muž 09.01.2011 09:31:48

Petře a proč bych měl měl brát zcela nepodložené věci? Kdyby to, co se o starém poznání zhusta tvrdí, byla pravda, je pro mne nepředstavitelné, že by se takové poznání ztratilo. Zejména ve světle toho, že podle některých jsou nositeli tohoto poznání mnoho set let staří lidé… Asi bude lepší toho nechat:-)

avatar

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 09.01.2011 13:08:16

>> jmaselnik, 09. 01. 2011 09:31:48

ale urcite s Tebou suhlasim, len som sa na to snazil pozriet s otvorenou myslou, v duchu „akakolvek teoria je pouzitelna, pokial ju nevyvratime“… aby sa nikomu nekrivdilo v jeho presvedceni.

… my sme odbocili v bode, ked som sa snazil vysvetlit, ze biomechanika behu je kompletne popisatelna v medziach Newtonovskej fyziky (nastastie, lebo inak si taku diskusiu ani neviem predstavit) a tym padom otazky typu „odkial tu achilovku mame“ alebo podobne, su nepodstatne.

kazdopadne, clovek nasiel sposob pohybu, pri ktorom sa urcite unikatne anatomicke rysy ukazuju ako velmi vyhodne – a tym je vytrvalostny beh.

Motto: the best runner leaves no trace
avatar

Celkem 3392 km
Minulý měsíc 0 km

jmaselnik muž 09.01.2011 14:03:00

>> PeterFabok, 09. 01. 2011 13:08:16

hurrá, zpátky na zem k Newtonovi:-) A jenom k pojmosloví, abychom byli stejně naladěni: to, čemu asi říkáš teorie, je hypotéza. Hypotéza je nějaký popis jevu, který vychází ze zkušeností a předpokladů, ale neexistuje důkaz (ani podporující ani vylučující). Ve chvíli, kdy se důkazy pro hypotézu najdou, stává se teorií a tou je až do doby, než se najde jasný důkaz, který její platnost popírá.

avatar

Slaný

Celkem 3535 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:30:08 (2010)
maraton: 3:37:21 (2010)

EdCable muž 09.01.2011 17:52:04

>> jmaselnik, 09. 01. 2011 14:03:00

Nevim, podle me se hypotezy i teorie od dob Karla Poppera dusledne vyvraci, nikoliv dokazuji. Alespon ty vedecke, zde je vedena ona linie.

Hypoteza je jedno konkretni falzifikovatelne tvrzeni, teorie je komplexnejsi soubor hypotez.

Motto: "Sometimes, I guess there just aren't enough rocks."
avatar

Celkem 3392 km
Minulý měsíc 0 km

jmaselnik muž 09.01.2011 18:21:10

>> EdCable, 09. 01. 2011 17:52:04

záleží na definici. Obecně je teorie „silnější“ než hypotéza. Ono ve fyzice je to trochu jinak „exaktněji“ chápáno než třeba v psychologii.

avatar

Sloviensko

rudo muž 11.01.2011 23:44:37

nedostal som sa k hladaniu starych info mien a odkazov. Myslim ze z hladiska tychto diskusii je nasledovne dost dolezite, vytrhol som len kratky usek z info ktore mi dnes prislo, nechcem to prekladat, lebo sa bojim ze by som mohol zmenit zmysel niektorych vyrazov ci spojeni : kedze mi to prislo v sukromnej poste nechcem uvadzat link

New Understanding of Time/Space

Our relationship to time is/has been changing for quite some time but now scientists are beginning to discover that time itself is changeable and therefore, malleable. This discovery will lead to many new advances in technology beginning this year that will revolutionize our world…mostly by way of industry. For the next decade or so, this branch of science will be highly studied and will offer humanity the proof required to move into a new understanding of time and space and how it relates to our personal and collective evolution.

Up until this particular point in time, humans have understood evolution only by way of a linear timetable…that is to say: past, present & future. From this understanding we grew to learn that evolution required the passage of time. The fifth dimension is not spatial, nor is it temporal. Rather, it is a dimension that brings space-time into relationship with the timeless and eternal…so from 5D „upward“, time in relation to evolution is no longer required and human beings who have moved beyond the confines of karmic (polarity-based) creation will be capable of quantum changes that are vibrational in nature…where energy is proportional in magnitude to frequency.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

makoshark muž 26.01.2011 00:08:59

http://www.news.appstate.edu/2011/01/14/“born-to-run”-selected-as-appalachian’s-2011-summer-reading-program/

Všichni noví prváci Appalachian State University dostanou v létě knížku Born to run.

avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 26.01.2011 10:05:15

>> makoshark, 26. 01. 2011 00:08:59

…tak to abych se taky nechal zapsat do prváku:-) Btw, včera jsem si pořídit Vibramy-pětiprsťáky a hned je v čerstvě napadaném sněhu otestoval. Docela mě pobavila představa, jak na ty bosý stopy ve sněhu budou koukat ostatní…:-P

Motto: ...kam až?
avatar

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 26.01.2011 17:57:23

Motto: the best runner leaves no trace
avatar

Sloviensko

rudo muž 26.01.2011 22:33:58

>> Dav, 26. 01. 2011 10:05:15

YETI v CZE.

vibramy testovali kedysi prototypy v Himalajach, tajne

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 27.01.2011 10:22:41

>> rudo, 26. 01. 2011 22:33:58

:-))
Motto: ...kam až?
avatar

Praha

Celkem 2226 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:33:47 (2014)
půlmaraton: 1:15:37 (2014)
maraton: 2:40:40 (2013)

jirka v. muž 06.02.2011 21:02:51

Sice to sem úplně nepatří, ale narazil jsem na toto – barefoot 1/2maraton na sněhu:

www.boreme.com/…ceman-p1.php

avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 06.02.2011 21:09:07

>> hihik, 06. 02. 2011 21:02:51

Bodejt by mu nebyla zima kdyz bezel tak pomalu :)

avatar

Sloviensko

rudo muž 07.02.2011 04:44:29

odporucam pozriet toto video :

http://www.2011tappingworldsummit.com/…Lipton_n.php

nie je to specificky k teme, ale kedze sme tu uz riesili vselijake vyssie temy, tak nadhlad z hladiska zdravia, genetiky atd je velmi uzitocny

link pravdepodobne zobrazi stranku kde pytaju email adresu, avsak to sa da ignorovat, treba len cez X zavriet stranku, objavy sa male okienko, kde treba kliknut na :

stay on the page or cancell
a potom naskoci stranka uz so samotnym videom, bez toho aby bolo treba davat email.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 13.02.2011 08:33:53

Motto: the best runner leaves no trace
avatar

Celkem 100,07 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:51:59 (2010)
půlmaraton: 2:08:32 (2014)

Kulíšek žena 14.02.2011 09:19:16

>> PeterFabok, 13. 02. 2011 08:33:53

Trochu out of topic, ale…ta fotka v Tvém profilu je úžasná!:-))Dokonce lepší než původní špinavý nohy, a to už je co říct…!;-)

Rozesmál si mě, díky.:-)

Motto: no stres
avatar

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 14.02.2011 11:25:05

>> Kulíšek, 14. 02. 2011 09:19:16

vdaka

Motto: the best runner leaves no trace
avatar

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 24.02.2011 20:25:28

http://www.borntorun.com/

tento shop posiela aj do ciech a na slovensko, maju v ponuke aj boty, ktore sa sem nevozia…

Motto: the best runner leaves no trace
Nalezené položky: 259 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.