Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RunCzech zpřísňuje opatření při vyzvedávání startovních čísel

RunCzech zpřísňuje opatření při vyzvedávání startovních čísel
foto: Milan Arnošt

Petr Kostovič | 11.03.2014 | přečteno: 20144×

Nelámete si hlavu s tím, že některý ze závodů běžecké ligy RunCzech poběží s vaším startovním číslem někdo jiný? Měli byste. Pořadatelé letos zpřísnili podmínky a hrozí až diskvalifikací. Důvodem jsou neblahé zkušenosti z loňského Bostonu a předcházení zmatků s identifikací v případě ošetření či dokonce hospitalizace.

„Startovní čísla si běžci musí vyzvednout osobně a prokázat se průkazem totožnosti. V zastoupení je možné číslo vyzvednout jen na základě plné moci a fotokopie průkazu totožnosti,“ říká Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru.

Představte si například takovouto situaci. Jste muž a závodu se bohužel nemůžete zúčastnit. Své startovní číslo tak na poslední chvíli prodáte ženské účastnici závodu, která na něj není dostatečně připravena a v jeho půlce zkolabuje. Zdravotníci pak potřebují k takovému člověku při záchranné akci bližší informace. Netrpí například nějakou alergií? Obrátí se tedy na pořadatele. Jenže je evidentní, že ti nemohou k člověku bez identity žádné relevantní údaje poskytnout.

Přijaté opatření platí pro všechny závody ligy RunCzech a týká se i štafet a týmových běhů. Nebude už tedy možné, aby za štafetu vyzvedl startovní číslo jeden její účastník, každý člen štafety se pro ně musí dostavit osobně. „Prokazování průkazem totožnosti vyžadujeme i u nesoutěžních běhů s výjimkou rodin. Tam stačí, když čísla vyzvedne jeden člen rodiny,“ doplňuje Václav Skřivánek, ředitel závodů ligy RunCzech.

A ještě jedna změna, která se týká účastníků dubnového půlmaratonu v Praze. Expo pro vyzvedávání startovních čísel umístili pořadatelé letos nově do Národní galerie ve Veletržním paláci v Holešovicích. Dostanete se k němu z tramvajových zastávek Strossmayerovo náměstí a Veletržní palác, případně linkou „C“ pražského metra na stanici Vltavská.


TISKOVÁ ZPRÁVA POŘADATELE

Komentáře (Celkem 60)

Nalezené položky: 61 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | Další Poslední
avatar

10 km: 0:43:07 (2015)
půlmaraton: 1:32:06 (2016)
maraton: 3:21:21 (2016)

nick_Pavel muž 15.03.2014 20:18:28

Já jsem tedy přesvědčen, že pokud jsem při registraci souhlasil s podmínkami zde danými a zakoupil jsem startovné, tak se těmi podmínkami budu řídit. Není zde ale mě známý žádný dovětek, že pokud se podmínky pořadatele změní, tak s nimi musím automaticky počítat. Čísla budu vyzvedávat rodině a přátelům z různých míst ČR a pokud mi je organizátor odmítne vydat, tak si bude muset sám vyplnit údaje o svém zdravotním stavu, aby jej záchranáři nezaměnili s jiným živočichem. Beru sport jako super relax a potkávám zde jen prima lidi a pokud se mám na něco těšit, tak mě nikdo nenaprdne…ani PIM.....já naprdnu je na expu. Hlasivky mám fakt výkonný.

Motto: Ne Ti kteří začnou, ale Ti kteří vydrží
Nalezené položky: 61 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.