Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » Nízkosacharidová strava a vytrvalosť

Nízkosacharidová strava a vytrvalosť

Nalezené položky: 4094 První Předchozí | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | Další Poslední
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21115,89 km
Minulý měsíc 65,11 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 31.01.2014 22:06:18

>> Spidla, 31. 01. 2014 21:04:49

Do buchet se ovšem dává tvaroh se žloutkem utřeným s CUKRem, a bílek se buď nedává nebo jako sníh. To je dobrota veliká – sladké mlsání (stejně jako ta varianta s medem), to je od chuti tvarohu s vejcem bez slazení dosti vzdálené :-D, zvlášť když se tam ten bílek lupne jak je…

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Praha-Dalejské údolí

Celkem 2570,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:34 (2016)
půlmaraton: 1:22:23 (2015)
maraton: 3:11:54 (2015)

oblivion muž 31.01.2014 23:03:44

>> davidof, 31. 01. 2014 15:54:44

Nerozkousaná semínka se opravdu nestráví. Čím je prosím meleš?

>> MartiNo, 31. 01. 2014 15:55:23

Syrový bílek obsahuje avidin. Ten váže B7 a odebírá ho, až k deficienci. Syrové jím raději jen žloutky.

>> rudo, 31. 01. 2014 21:23:53

Se solí nebo s chilli se dá KO sníst libovolné množství. Vyzkoušeno i před závody, bez následků.

>> Pally, 31. 01. 2014 21:50:33

Už se tu řešilo, nakolik je rafinovaný KO škodlivý. Jestli je určen na smažení, tak může být hydrogenovaný = obsahuje trans MK. Osobně jsem jiný než panenský neriskoval.

Motto: „Výhoda běhání naboso je, že se vám uprostřed závodu nerozváže tkanička.“
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21115,89 km
Minulý měsíc 65,11 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 31.01.2014 23:22:32

>> oblivion, 31. 01. 2014 23:03:44

Díky za info. Když sním asi tak jeden ušlehaný bílek (tedy syrový) za měsíc, asi to k deficienci nevede. Taky jím syrové většinou jen žloutky. Jak to bude při častějším požívání, to již je podstatná informace pro vincent_vega

Omlouvám se za „navádění“ ke šlehání bílku do tvarohu.

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Celkem 777 km
Minulý měsíc 0 km

davidof muž 01.02.2014 09:05:58

>> oblivion, 31. 01. 2014 23:03:44

funguje mi ruční mlýnek na kafe (ale ručně to je pakárna tak si vypomáhám aku vrtačkou), elektrický na sůl a pepř mi na semínka nefunguje. Nevím jestli na to je něco speciálního.

Motto: Dobrý běžec nebrzdí zbytečně zeměkouli v jejím otáčení.
avatar

Sloviensko

rudo muž 01.02.2014 09:09:32

>> davidof, 01. 02. 2014 09:05:58

stary rucny makovy mlyncek by to mal zvladnut.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Slaný

Celkem 3535 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:30:08 (2010)
maraton: 3:37:21 (2010)

EdCable muž 01.02.2014 09:20:16

>> oblivion, 31. 01. 2014 23:03:44

Diky za info o bilcich

>> MartiNo, 31. 01. 2014 23:22:32

Tak na wiki pisi, ze to trva mesice az roky, nez pozivani syrovych bilku zpusobi nedostatek. Bohuzel tedy nepisou, jake mnozstvi.

Jeste pisou, ze tepelna uprava ten protein zcela neznici, ale snizi jeho aktivitu o desitky procent. Priznaky nedostatku jsou vyrazky, vypadavajici vlasy, anemie, houbove infekce, halucinace, letargie, anorexie, deprese, svalove bolesti

http://en.wikipedia.org/…n_deficiency

Motto: "Sometimes, I guess there just aren't enough rocks."
avatar

České Budějovice

Celkem 12147,12 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:57 (2014)
půlmaraton: 1:35:02 (2018)
maraton: 3:34:26 (2016)

PaKo muž 01.02.2014 09:41:51

>> davidof, 01. 02. 2014 09:05:58

Já používám na mletí lněných semínek a máku robota (značka dřevěný ken) a jeho speciální příslušenství, mlýnek na obilí se to, myslím, jmenuje. Investoval jsem do toho příslušenství, protože na máku ujíždím (i když je zralej :-D).

Starý ruční se lněnými semínky nefungoval, myslím kvůli vysokému obsahu oleje.

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
01.02.2014 09:51:13

>> MartiNo, 31. 01. 2014 23:22:32

no testovať to so surovým bielkom nejdem :) dám na Vaše rady, radšej len žltok

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
01.02.2014 10:47:49

k tým ľanovým semienkam, to si s tým žalúdok v nerozžutom/ne­pomletom stave fakt neporadí ??? Pre mňa nová info teda, a keby som to chcel požuť poriadne pri tých ľan.krekroch tak to asi pol dňa žujem.

