Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ani letos nenašel Orálek na MUMu přemožitele

Sváťa Sedláček | 09.07.2015 | přečteno: 2310×

V sobotu 4. července skončil svou závěrečnou sedmou etapou 23. ročník Moravského ultramaratonu (MUM). A potvrdilo se, že šlo o další úspěšný ročník, a to nejen z hlediska účasti, ale také z hlediska organizačního zabezpečení i traťových rekordů.

Letos se alespoň jedné etapy nebo její části zúčastnilo 197 běžců a běžkyň. Naopak všech 7 etap plně absolvovalo 50 běžců, 3 etapy a více absolvovalo 97 běžců a běžkyň, z toho 32 v rámci seriálu MiniMUM (1. 4. a 7. etapa). Rekordní počet běžců 130 se postavil na start 1. etapy, zatímco mu nejvíce konkuruje poslední etapa se 121 startujícími.

Opět se zvýšila konkurence ve startovním poli a ta měla za následek zlepšení časů u závodníků na čelních pozicích. Navzdory tomu uhájil prvenství ve všech etapách Daniel Orálek, přestože se na něj chystali běžci běžící celý MUM i běžci, kteří startovali jen některé jednotlivé etapy, ale i běžci, kteří startovali v poslední etapě na nově zavedený půlmaraton zvaný „Startujeme s Orálkem“, kde ani na ten půlmaraton nikdo Danielovi Orálkovi nestačil, i když Daniel měl před sebou dvojnásobnou trať a neohrozil ho ani africký Daniel Yeboah. Výsledkem je tedy nový celkový traťový rekord na celý MUM (a v některých etapách), který Daniel nastavil na 22:26:36.

Další v celkovém pořadí Josef Cacek na něj ztrácí bezmála hodinu a půl, Michal kovář přes 2 hodiny. Z žen v celkovém pořadí zvítězila Tereza Gecová (31:25:39) před Janou Glabazňovou a Janou Šindlerovou.

V MiniMUM se nejlépe umístil Pavel Czerny (10:36:36) před Jiřím Hýblem a Liborem Konečným, v ženské kategorii pak Tereza Procházková (12:33:50) před Zdeňkou Komárkovou a Martinou Kurkovou, která 3. pozici uhájila o 7 minut před Alenou Žákovskou.

Tento ročník MUM byl charakteristický příjemným teplým počasím, které postupně zaznamenávalo nárůst teplot a vysokou úrovní organizace při zachování tradičně rodinné atmosféry produkované všemi organizátory, pořadateli, obsluhou na občerstvovacích stanicích, v kuchyni, maséry a dalšími, jejichž práce není na první pohled vidět.

Podnik zvaný Quantum Moravské ultramaratony pokračuje v sobotu tradičním TMMTR (Transmoravský masochistický terénní hěh) na 100 mil doplněný možností zaběhnout si jen 100 km (MiniTMMTR). Novinkou tohoto blížícího se závodu je, že se nestartuje tradičně v Olešnici, ale v Lomnici stejně jako MUM, takže celá jeho úvodní a závěrečná část trasy bude změněna a osobně jsem velmi zvědavý, co to pro běžce přinese.

Stránky závodu MUM: http://mum.ultracau.cz/

Výsledky RON: http://ultracau.ron.cz/racelog.php?…&

Fotogalerie Dana Orálka: http://dao.rajce.idnes.cz/

Fotky ze 7. etapy: http://dao.rajce.idnes.cz/…a_vyhlaseni/

Stránky TMMTR: http://tmmtr.ultracau.cz/index.php/cz/

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ssedlacek 09.07.2015 07:41:24

V sobotu 4. července skončil svou závěrečnou sedmou etapou 23. ročník Moravského ultramaratonu (MUM). A potvrdilo se, že šlo o další úspěšný ročník, a to nejen z hlediska účasti, ale také z hlediska organizačního zabezpečení i traťových rekordů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.