Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Půlmaraton v Ústí nad Labem chystá duel skvělých Afričanů

Půlmaraton v Ústí nad Labem chystá duel skvělých Afričanů
foto: RunCzech

tisková zpráva | 07.08.2014 | přečteno: 3930×

Atsedu Tsegay a Philemon Limo se společně utkají na Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem Dvě velká jména světového silničního běhu se objeví na startovní listině Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem. Etiopan Atsedu Tsegay, držitel čtvrtého nejrychlejšího půlmaratonského času historie a nejlepšího času půlmaratonu v Praze, a Keňan Philemon Limo, vítěz loňského ročníku a zároveň držitel rekordu závodu v Ústí nad Labem.

Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem, druhý nejstarší závod RunCzech běžecké ligy mimo Prahu, si za předešlé tři roky své existence vybudoval mezi běžci zvučné jméno. Na start půlmaratonu oceněného stříbrnou známkou kvality Mezinárodní asociace atletických federací IAAF se postaví 3 500 běžců a mezi nimi i dvě velké hvězdy atletického nebe – Atsedu Tsegay a Philemon Limo. „V neděli 14. září se budeme těšit na další vzrušující závod,” říká Jana Moberly, koordinátorka elitních atletů RunCzech.

Devětadvacetiletý Limo je na závodech RunCzech běžecké ligy už známou tváří. V roce 2011 se stal prvním mužem, který v České republice dokázal prolomit magickou hranici jedné hodiny a časem 59:30 vytvořil nový rekord pražského půlmaratonu. To, že mu pražská dlažba svědčí, potvrdil ještě ten rok vítězstvím na prestižním Běhu na 10 km v rámci Grand Prix Praha (27:34).

Na úspěšný rok 2011 navázal Limo loni právě na Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem, kde zvítězil v novém rekordu závodu 60:38. Obhajoba loňského titulu však nebude snadnou záležitostí a k vítězství bude velmi pravděpodobně nutné opět pokořit hranici jedné hodiny. Proti němu se totiž postaví jeden z nejrychlejších běžců půlmaratonské historie a zároveň muž, který Limovi už jednou rekord sebral, Atsedu Tsegay. V roce 2012 doběhl v Praze půlmaraton ve fantastickém čase 58:47. Tento výkon z něho udělal nového držitele rekordu závodu, nejrychlešího půlmaratonce roku 2012, posunul ho na čtvrté místo světových půlmaratonských tabulek a vylepšil národní etiopský rekord, který do té chvíle nedržel nikdo jiný než Haile Gebrselassie. Od té doby se nikomu jinému rychleji běžet nepodařilo.

Atsedu Tsegay plánoval letos přijet do České republiky už na Sportisimo 1/2Maraton Praha, aby zaútočil na vlastní rekord. Ve startu mu však zabránil břišní tyfus, a tak musel svůj návrat odložit. Nyní je po zdravotní stránce zcela v pořádku a chystá se do Ústí nad Labem, kde se opět pokusí překonat Limův rekord, tentokrát však v přímém souboji.

Více informací o RunCzech běžecké lize a Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem najdete na www.runczech.com .

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 07.08.2014 18:32:17

Atsedu Tsegay a Philemon Limo se společně utkají na Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem Dvě velká jména světového silničního běhu se objeví na startovní listině Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem. Etiopan Atsedu Tsegay, držitel čtvrtého nejrychlejšího půlmaratonského času historie a nejlepšího času půlmaratonu v Praze, a Keňan Philemon Limo, vítěz loňského ročníku a zároveň držitel rekordu závodu v Ústí nad Labem.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.