Napadlo ma ešte k tomu receptu, tie semiačka sa močili vo vodu 4–5 hodín, a dolievali sme tam tej vody dosť, čo to popilo – nie je to tým pádol stráviteľné ? Je mi jasné že sa to následne vysušilo, ale predsa …

avatar

Sloviensko

rudo muž 01.02.2014 10:53:34

>> vincent_vega, 01. 02. 2014 10:47:49

nepomlete lanove semiacka su len dobry smirgel na creva, ale ziviny z nich nedostanes

uplne iny pripad su CHIA, tam dokladne rozmocenie to premeni na stravitelnu potravu.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 01.02.2014 11:02:34

>> EdCable, 01. 02. 2014 09:20:16 …Bohuzel tedy nepisou, jake mnozstvi…

Avidin má Mr cca 68000/4=17000 a ve vajíčku je ho cca 0.05%. Biotin – Mr=244. Komplex Avidin-Biotin je poměru 1:1 (resp. 2:2 či 4:4).

Námět na vcelku jednoduchou úlohu na pomezí obec. chemie a biochemie ;-) : Kolik vajec vykompenzuje doporučenou denní dávku vitamínu B7?

http://cs.wikipedia.org/…D_d%C3%A1vka

http://www.public.iastate.edu/…mponents.pdf

http://www.rcsb.org/…e/explore.do?…

avatar

Celkem 777 km
Minulý měsíc 0 km

davidof muž 01.02.2014 11:06:46

>> vincent_vega, 01. 02. 2014 10:47:49

tak si to schválně zkontroluj, ale jestli nemáš čističku, tak budeš muset rozpitvat…víš co. Jinak v diskusi k tomu receptu píšou že se to dá udělat i z rozemletýho, asi to zkusím.

Motto: Dobrý běžec nebrzdí zbytečně zeměkouli v jejím otáčení.
avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
01.02.2014 21:22:46

>> davidof, 01. 02. 2014 11:06:46

„pohľadám“ :)

čo hovoríte na špik z hov.kosti, akurát som vyvaril a rozmýšľal ako je na tom zo zložením, niekde som čítal že 90% tuku …

avatar

Sloviensko

rudo muž 01.02.2014 21:55:06

>> vincent_vega, 01. 02. 2014 21:22:46

mnam, aj ta vyvarena voda z kosti obsahuje vela dolezitych mineralov. treba sa naucit ten spik jest bez chleba, tot vsjo

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
02.02.2014 09:16:18

>> rudo, 01. 02. 2014 21:55:06

ten vývar je fantastický, ak ho nezjeme celý dám zmraziť isto. Ten špik som si dal na tie ľanové krekre bolo to v poho, ale len samý to nezvládnem ono je to chutné, ale čistý tuk :) Predpokladám že to vydrží chvíľu v chladnočke keď som to naraz nezkotil že ? Family to odmietal konzumovať :-D

avatar

Sloviensko

rudo muž 02.02.2014 11:33:33

>> vincent_vega, 02. 02. 2014 09:16:18

ja som to vzdy varil so zeleninou petrzlen mrkva por celer a s tou zelennou pekne posilit to bolo fantasticke navyse sa do vyvaru kombinuju dalsie mineraly

ked ten vyvar so zeleninou jes ako polievku nasyp na to trochu lecitinu a daj na to lyzicu psylium husk, taku chut si este asi nemal

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 02.02.2014 13:07:22

>> rudo, 02. 02. 2014 11:33:33

Gurmáni mluví o consommé

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
02.02.2014 14:20:24

>> rudo, 02. 02. 2014 11:33:33

jj presne tak, mrkva, petržlen, kaleráb, a ešte aj kus mäska, parádička to je :)

>> jm1, 02. 02. 2014 13:07:22

O tom „consommé“ som ešte nepočul, znie to fajnovo

avatar

Praha-Dalejské údolí

Celkem 2570,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:34 (2016)
půlmaraton: 1:22:23 (2015)
maraton: 3:11:54 (2015)

oblivion muž 02.02.2014 14:34:16

>> davidof, 01. 02. 2014 09:05:58
>> PaKo, 01. 02. 2014 09:41:51

Ruční mlýnek na mák jsem též zkoušel, ale namlelo se mi tam víc mlýnku, než lnu. Asi jsem ho moc utáhl… Mlýnky s mlecími kameny (např. zmiňovaný na obilí) jsou zase příliš drahé.

U elektrických mlýnků či robotů na kávu je problém s příliš vysokou teplotou – i káva se v nich někdy připaluje. A u lnu je nízká teplota velmi důležitá…

>> jm1, 01. 02. 2014 11:02:34

Popravdě vůbec netuším, co je „Mr“, ale když to zkusím naslepo spočítat, tak při DDD 50 µg B7 mi vychází 14 a půl vejce. Ale byl bych raději, kdyby to tu spočítal někdo, kdo ví, co dělá… :o)

Motto: „Výhoda běhání naboso je, že se vám uprostřed závodu nerozváže tkanička.“
avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 02.02.2014 15:34:00

>> oblivion, 02. 02. 2014 14:34:16

Mr = Relativní molekulová hmotnost

avatar

Sloviensko

rudo muž 02.02.2014 21:29:38

>> jm1, 02. 02. 2014 13:07:22

tazke za studena ?

hm tak je tak na pol ceste k poctivej huspenine tam sli aj svinske paprcky

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 03.02.2014 22:12:23

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 06.02.2014 23:44:57

http://carbmetabolism.com/index.html

v skratke : ak sa stane ze sa zjedia cukry terba rychlo odtrenovat trenink specificky na palenie cukrov a napravit tak chybu a je to vraj zachraene, tiez vraj ked sa clovek preje tukov alebo bilekovin tak ma nasledovat trenink zamerany na spotrebu prave toho – tukov alebo bielkovin

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

České Budějovice

Celkem 12147,12 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:57 (2014)
půlmaraton: 1:35:02 (2018)
maraton: 3:34:26 (2016)

PaKo muž 09.02.2014 19:19:02

Dobře, tak jsem sebral odvahu a zkusil si teď přes víkend 2 dni a la low carb. Ale něco mi tu nehraje. Většinou se uvádí, a i foodlogic mi to tak spočítal, že low carb znamená S okolo 50 g denně. Já se teda fakt snažil, bez pečiva, místo příloh zelenina, a stejně mám B/T/S (podle kaloricketabul­ky.cz): sobota = 112/215/128 a neděle = 67/136/98 (ještě mě čeká večeře). Otázka první: jsou ty poměry OK?

Otázka druhá: Foodlogic tedy říká, že těch sacharidů je tam moc. Díval jsem se na to a med udělal 20 g, cibule, zelí a paprika dalších 30 g. Zbytek připadá hlavně na ostatní zeleninu, tam něco, tu něco a najednou je tam stovka. Z tohoto pohledu mi 50 g S přijde jako nedosažitelný číslo, tím spíš, že bych měl asi přidat kJ, protože jsem za ty dva dny shodil kilo a to jsem skoro neběhal. Takže abych dohonil kalorie, to si mám dát dva panáky olivovýho oleje :-?. Nebo mám něco špatně? Dík.

PS: Na maso moc nejsem, ještě tak slaninu a vejce (dnešní oběd), ale svalovina mi moc nejede (a taky během těch dvou dnů nebyla).

avatar

Slaný

Celkem 3535 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:30:08 (2010)
maraton: 3:37:21 (2010)

EdCable muž 09.02.2014 20:56:41

>> PaKo, 09. 02. 2014 19:19:02

Pomery jsou OK dle me. Tech 50 gramu, to je spise hranice pro ketozu, tam se musi vyloucit i ovoce, med a nektera zelenina. Navic v okamziku, kdy sportujes, si dle meho nazoru muzes dovolit posunout hranici pro sacharidy smerem nahoru.

Jinak te svaloviny neni treba moc, ani Inuite nemeli obvykle vice nez 40 procent energie z bilkovin – hlavnim drojem energie ma byt tuk, takze to mi prijde u tebe ok.

Motto: "Sometimes, I guess there just aren't enough rocks."
avatar

Sloviensko

rudo muž 09.02.2014 22:04:52

>> PaKo, 09. 02. 2014 19:19:02

tak vitaj medzi popletenych ;-) definicie a tiez to co pocitat a ako pocitat nie su celkom ujasnene a kazdy to berie inak. niekde sa dokonca aj nestravitelne vlakna rataju medzi sacharidy niekde to uz vedie nezaratat neviem ako to robia tie tabulky.

ovsem pre mna osobne plati nieco co sa zacalo objavovat medzi informaciami :

ked sa je zelenina, tak hoci je to zaradene medzi sacharidy telo to spracovava inak a vraj nemusi z toho vyrabat glukozu alebo priamo to premiena na tuky, takze naprikald inzulin sa vibec nemusi zobudit a pritom krvny cukor vibec nenarastie.

Ja osobne teraz mam tyzden ked prakticky jem iba zeleninu povarenu podusenu obrovske davky a telo reaguje ako keby som ziadne sacharidy nejedol.

podla tabuliek by som mal ciste sacharidy a bolo byt toho asi mnoho ale realita je taka ze sa to spreava ako v nizkosachari­dovke, pricom dostavam do seba mnozstvo roznych mineralov (najme ked to uvarim aj s morskymi roasami a roznymi hribami) a mnozstvo roznej vlakniny ktora sa nestravi v zaludku ale travia ju crevne bakterie a zivia sa z nej.

Ja som umyselne na cas vysadil tuky a bilekoviny ako oddych ale uz pridavam vajcia trosku masla a kokosovy olej

Med – to je doalsia sporna potravina, tiez som nasiel rozne info ze naozajstny nepancovany med sa v tele nesprava ako cukor a tiez by nemusel narusovat princip

moja skusenost je nejednoznacna, telo niekedy reaguje na med ako na cukro ale niekdy si ho vobec nevsima z toho hladiska

vzdy kupim nejaky iny med z ineho obchodu atd a tak nemam ziadnu moznsot nejakej kontroly v tomto smere. Pre istotu by som to ratal medzi cukry

co sa tyka zeleniny treba odlisit ale zeleninu vo forme napriklad mrkvoveho juiciku bez vlakniny to je zvycajne cukrova pecka a mal som okamzitu reakciu take veci uz davno radsej neskusam.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

České Budějovice

Celkem 12147,12 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:57 (2014)
půlmaraton: 1:35:02 (2018)
maraton: 3:34:26 (2016)

PaKo muž 10.02.2014 07:33:32

>> EdCable, 09. 02. 2014 20:56:41

>> rudo, 09. 02. 2014 22:04:52

Díky chlapci low-carbíci. A kdybych potřeboval zvýšit příjem, jak na to? Zachovat poměry a zvýšit množství B, T i S (tzn. jít se S třeba až na 150) a nebo zafixovat S třeba okolo těch 120g a zvýšit pouze B a T?

A pak jsem se chtěl zeptat ještě na rozdíl mezi syrovou a lehce vařenou/dušenou zeleninou. Je tam něco zásadního, co brát do úvahy? Třeba pro mě je syrová more user friendly a chutnější, ale nechám se přesvědčit.

avatar

Sloviensko

rudo muž 10.02.2014 07:39:46

>> PaKo, 10. 02. 2014 07:33:32

regulovanie mnozstva je asi velmi osobna vec niekedy navysim zancne T inokedy B a inokedy ich znacne znizim

nejaky trvalo ustaleny stav som zatial nenasiel

surova zelenina je OK, akurat niektore druhy sa tazsie travia surove narikald brokolica alebo kapusta kel ruzickovy kel a podobne

tiez si myslum ze je to individy

zvycajne to dopadne tak ze v snahe jest zeleninu surovu zjes jej dost malo a potom hladas ako sa dojest a je sa vela inehp

ked zeleninu varim mozem zjest neobmedzene mnozstvo a nemusim jest nic ine

z varenej zeleniny by mali byt minerali lepsie vyuzitelne telo by malo z toho zobrat vsetko.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 2021,2 km
Minulý měsíc 0 km

Eulenspiegel muž 10.02.2014 11:21:58

Takže pro shrnutí, když jím zeleninu jako dejme tomu paprika, rajčata (ok, technicky ovoce), cibule (hádám, že zkaramelizovaná se nepočítá) atp., tak přesto, že obsahují sacharidy, tak neprovokují inzulín a nezvedají krevní cukr? Je z tohohle hlediska O.K. třeba rajčatová omáčka na olivovém oleji? Je to u luštenin (konkrétně třeba fazolí) podobné? Tohle mi vrtá hlavou už delší dobu. Fakt je, že když sním velkou misku salátu, tak nic „necítím“, zatímco po několika kouscích ovoce dostanu podobnej sugar rush jako když vypiju litr coly nebo sním balíček skittles, ale to jsem doteď přikládal spíše tomu, že mi něco nalhává mozek, který reaguje na to, že cítím sladkou chuť…

avatar

Bratislava

Brutto muž 10.02.2014 14:27:25

Ja si zo srandy tiez uz treti tyzden zapisujem na tom foodlogicku veci, je pravda, ze je to treba brat trochu s rezervou, ale vacsinou sa cez 100 g sacharidov na den nedostanem. A to ani pri tvrdsich treningovych dnoch, kedy jem viac zeleniny. Takze da sa to. Dokonca niekedy mam tak malo sacharidov (50 – 60 g) ze si naschval naordinujem nejaky grahamovy rozok s arasidovym maslom, alebo nieco podobne. Myslim, ze zeleninu treba brat individualne podla druhov, iny efekt ma brokolica, iny paradajka, iny paprika alebo kapusta. Ja mam skor problem dosiahnut 100 % tukov kazdy den. To je priam nedosiahnutelne mnozstvo zradla :)

Nalezené položky: 4094 První Předchozí | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.